Νέα από Αρκαδία.Προεκλογική ασάφεια

ARKADIA18-150x150177Ο πρώτος μήνας του νέου χρόνου λήγει αισίως σε λίγες μέρες και η συζήτηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαίου ξεκινά σιγά σιγά. Έως τώρα υπήρχε μάλλον αδιαφορία Και ουδείς φαινόταν να προετοιμάζεται σοβαρά για αυτές. Μια άλλη αιθαλομίχλη που δεν οφειλόταν στα τζάκια αλλά σε αδράνεια ένθεν κακείθεν κάλυπτε το προεκλογικό τοπίο. Ποιοι θα είναι υποψήφιοι στους μεγάλους δήμους και την Περιφέρεια Πελοποννήσου; Παραμένει άγνωστο προς το παρόν, καθώς ούτε η μία πλευρά ούτε η άλλη έχει φανερώσει τις προθέσεις της. Αν, βέβαια, υποθέσουμε ότι έχει διαμορφωμένη στρατηγική.

Το κενό πολιτικής έσπευσε ήδη να εκμεταλλευθεί ο Τατούλης που δηλώνει ανεξάρτητος. Για την Περιφέρεια αυτή είναι άγνωστο αν η ΝΔ θα πάει με «σοφτ» ή «σκληρό» υποψήφιο. Δεν είναι κάτι χωρίς σημασία. Στο κυβερνητικό κόμμα αναζητούν πρόσωπο ευρείας εμβέλειας ικανό να αντιπαρατεθεί στο νυν περιφερειάρχη και να συσπειρώσει άτομα του ευρέως πολιτικού φάσματος, χωρίς, μέχρι στιγμής, ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Ακριβώς όπως η επιλογή σκληρού ή μαλακού μείγματος ελαστικών προσδιορίζει τον αριθμό των πιτ στοπ στη Φόρμουλα 1, έτσι και η επιλογή σκληρού ή μαλακού υποψηφίου από τη ΝΔ στην περιφέρεια επηρεάζει τις συμπεριφορές ψηφοφόρων που εκτείνονται από το ένα πολιτικό άκρο ως το άλλο. Το αυτό ισχύει και για την αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ. Και εδώ ψάχνονται για ένα πρόσωπο έκπληξη, που θα ανατρέψει τα προγνωστικά υπέρ του υποψηφίου που θα επιλεγεί από την Κουμουνδούρου. Μέχρις στιγμής οι βουλευτές του κόμματος Θανάσης Πετράκος και ο Δημήτρης Κοδέλλας που «μετρήθηκαν» σε δύο δημοσκοπήσεις απογοήτευσαν, καθώς δεν συγκέντρωσαν υψηλά ποσοστά. Γι’ αυτό και αρκετοί στον ΣΥΡΙΖΑ «κλείνουν» το μάτι στον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και νυν ανεξάρτητο Οδυσσέα Βουδούρη, ο οποίος όπως λέγεται και υψηλή αναγνωρισιμότητα έχει και μπορεί να σταθεί απέναντι στον Πέτρο Τατούλη.

Το ποια θα είναι τα πρόσωπα που θα επιλεγούν θα μετρήσει για το αν και ποιοι ψηφοφόροι θα πάνε να ψηφίσουν ή όχι. Το λογικό θα ήταν να «δείξει» κανείς τους υποψηφίους του από νωρίς. Και είναι μια λογική που ισχύει εξίσου για την κυβέρνηση, όπως και για την αξιωματική αντιπολίτευση.

Για την ώρα υπάρχει σχετική αδράνεια. Σαν τον λαγό που είναι μαγνητισμένος από τα φώτα του οχήματος, τόσο οι μεν όσο και οι δε φαίνονται αποσβολωμένοι από την επικαιρότητα.

Σκουπίδια στο Περιφερειακό

Μετά το δήμο Τρίπολης, έκτατη συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, στις 24 Ιανουαρίου 2014, ημέρα Παρασκευή και ώρα 4.00 μ.μ, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης: Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου με τίτλο: «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ» και εισηγητές τους Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Απόστολο Παπαφωτίου. Αναμένονται εντάσεις και υψηλοί τόνοι κατά τη συζήτηση.

Υπέρ, δυο υπουργεία

Με κοινή τους ανακοίνωση τα Υπουργεία Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Εσωτερικών και Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας αναφέρονται στη διαχείρισης των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου εκφράζοντας την ικανοποίησή τους για την εύρυθμη πορεία των σχετικών διαδικασιών και τη δέσμευσή τους ότι θα διασφαλίσουν τη γρήγορη και διαφανή πρόοδο του μεγάλου αυτού εγχειρήματος και, συγκεκριμένα, τις φάσεις αδειοδότησης, κατασκευής και λειτουργίας του, ώστε το έργο να αποτελέσει πρότυπο περιβαλλοντικών επιδόσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Σύμφωνα με τηυν ανακοίνωση το έργο αυτό « αποτελεί πλέον έργο στρατηγικής εθνικής σημασίας, καθώς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου καταγράφονται οι περισσότεροι ανοιχτοί χώροι ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων της χώρας».

