Νέα από Αρκαδία. Μήνυμα αποφασιστικότητας

ARKADIA18-150x15017Αυτή η ιστορία των υποψήφιων δημάρχων παρατράβηξε. Άλλοι κρατούν τα πανό της ευγενούς άμιλλας στον προεκλογικό αυτό αγών και εμείς διακρίνουμε τις πλάγιες ματιές τους με τις οποίες αλληλουποβλέπονται. Αλλοι σηκώνουν τα λάβαρα της «τοπικής κοινωνίας» για να δούμε τις παρέες τους. Και άλλοι παίρνουν την τοπική σκυτάλη της κάθαρσης από τους πρώην θύτες τους για να τη μετατρέψουν σε ρόπαλο επί της μνήμης και της νοημοσύνης μας.

Γι αυτό και εξανιστάμεθα. Και λέμε: φτάνει πια. Ως εδώ. Μας κούρασαν. Όλοι τους. Με τα υπονοούμενα και τα σκέρτσα τους. Με τις επισκέψεις τους στα ΚΑΠΗ και στο ΙΚΑ. Με τις τσάρκες τους στις λαϊκές και στις δημόσιες υπηρεσίες. Με τις χειραψίες τους στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, στον Εμπορικό Σύλλογο, στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Αρκαδίας, στη ΔΕΗ, στον ΟΤΕ και σε λοιπές κοινωφελείς επιχειρήσεις. Με τα στημένα χαμόγελά τους και τις στημένες από καιρό κάμερες και φωτογραφικές μηχανές.

Και επειδή στριμωχθήκαμε. Και επειδή ταλαιπωρηθήκαμε.

Και επειδή μας έκλεψαν. Και επειδή μας εκνεύρισαν.

Θέλουμε να πούμε σταράτα στους υποψήφιους δημοτικούς μας άρχοντες. Να μας διασφαλίσουν τα ελάχιστα.

Τη γωνία του τετραγώνου, την πολυκατοικία μας από τις δύσοσμες μαύρες σακούλες των σκουπιδιών των άλλων και των δικών μας.

Το δρόμο μας από τα σκουπίδια του κάποιου γείτονα που εκσφενδονίζει στο οδόστρωμα τακτικά και με πρόδηλη ικανοποίηση.

Το δρόμο και το πεζοδρόμιο από τις πάμπολλες αλλά απροσδόκητες λακκούβες.

Όμως για να γίνουν όλα αυτά πρέπει κι εμείς ως πολίτες κάποτε να ψηφίσουμε με καθαρά αυτοδιοικητικά κριτήρια, με βάση την αξιοσύνη του υποψήφιου δημάρχου ή του Περιφερειάρχη. Και να μην επανεκλέξουμε αυτούς που απέτυχαν παταγωδώς στο ρόλο που τους ανέθεσε η λαϊκή ψήφος και διακρίθηκαν στο κακόγουστο τηλεοπτικό σταριλίκι και στη υπέρ ημετέρων διασπάθιση χρήματος. Είναι στο χέρι μας να στείλουμε το μήνυμα της αποφασιστικότητά μας.

 

 

 

 

 

 

 

Σίγουροι για την ανατροπή

 

Για μια ανατροπή που έρχεται στην Πελοπόννησο έκανε λόγο ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Οδυσσέας Βουδούρης στην κεντρική του προεκλογική ομιλία την Τετάρτη το απόγευμα σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Πετρινού. Μίλησε για όραμα που θα γίνει πραγματικότητα όταν «κάνουμε την οργή μας πράξη, μπροστά στην κάλπη. Όταν την κάνουμε πράξη συνειδητή, μελετημένη, οργανωμένη και στοχευμένη. Και για να το πετύχουμε αυτό, πρέπει να καταλάβουμε τι συμβαίνει πραγματικά, πρέπει να κατανοήσουμε την ιστορική στιγμή που ζούμε, με την Αριστερά του κοινωνικού ανοίγματος έτοιμη να ανταποκριθεί στις προσδοκίες όλης της κοινωνίας», τόνισε με έμφαση. Δεν παρέλειψε δε να καταγγείλει τις κατευθυνόμενες, όπως ανέφερε, «διαρροές» που μεθοδεύει ο κ. Τατούλης, ρωτώντας τον γιατί, εφόσον δήθεν υπάρχουν ευνοϊκές μετρήσεις για τον ίδιο, τις «διαρρέει» και δεν τις δημοσιεύει. Η συγκέντρωση Βουδούρη υπήρξε όντως μεγάλη και μόνο με αυτή του κ. Σαμαρά μπορεί να συγκριθεί.

 

Προηγείται

 

Πυρετωδώς ετοιμάζεται τα επιτελείο του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη για την τελική προεκλογική συγκέντρωση της Παρασκευής, στο Αθλητικό Κέντρο Τρίπολης. Αναμένεται κοσμοσυρροή, αντίστοιχη της προηγούμενης προεκλογικής περιόδου. Η αισιοδοξία τους ενισχύεται και από δημοσιεύματα γνωστών ιστοσελίδων, όπως της aftodioikisi.gr , η οποία κάνει λόγο για εκλογή από τον α΄ γύρο του κ. Τατούλη, σύμφωνα με δημοσκόπηση γνωστής εταιρείας που έχει στη διάθεσή της η στήλη. Στη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Μαΐου ο κ. Τατούλης χωρίς την αναγωγή λαμβάνει 37% έναντι 15% του δεύτερου Οδυσσέα Βουδούρη, 8% ο Δ. Δολτσινιάδη (ΧΑ), 7% ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Γ. Δέδες, ο Γ. Μανώλης 5% και ο Ν. Γόντικας του ΚΚΕ 3,5% Μάλιστα, σύμφωνα με το γκάλοπ αυτοί που ψηφίζουν τον νυν περιφερειάρχη είναι απ’ όλους τους κομματικούς χώρους (είναι χαρακτηριστικό ότι δηλώνει ότι τον ψηφίζει το 30% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ του 2012)…

 

Τι συμβαίνει;

 

Πολλά ακούγονται μετά και τις αιχμές που εκτοξεύτηκαν από του βήματος στην προ ημερών εκδήλωση για το Ιωβηλαίο των 30 χρόνων Αρχιερατείας του Μητροπολίτη κ. Αλέξανδρου. Αναφέρονται στο λεύκωμα που επρόκειτο να εκδοθεί, στη χρηματοδότησή του και στις υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν. Αγνωστος και ο λόγος εκνευρισμού του Μητροπολίτη Πατρών σε όσα υπονοήθηκαν …

 

Όλοι κατά Πάγκαλου

 

Οργισμένες -και όχι άδικα- ήταν οι αντιδράσεις που προκάλεσαν οι αμετροεπείς δηλώσεις του Θ. Πάγκαλου, ο οποίος επιτέθηκε με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς στον Μ. Γλέζο, ενώ καταφέρθηκε και με σεξιστικά σχόλια εναντίον της Ρ. Δούρου… Η τελευταία σήκωσε το γάντι και απάντησε: «Όταν ο πολιτικός λόγος πιάνει πάτο, τα πρώτα θύματά του είναι οι γυναίκες. Όταν οι λέξεις γίνονται μαχαίρια, τα σώματα των γυναικών είναι οι στόχοι». Στο ίδιο ύφος και οι δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου από το Twitter: «Οι δηλώσεις του κ. Πάγκαλου είναι απαράδεκτες και προκλητικές, δεν ξέρω αν ψηφίσει ΝΔ ή Ποτάμι, αλλά μάλλον έγινε ”χορηγός” του ΣΥΡΙΖΑ».

 

Επίσκεψη Κοππά

 

Επίσκεψη στην πόλη μας θα πραγματοποιήσει σήμερα η Μαριλένα Κοππά, ευρωβουλευτής της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και υποψήφια με τη ΔΗΜΑΡ – Προοδευτική Συνεργασία. Με την ευκαιρία αυτή η ΔΗΜΑΡ θα διοργανώσει εκδήλωση με θέμα «Επωάζοντας την Καινοτομία: Αρκαδία, Ελλάδα, Ευρώπη» στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Αρκαδία (ΟΕΒΑ-Καλαμών 113) στις 12.00 το μεσημέρι. Θα γίνει συζήτηση μεταξύ της Ευρωβουλευτού και νέων επιχειρηματιών και παραγωγικών και κοινωνικών φορέων της περιφέρειας, για την Καινοτομία και τη Νέα Οικονομία. Η εκδήλωση θα εστιάσει στην πολιτική και προγραμματική διάσταση του οράματος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και βιοτεχνών Αρκαδίας και του Επιμελητηρίου Αρκαδίας για ίδρυση της «Θερμοκοιτίδα Καινοτομίας».

 

Συνάντηση Μητροπολίτη – Γιαννούλη

 

Με τον Μητροπολίτη κ. Αλέξανδρο συναντήθηκε η υποψήφια δήμαρχος Τρίπολης κ. Αντωνία Γιαννούλη, επικεφαλής της «Μαντινειακής Συμπολιτείας» Αντωνία Γιαννούλη. Στη συνάντηση κυριάρχησε το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο τόσο του ίδιου προσωπικά όσο και των ιερέων της Μητρόπολης με ιδιαίτερη αναφορά στο «Καλάθι του Πτωχού Αδελφού». Η ίδια σημείωσε πως η διαφορά μεταξύ φιλανθρωπίας και αλληλεγγύης έγκειται στο ότι η μεν πρώτη είναι έργο της Εκκλησίας ενώ η δεύτερη είναι έργο του δήμου και προς αυτήν την κατεύθυνση δεν έχουν γίνει όλα όσα θα έπρεπε με αποτέλεσμα πολλοί συνάνθρωποί μας να υποφέρουν.

 

Χαμογελάτε

 

Όταν οδηγείς σε χωριό, προτεραιότητα έχει αυτός που είναι από το χωριό να ξέρετε..

 

Γιαν. Παπαμήτρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *