Δεν έχει επαφή με το περιβάλλον η κα. Β. Ανεμοδουρά

anemodoyraΑνησυχητική είναι η εξέλιξη της κατάστασης της υγείας της προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κας. Βαρβάρας Ανεμοδουρά, η οποία εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Τζάνειο Νοσοκομείο μετά το θλιβερό επεισόδιο της λεκτικής διαμάχης με τον πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μ. Βλασταράκο, που είχε το βράδυ της Τετάρτης σε συγκέντρωση των γιατρών της ΝΔ, στα γραφεία της ΝΔ στη Λεωφ. Συγγρού.

Η πρόεδρος του ΙΣΠ κα. Β. Ανεμοδουρά, όπως δήλωσε στο onmed.gr ο γεν. γραμματέας του ΙΣΠ κ. Π. Σαρώφ, δεν έχει επαφή με το περιβάλλον, αν και όλες οι ζωτικές λειτουργίες είναι καλές, όπως δείχνουν και οι εργαστηριακές εξετάσεις.

Η κα. Β. Ανεμοδουρά δεν μιλάει, δεν αναγνωρίζει πρόσωπα και βρίσκεται σε μία μορφή αφασίας.

Η μαγνητική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε το πρωί της Πέμπτης, δεν έδειξε κάποια βλάβη, ενώ και οι εξετάσεις που γίνονται συνεχώς δεν δείχνουν κάποια οργανική βλάβη.

Η κυρία Ανεμοδουρά νοσηλεύεται στη Νευρολογική Κλινική του Τζανείου νοσοκομείου και οι θεράποντες γιατροί της χορηγούν την ενδεδειγμένη φαρμακευτική αγωγή.

Ο σύζυγος της προέδρου του ΙΣΠ κ. Κοψιδάς σε δηλώσεις του καταφέρθηκε εναντίον του προέδρου του ΠΙΣ κ. Μ. Βλασταράκου, σημειώνοντας ότι υπήρξε χειροδικία προς τη συζυγό του και γι αυτό το λόγο βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση.

Μιλώντας στον Βήμα 99,5, ο κ. Κοψιδάς αναφερόμενος στα γεγονότα της νύχτας της Τετάρτης είπε ότι «τού τηλεφώνησαν γύρω στις 12:30 το βράδυ, για να πάει στα γραφεία της ΝΔ, όπου γινόταν η συνεδρίαση εν όψει της ψήφισης του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που ουσιαστικά διώχνει από τον ΕΟΠΥΥ χιλιάδες γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων».

Εκεί, είπε ο κ. Κοψιδάς, «βρήκα την συζυγό μου ξαπλωμένη σε δυό καρέκλες και τους συναδέλφους της να προσπαθούν να την συνεφέρουν». Συμπλήρωσε ότι ζήτησε να κληθεί η Άμεση Δράση και ένα ασθενοφόρο. Η αστυνομία δεν κλήθηκε ποτέ, ανέφερε, ενώ το ασθενοφόρο ήρθε μετά από λίγο.

Από όσα έχουν γίνει γνωστά, στη διάρκεια της συνεδρίασης το βράδυ της Τετάρτης οι τόνοι ανέβηκαν μεταξύ της κυρίας Ανεμοδουρά και του κ. Βλασταράκου με εκατέρωθεν κατηγορίες για ξεπούλημα του αγώνα των γιατρών.

Ο σύζυγος της κ. Ανεμοδουρά επιβεβαίωσε φήμες που θέλουν την σύζυγό του και τον κ. Βλασταράκο να έρχονται στα χέρια στη διάρκεια έντονης αντιπαράθεσης.

Στην αίθουσα δεν υπάρχουν καλώδια για να μπερδευτεί κανείς, είπε ο κ. Κοψιδάς προσθέτοντας ότι υπάρχουν μάρτυρες που θα καταθέσουν, καθώς έχει υποβάλει μήνυση σε βάρος του κ. Βλασταράκου.

«Δεν αναγνωρίζει ούτε εμένα», είπε ο σύζυγός της, το όνομα του οποίου ήταν και η αιτία της έντονης διαμάχης που είχαν τα δύο συνδικαλιστικά στελέχη.

Ο κ. Βλασταράκος, από την πλευρά του απέρριψε τις κατηγορίες και της απάντησε ότι εκείνη δεν δικαιούται να ομιλεί τη στιγμή που ο σύζυγός της συμμετείχε στο παρελθόν σε διάφορες επιτροπές του ΙΚΑ, αλλά και στην επιτροπή Θεοδωράκη (Task Force) για τις αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ.

Σε ανακοίνωσή του την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΠΙΣ αναφέρει ότι «Ευχόμενος περαστικά στην κυρία Ανεμοδουρά, ήθελα να διευκρινίσω πως το περιστατικό το οποίο αναφέρεται ως ατύχημα προέρχεται από διάφορες λεκτικές επιθέσεις τις οποίες πρώτη η κα Ανεμοδουρά εξαπέλυσε εναντίον παραγόντων, συμπεριλαμβανομένου και εμού. Έχω μιλήσει με τους θεράποντες ιατρούς της οι οποίοι με διαβεβαίωσαν πως οι απαραίτητες εξετάσεις που διενεργήθηκαν ήταν φυσιολογικές. Συστήνοντας ψυχραιμία προς όλους, τονίζω πως δεν υπάρχει λόγος αποπροσανατολισμού μας μέσω επικοινωνιακών τακτικών».

Σε σημερινή του ανακοίνωση ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά, αναφέρει σχετικά με τα θλιβερά επεισόδια, τα εξής:

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά καταδικάζει απερίφραστα τα θλιβερά γεγονότα που οδήγησαν στον σοβαρό τραυματισμό και την μέχρι σήμερα νοσηλεία της Προέδρου του, Κας Ανεμοδουρά Βαρβάρας.

Θεωρούμε ότι οι διαφορές μεταξύ ανθρώπων και επιστημόνων τέτοιου ήθους και ύφους πρέπει να επιλύονται με σύνεση, υπομονή και αξιοπρέπεια. Παρεκκλίσεις από αυτή τη συμπεριφορά θεωρούνται απαράδεκτες και καταδικαστέες.

Ελπίζουμε ότι το γεγονός αυτό δεν θα αποτελέσει τροχοπέδη στη συνέχιση του αγώνα του Ιατρικού Κόσμου για τη διάσωση της Δημόσιας Υγείας.

Ευχόμαστε σύντομα την επάνοδο στις αγωνιστικές επάλξεις της Κας Ανεμοδουρά, μαζί με όλους εκείνους που σήμερα έχει διαφορές και αύριο θα αγωνίζεται μαζί τους».

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.