Υποψηφιότητες

Η Αντωνία Γιαννούλη και ο πολιτικός μηχανικός Γιώργος Θεοχάρης έχουν μέχρι στιγμής εκδηλώσει ενδιαφέρον για υποψήφιοι δήμαρχοι στις επόμενες εκλογές υπό την σκέπη της Μαντινειακής Συμπολιτείας. Τούτο ανακοίνωσε χθες ο επί κεφαλής της ως άνω δημοτικής παράταξης κ. Παπαζαχαρίας, με την προσθήκη ότι σήμερα θα κατατεθούν και άλλες υποψηφιότητες, εφόσον υπάρξουν, ενώ η τελική επιλογή θα γίνει στις 5 Φεβρουαρίου.

Εκλογικά Μεγαλόπολης

«Ανοικτή Κίνηση Δημοτών» τιτλοφορείται η νέα δημοτική κίνηση στη Μεγαλόπολης η οποία, φιλοδοξεί, όπως αναφέρει, να είναι « σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες, όπου οι προσεχείς εκλογές αποκτούν κρίσιμο πολιτικό χαρακτήρα. μια ανοιχτή, δημοκρατική, μαζική, αγωνιστική κίνηση, όπου θα χωρά όλους τους αξιόπιστους, ευαισθητοποιημένους, προοδευτικούς, δημοκρατικούς πολιτικά και κοινωνικά ηθικούς πολίτες. Πολίτες που τάσσονται ενάντια στο μνημόνιο, που θα συνειδητοποιούν τις υποχρεώσεις τους, θα διεκδικούν τα δικαιώματά τους, που θα παλεύουν για τα μεγάλα και μικρά προβλήματα του Δήμου μας, που θα δίνουν προοπτική στη νέα γενιά μας, γιατί όπως είπε ο Πολύβιος ο Μεγαλοπολίτης: «ουκ εκ των έξω κοσμείται η πόλις αλλ’ εκ των εις αυτήν οικούντων αρετής».

Μνημόσυνο για μητροπολίτες

Την Κυριακή 26η Ιανουαρίου 2014 στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, θα τελεστεί Αρχιερατικό Μνημόσυνο από το Μητροπολίτη κ. Αλέξανδρο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών όλων των αρχιερέων που ποίμαναν τη Μητρόπολη, καθώς και όλων των Ιερέων και των κτιτόρων, ευεργετών και δωρητών του ναού αυτού.

Επίσης την Κυριακή 26ην Ιανουαρίου στις 11 το πρωί ο Μητροπολίτης θα ευλογήσει την κοπή της πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιττας της Ενορίας του Μητροπολιτικού Ναού στην αίθουσα του κέντρου «Εθνικό» στην πλατεία Αγ. Βασιλείου.

Λογοτεχνικό απόγευμα

Το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου η Θεατρική Ομάδα Τρίπολης διοργανώνει λογοτεχνικό απόγευμα στα εντευκτήρια της Ομάδας, στον πεζόδρομο της Φιλελλήνων, αρ. 8. Η ανάγνωση θα ξεκινήσει στις 19:00 ακριβώς και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Παρράσιο Πάρκο

Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 17:00 το Σωματείο Παρράσιο Πάρκο Πολιτιστικής Κληρονομιάς υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco και σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας της Περιφέρεις Πελοποννήσου, το Δήμο Μεγαλόπολης και τοπικούς φορείς διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Μεγαλόπολης προκειμένου να ενημερωθεί η τοπική κοινότητα για τις δραστηριότητες του Σωματείου, την πορεία για τη δημιουργία του πρώτου Πάρκου Πολιτιστικής Κληρονομιάς και τις δυνατότητες που θα προσφέρει ως μόχλος διεθνούς προβολής και τοπικής ανάπτυξης.

«Πώς γίνεται κανείς Σλοβένος»

Το ντοκιμαντέρ με τίτλο : «Πώς γίνεται κανείς Σλοβένος», που δημιούργησε το μέλος του ΣΑΟΟ και φιλόλογος Σωτήρης Κωστόπουλος, αποτυπώνοντας μεγάλο μέρος της επίσκεψής του στην όμορφη Σλοβενία με σκηνές από φαράγγια, σπήλαια, λίμνες, κορυφές βουνών και δάση, καθώς και από αστικά τοπία, ιδιαίτερα αυτό της Λουμπλιάνας, θα προβληθεί το Σάββατο 25/1/14, ώρα 19.00, στο Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο του ΣΑΟΟ (Β. Δεκάζου 9-11). Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Χαμογελάτε

Οι νεοέλληνες ξοδεύουν χρήματα που δεν έχουν, για να αγοράσουν αντικείμενα που δε χρειάζονται, ώστε να εντυπωσιάσουν ανθρώπους που δεν εκτιμούν!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *