Η ΟΕΝΓΕ για τους περιβόητους ελέγχους και τα διάτρητα πορίσματα του Σ.Ε.Υ.Υ.Π.

οενγεΗ Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ διαπιστώνει μετά από σωρεία γεγονότων ότι η πλειονότητα των επιθεωρητών του Σ.Ε.Υ.Υ.Π. έχουν αναλάβει εργολαβικά τη συγκάλυψη των εκρηκτικών προβλημάτων που υπάρχουν στα Νοσοκομεία της χώρας, προκειμένου να υπηρετήσουν τις επιδιώξεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, ώστε ο Άδωνις Γεωργιάδης να ισχυρίζεται ότι όλα βαίνουν καλώς και οι μόνοι που ευθύνονται για τη δυσλειτουργία και τις διαμαρτυρίες των ασθενών και των συγγενών τους είναι «οι κοπανατζήδες γιατροί» και οι συνδικαλιστές. Καθόλου τυχαία οι επιθεωρητές του ΣΕΥΥΠ, ενώ το πάρτι διαφθοράς στην υγεία διαιωνίζεται, αυτοί επιδίδονται σε αχυρένιους ελέγχους συλλαμβάνοντας γαύρους και αφήνοντας τους καρχαρίες να κολυμπούν ελεύθερα. Καθόλου τυχαία, ενώ τα Νοσοκομεία στενάζουν από ελλείψεις και ερημώνουν από ιατρικό, νοσηλευτικό, εργαστηριακό προσωπικό πληθύνονται τελευταία με αθρόους διορισμούς οι επιθεωρητές του ΣΕΥΥΠ.

Μετά τους περιβόητους «ελέγχους» στο Νοσοκομείο Κέρκυρας και αρκετά ακόμη Νοσοκομεία αποκλειστικά για την αναζήτηση και τον διασυρμό των εφημερευόντων γιατρών, την παραπομπή – ποινικοποίηση αιρετών γιατρών που εκπροσωπούσαν τους συναδέλφους τους σε Διοικητικά Όργανα του ΕΣΥ για την διαδικασία προμήθειας απαραίτητου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στα Νοσοκομεία, είχαμε πρόσφατα νέο κραυγαλέο κρούσμα αυθαιρεσίας, με πειθαρχική παραπομπή γιατρών που συμμετείχαν σε Συμβούλιο Επιλογής Διευθυντών, των οποίων οι επιθεωρητές του ΣΕΥΥΠ ενοχοποίησαν την γνώμη και την κρίση τους. Το ζήτημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό, διότι θα οδηγήσει τους γιατρούς του ΕΣΥ σε άρνηση συμμετοχής στα Συμβούλια Κρίσης, με τραγικά αποτελέσματα για τις όποιες αναγκαίες μελλοντικές προσλήψεις νέων γιατρών στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Η ΟΕΝΓΕ εκφράζει την συμπαράστασή της στον Σάκη Παπαδόπουλο, μέλος στην Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ, πρότυπο έντιμου και ευσυνείδητου γιατρού και δημόσιου λειτουργού, τον οποίο αφορά και προσωπικά η πειθαρχική παραπομπή.

Στο πρόσωπό του η παραπομπή παίρνει πλέον διαστάσεις πολιτικής δίωξης.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να σταματήσει να αξιοποιεί το ΣΕΥΥΠ ως μακρύ χέρι των πολιτικών της επιλογών και σκοπιμοτήτων, διασύροντας συλλήβδην τους γιατρούς του δημόσιου τομέα υγείας.

Για την ΟΕΝΓΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Ο ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΔΗΜ.                                    ΒΑΜΒΑΚΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *