Νέα από Αρκαδία. Μόνο μια ιδεολογία: του κέρδους

ARKADIA18-150x15017Για Εθνική συνεννόηση μίλησαν, μετ επιτάσεως, μετά την προχθεσινή παρέλαση οι εκπρόσωποι των κομμάτων. Και επ αυτού ουδεμία αντίρρηση και πολύ σωστά. Αλλά, για να υπάρξει συστράτευση και ομοψυχία, πράγματα αναγκαία για μια απόπειρα θετικής αντιμετώπισης εθνικών θεμάτων, χρειάζονται κατ’ αρχήν ιδέες. Ιδέες κατά προτίμηση κοινά αποδεκτές, συγκεκριμένες, χειροπιαστές ιδέες, που θα προέκυπταν ως απαύγασμα μιας γενικότερης κοινής ιδεολογίας. Τότε, η συστράτευση και η ομοψυχία δεν θα ήταν αιτούμενα. Θα ήταν δεδομένες. Και θα απελευθερώνονταν πολιτικές προβολές σε ένα ονειρεμένο μακρινό μέλλον. Εστω στο επίπεδο του φανταστικού!…

Ομως οι ιδεολογίες έμειναν πίσω και οι ιδέες απουσιάζουν. Απουσιάζουν και οι ηγέτες που θα τις προβάλλουν με τρόπο πειστικό, ώστε να εξασφαλίσουν τη συστράτευση και την ομοψυχία γύρω τους. Γι αυτό και όσα ειπώθηκαν από τους πολιτικούς μας είναι μάλλον λόγια του αέρα. Έτσι για να τα λέμε. Γι αυτό και φτάσαμε σε σημείο η πολιτική να είναι ανίδεη. Το ίδιο και οι πολίτες! Και αυτό που απέμεινε να είναι οι επαγγελματίες πολιτικοί. Που κρατούν ψηλά τη σημαία της μόνης… ιδεολογίας της νέας εποχής: της ιδεολογίας του κέρδους! Οικονομικού ή και πολιτικού, μην ξεχνιώμαστε. Το βλέπουμε στον αγώνα που δίνουν οι κοινοβουλευτικοί μας εκπρόσωποι καθημερινά στη Βουλή για προάσπιση συμφερόντων κοινωνικών ομάδων, φίλα προσκείμενων σε αυτούς και κόντρα στη κοινή λογική. Το βλέπουμε καθαρά σε όσα αποκαλύπτονται για δωροδοκίες πολιτικών προσώπων με μίζες εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και παράνομων επιδομάτων, που κάποιοι λησμονούν να σταματήσουν .

Κατόπιν αυτού, πιστεύει κανείς ότι η κρατούσα «ιδεολογία» του κέρδους είναι σε θέση να οδηγήσει σε κοινό όραμα, σε συστράτευση, σε εθνική συνεννόηση; Το μόνο που μπορεί να επιφέρει η συγκεκριμένη «ιδεολογία» είναι η διάλυση: Ο άκρατος ατομισμός, ο φιλοτομαρισμός, ο κοινωνικός κατακερματισμός. Το δράμα της φτώχειας – η μιζέρια του πλούτου. Η ζούγκλα των «αγορών».

«Κινδυνεύει η εθνική μας ανεξαρτησία», φωνάζουν οι πολιτικοί όλων των αποχρώσεων, αναφερόμενοι στον ασφυκτικό, οικονομικό και πολιτικό στην ουσία, έλεγχο που μας ασκεί η τρόϊκα. Οι πιο πολλοί, έχουμε την αίσθηση ότι πάει καιρός που η εθνική μας ανεξα­ρτησία χάθηκε: έπεσε θύμα της «ιδεολο­γίας» του κέρδους, προ πολλού….

Καλή αρχή

Τα πρώτα της βήματα έκανε χθες η νεοσύστατη δημοτική παράταξη «Τρίπολη αύριο», του γιατρού Κώστα Τζιούμη και διεκδικεί αποφασιστικά τη δημοτική αρχή στις εκλογές του ερχόμενου Μαίου. Ο κ. Τζιούμης, σε επίσημη παρουσίαση του ονόματος και των αρχών του συνδυασμού του, ζήτησε να αλλάξει σελίδα η Τρίπολη στη φθαρμένη διαχείριση του σήμερα, να εγκαινιάσει μια δημιουργική εξωστρέφεια με συνέργειες και συνεργασίες, να δοθεί έμφαση στη καθαριότητα, στη διαφάνεια και στην κοινωνική αλληλεγγύη, και να υπάρξει στοχευμένη ανάδειξη των ιστορικών πλεονεκτημάτων μας.

Σχολείο της Φύσης

H Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. Πελοποννήσου (Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση) οργανώνει το 1ο Ανοιξιάτικο Σχολείο της Φύσης στον Ταΰγετο για εκπαιδευτικούς από την Πελοπόννησο και την υπόλοιπη Ελλάδα. Το Σχολείο της Φύσης θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως 26 Απριλίου 2014 για 150 εκπαιδευτικούς και θα φιλοξενηθεί στις κατασκηνώσεις του Δήμου Καλαμάτας στην Αγία Μαρίνα στον Ταΰγετο, σε υψόμετρο 1400 μ.. Η οργάνωση γίνεται σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας και με τη στήριξη τοπικών συλλόγων, φορέων και πολλών ομάδων της Μεσσηνίας.

Το Σχολείο της Φύσης θα δώσει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς από όλες τις βαθμίδες να ανακαλύψουν την αυθεντικότητα και την ομορφιά του τόπου μας, να ζήσουν μία μοναδική εμπειρία επαφής με τη φύση, να εξερευνήσουν το περιβάλλον και να αναπτύξουν μία βιωματική σχέση με τον Ταΰγετο. Μέσα από οργανωμένες δραστηριότητες θα γίνει προσέγγιση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και θα βιωθούν οι τοπικές συνθήκες και εμπειρίες που αξιοποιούν τα λαογραφικά, αρχιτεκτονικά, θρησκευτικά και γαστρονομικά στοιχεία της περιοχής.

Όλοι για αντιπεριφερειάρχες

Συνωστισμός παρατηρείται στην αυλή του Περιφερειάρχη κ. Τατούλη προσώπων που διεκδικούν και πιέζουν πολιτικά και με κάθε μέσο για να λάβουν το χρίσμα του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη. Ιδίως μετά την εκπαραθύρωση των ΠΑΣΟΚΟγενούς προελεύσεως Δέδε, Πουλοκέφαλου κλπ οι πιέσεις εντείνονται από Ν.Δημοκράτες που την περασμένη εκλογική αναμέτρηση, κάποιοι τουλάχιστον εξ αυτών ήταν αντίθετοι στην υποψηφιότητα Τατούλη, αν δεν την πολέμησαν ανοιχτά.

Λογοτεχνικό απόγευμα

ην Κυριακή 30 Μαρτίου η Θεατρική Ομάδα Τρίπολης διοργανώνει λογοτεχνικό απόγευμα στα εντευκτήρια της Ομάδας, στον πεζόδρομο της Φιλελλήνων, αρ. 8. Η ανάγνωση θα ξεκινήσει στις 20:00 και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Επικίνδυνο νερό

Η επιτροπή κατοίκων Λαγκαδίων διοργανώνει συγκέντρωση το Σάββατο 29 Μαρτίου στις 11:30 στο καφέ ΑΡΤΟΖΗΝΟΣ με θέμα την επικινδυνότητα του πόσιμου νερού υδροδότησης του χωριού. Ερωτήματα που τίθενται και ζητούν άμεση απάντηση είναι: Τι θα γίνει τελικά με το μολυσμένο νερό; Πού οφείλεται η δημαρχιακή απραξία; Ανικανότητα, περιφρόνηση ή θράσος; Ποιος θα ενδιαφερθεί για την υγεία των πολιτών; Ποιος ευθύνεται σε περίπτωση απώλειας ανθρώπινης ζωής; Μήπως είναι η ώρα να παρέμβουν οι εισαγγελικές αρχές;

Τρικλοποδιά” Κωνσταντινόπουλου στον Βενιζέλο

Ή στο ΠΑΣΟΚ έχουν πάθει ομαδική παράκρουση ή ο Βενιζέλος υποσκάπτεται ακόμη και από τους στενότερους συνεργάτες του όπως τον βουλευτή Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο. Προ ολίγου ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση – καταπέλτη εναντίον του Κωστή Χατζηδάκη και του Θύμιου Λυμπερόπουλου που συμφώνησαν στη ρύθμιση για τα ταξί , παρακάμπτοντας ότι το νομοσχέδιο για τη μη απελευθέρωση των ταξί είχε ψηφιστεί επί των ημέρων Παπαδήμου , όταν ο Βενιζέλος είχε αναλάβει μόλις την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Τότε μάλιστα είχε απειλήσει τον Γ. Ραγκούση με διαγραφή σε περίπτωση που καταψήφιζε το θεσμικό πλαίσιο του Μάκη Βορίδη, ως υπουργού Μεταφορών. Επομένως δεν είναι δυνατόν τώρα ο Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ συνολικά να άλλαξαν στάση. ΔΓ Πηγή: parapolitika.gr

Η ισχύς εν τη ενώσει

Οι Δημοτικές Κινήσεις «Γορτυνία – Νέα Εποχή» του Παρασκευά Παρασκευόπουλου παλιά και τώρα του Ανδρέα Κολοβού και «Ριζοσπαστική Ανατρεπτική Δημοτική Κίνηση Γορτυνίας», του Γιάννη Μουρούτσου (ΣΥΡΙΖΑ), ανακοινώνουν την απόφασή τους να συγκροτήσουν, μαζί και με άλλες Δημοτικές Κινήσεις ή μεμονωμένους συμπατριώτες τους, που μοιράζονται μαζί τους κοινές αγωνίες και προβληματισμούς, έναν Ενωτικό αγωνιστικό συνδυασμό για την Γορτυνία, με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Ανδρέα Κολοβό.

Χαιρετισμοί στην Ανάληψη

Στο γραφικό εξωκλήσι της Ανάληψης, στο Βράχο της Πηγής, καλεί ο ΣΑΟΟ όσους συμπολίτες μας επιθυμούν να παρακολουθήσουν την ακολουθία των τέταρτων Χαιρετισμών, σήμερα Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014 . Η αναχώρηση λεωφορείου θα γίνει στις 5 μ.μ. από την πλατεία Αγίου Βασιλείου .

Χαμογελάτε

– Πήγες στον γιατρό; – Ναι…

– Και τι σου είπε ο γιατρός; – 30 EURO παρακαλώ…

– Όχι ρε, τι είχες εννοώ… – 20 EURO…

– Ρε βλάκα, τι πρόβλημα είχες θέλω να μάθω! – Μου έλειπαν 10 EURΟ…!

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *