Γνωστοποίηση της ίδρυσης και των σκοπών της ΠΕΠΦΥ-ΕΟΠΥΥ

ΠΕΠΦΥ-1Αθήνα, 13/4/2014

ΘΕΜΑ: Γνωστοποίηση της ίδρυσης και των σκοπών της ΠΕΠΦΥ-ΕΟΠΥΥ

Αξιότιμε κε Υπουργέ,

Αξιότιμε κε Πρόεδρε του ΕΟΠΥΥ,

Η Π.Ε.ΠΦΥ-ΕΟΠΥΥ αποτελεί το πρώτο πανελλαδικό επαγγελματικό και συνδικαλιστικό όργανο, που συγκροτήθηκε από γιατρούς, πολυιατρεία και ιατρικές εταιρείες που έχουν συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ και παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Το ΔΣ της Π.Ε.ΠΦΥ-ΕΟΠΥΥ ξεκίνησε συστηματικό αγώνα, ώστε η καθημέρα πράξη στην ιατρική να εμπίπτει σε ένα ορθολογικό σύστημα που θα διασφαλίζει τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και την απρόσκοπτη άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος χωρίς αναίτια εμπόδια παρακώλησης της ιατρικής πράξης εις βάρος του ασθενή. Πρώτη μας προτεραιότητα είναι η κατοχύρωση της εργασιακής μας αξιοπρέπειας και των συμφερόντων μας, πάντα με άξονα την ηθική στο ιατρικό λειτούργημα προς όφελος του αρρώστου.

Στα πλαίσια αυτά, θεωρούμε ότι το μόνο θεσμικό όργανο εκπροσώπησης του ιατρικού κόσμου για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, είναι ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και η Πανελλήνια Επιτροπή Διαπραγμάτευσης που δημιούργησε, για το διάλογο και τη διαπραγμάτευση των συμβάσεων των κλινικών, κλινικοεργαστηριακών και εργαστηριακών γιατρών, των πολυϊατρείων και των εταιρειών. Κάθε άλλο όργανο, σύλλογος ή ένωση δεν έχει θέση στη διαπραγμάτευση και ο διάλογος μαζί του είναι θεσμικά αβάσιμος.

Θέτουμε ως κόκκινες γραμμές: 1) τις συλλογικές συμβάσεις των Ιατρικών Συλλόγων με τον ΕΟΠΥΥ, υπό την αιγίδα του ΠΙΣ, 2) την ελεύθερη επιλογή γιατρού, 3) το ισότιμο δικαίωμα όλων των γιατρών να συμβληθούν και 4) την αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση.

Πιστεύουμε ότι θα έχουμε στο μέλλον μία εποικοδομητική συνεργασία ώστε όλοι οι συνάδελφοι που είναι πάροχοι στον ΕΟΠΥΥ, να τελούν απρόσκοπτα, και με αξιοπρέπεια, δικαίως αμειβόμενοι, το λειτούργημά τους.

Προς τον Υπουργό Υγείας κο Γεωργιάδη

Κοινοποίηση: Υφυπουργούς κο Μπέζα και κα Μακρή

Προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κο Κοντό

Κοινοποίηση: Αντιπροέδρους κο Γαρυφαλλο και κο Μπραβακο

Κοινοποίηση: Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο

Κοινοποίηση: Ιατρικούς Συλλόγους

Για το ΔΣ της Π.Ε.ΠΦΥ-ΕΟΠΥΥ

Ο Πρόεδρος                                                       Ο Γεν. Γραμματέας

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΦΟΥΣΑΣ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *