Νέα από Αρκαδία. Όλα για την υγεία

ARKADIA18-150x150177Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα παρακολουθούσαμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη μάχη για την επιβολή του εισιτηρίου των 25 ευρώ στα νοσοκομεία, μέσα από δηλώσεις, αντιπαραθέσεις ή διαφωνίες στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Για να διαπιστώσουμε τελικά πως όταν επικράτησε η λογική στα αντιμαχόμενα μέρη, και συντονίστηκαν όλοι στο κοινό καλό, βρέθηκε μια λύση, κοινά αποδεκτή. Η οποία έπρεπε να βρεθεί πάση θυσία και μάλιστα από την αρχή.

Γιατί όσο αυτονόητο είναι το ότι δεν μπορεί κανείς να παίζει με την υγεία των πολιτών, άλλο τόσο αυτονόητο θα έπρεπε να είναι ότι στις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες πρέπει να εξευρεθούν οι πόροι που χρειάζονται για να μπορούν τα νοσοκομεία να ανταποκρίνονται στον κοινωνικό τους ρόλο.

Κάτι ανάλογο με αυτό που συμβαίνει στο δικό μας Παναρκαδικό νοσοκομείο μετά τη αποδοχή της μεγάλης δωρεάς για το αιμοδυναμικό εργαστήριο. Που πρέπει από εδώ και πέρα και αφού εγκατασταθούν τα μηχανήματα να στέρξει το υπουργείο στην τοποθέτηση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Κυρίως νοσηλευτικού, μιας και το ιατρικό προσωπικό μπορεί να καλυφθεί εν μέρει από τους υπάρχοντες επικουρικούς γιατρούς. Ξέρουμε, είναι δύσκολη η περίοδος που διερχόμαστε και

οι αχαλίνωτες δαπάνες των χρόνων της ευμάρειας, είναι προφανές ότι δεν μπορούν να συνεχιστούν. Όπως δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή μια υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, εν ονόματι της οικονομικής δυσπραγίας του κράτους.

Για όλα αυτά υπάρχει ασφαλώς κάποια λύση την οποία το υπουργείο πρέπει να αναζητήσει στη λογική της εξυπηρέτησης των ασθενών στον τόπο τους και όχι στα νοσοκομεία του κέντρου. Και όπως βρέθηκε λύση για το εισιτήριο στη βάση της λογικής της εξυπηρέτησης των ασθενών της χώρας γενικότερα, το ίδιο πρέπει να συμβεί και για τους ασθενείς της περιοχής μας, εστιάζοντας στους καρδιοπαθείς, ειδικότερα, τώρα που η δωρεά του αιμοδυναμικού είναι γεγονός.

Ο πολίτης δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται περίπου ως υποζύγιο που υπομένει αδιαμαρτύρητα τα πάντα, επειδή αρμόδιοι και αναρμόδιοι καταφεύγουν σε εύκολες και πρόχειρες λύσεις, χωρίς δεύτερη σκέψη.

Αν δεν απαλλαγούμε όμως από αυτή τη λογική, από αυτές τις νοοτροπίες, όσες θυσίες και να κάνουμε, ακόμα κι αν ξεπεράσουμε την κρίση, δεν θα καταφέρουμε ποτέ να γίνουμε ευνομούμενο κράτος που σέβεται τους πολίτες τους και τα χρήματα τους.

Πρόστιμα υπέρ νοσοκομείου

Στην μέχρι χθες πρόταση του υπουργείου υγείας για το 25ευρο της εισαγωγής των ασθενών στο νοσοκομείο η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ νομού Αρκαδίας (ΕΓΕΣΥΝΑ) κατέθεσε τη δική της πρόταση. Η οποία, παρότι ανεκλήθη εκείνη του υπουργείου, δεν παύει να έχει μια ιδιαίτερη βαρύτητα και αξία για το μέλλον. Τι λέει η πρόταση αυτή; «Οι εισπράξεις από τα πρόστιμα της τροχαίας που επιβάλλονται στους πολίτες της Αρκαδίας και έχουν άμεση υγειονομική επιβάρυνση, να δίνονται στο νοσοκομείο ώστε να καλυφθεί το νέο αυτό χαράτσι των 25 ευρώ. Αναφερόμαστε σε παραβάσεις που αφορούν την ζώνης ασφαλείας στους επιβαίνοντες οχημάτων, το κράνος στους δικυκλιστές και την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Τα χρήματα αυτά δια μέσου της τοπικής αυτοδιοίκησης και σε συνεννόηση με το υπουργείο εσωτερικών και την διοίκηση του νοσοκομείου, μπορούν να απαλλάξουν τους ασθενείς συμπολίτες μας από ένα άδικο χαράτσι».

Η πίτα του ΣΕΤ

Στο εξωκλήσι του Αϊ Λια κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του ο Σύλλογος Εκδρομέων Τριπόλεως (ΣΕΤ) την ερχόμενη Κυριακή 12-1-2014 στις 11:30 το πρωί. Γι αυτό και περιμένει όλους τους φίλους του και τους συμπολίτες να τιμήσουν με την παρουσία τους αυτήν την εκδήλωση, ευχόμενος καλή χρονιά σε όλους.

Ανάπλαση Λεωνιδίου

Στο ΕΣΠΑ εντάχθηκε η ανάπλαση του κέντρου του Λεωνιδίου, από την είσοδο μέχρι και τους μύλους, προϋπολογισμού 3.360.000 ευρώ. Τούτο ανακοίνωσε ο δήμαρχο της Νότιας Κυνουρίας κ. Μαρνέρης τονίζοντας την συνεργασία που υπήρξε μεταξύ του ιδίου του Περιφερειάρχη κ. Τατούλη και του υπουργού Εσωτερικών κ. Μιχελάκη για το σκοπό αυτό. Πρόκειται για ένα έργο ουσίας που παρακολουθεί και ενισχύει τον παραδοσιακό χαρακτήρα και την αισθητική της πόλης αλλά και τη γραφικότητα που διαθέτει η περιοχή στο σύνολό της.

Όσον αφορά το αναρριχητικό πάρκο, κατά τον κ. Μαρνέρη οι εργασίες του προχωρούν κανονικά με τη δημιουργία μονοπατιών για τις διαδρομές των αθλητών καθώς και θέσεων στάθμευσης.

Δωρεά υδροφόρας

Με χρήματα των ομογενών, που συγκέντρωσαν μετά τις πυρκαγιές του 2007 και με ενίσχυση από το κρατικό ταμείο, αγοράστηκε σύγχρονη υδροφόρα, αξίας 110 χιλιάδων ευρώ, από την Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας. Η παραλαβή της έγινε χθες από τον αντιπεριφερειάρχη κ. Βαγγέλη Γιαννακούρα, παρουσία του διοικητή της ΠΥ Τρίπολης κ. Λαρέζου και του υπεύθυνου της Πολιτικής Προστασίας Αρκαδίας κ. Πράσινου. Πρόκειται για υδροφόρα χωρητικότητας 15 κυβικών μέτρων, η οποία πέρα από την κατάσβεση των πυρκαγιών θα χρησιμοποιείται και για την μεταφορά πόσιμου νερού σε οικισμούς που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν πρόβλημα υδροδότησης κατά τη θερινή περίοδο.

«Δημοκρατία και Μνημόνιο «

Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014 στο αμφιθέατρο του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Τρίπολης και ώρα 8 μ.μ θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση-ομιλία με θέμα “Δημοκρατία και Μνημόνιο “. Ομιλητής ο κ. Ανδρέας Δημητρόπουλος , καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών και συνδιοργανωτές ο Δήμος Τρίπολης, ο Δικηγορικός Σύλλογος Τρίπολης, η Ένωση Ενεργών Πολιτών Ν Αρκαδίας και ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης.

Υπέρ Κοινωνικού Παντοπωλείου

Ο Αρκαδικός καλεί τους φιλάθλους του που θα έρθουν στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης για να παρακολουθήσουν τον αγώνα με τον Ερμή Λαγκαδά το Σάββατο 11 Ιανουαρίου (17.00) να φέρουν μαζί τους τρόφιμα, προκειμένου να δοθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Τρίπολης.

Στην είσοδο του κλειστού γυμναστηρίου, θα υπάρχει ο απαραίτητος αποθηκευτικός χώρος για να συγκεντρωθούν όσο περισσότερα τρόφιμα , σε αυτή την προσπάθεια που γίνεται προκειμένου να βοηθηθούν άνθρωποι που έχουν ανάγκη.

Ενηλικιώθηκε

«Οι σταθμοί ενός 85χρονου ταξιδιού», είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο των εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης (Δολιανών 1) την ερχόμενη Δευτέρα το απόγευμα στις 7.30. Πρόκειται για ένα ταξίδι στο χρόνο με βοηθό τη μνήμη, μέσα από ιστορικούς σταθμούς και γεγονότα τα οποία συνδέονται άρρηκτα με την ύπαρξη και τη δημιουργική προσφορά της Βιβλιοθήκης στο τοπικό γίγνεσθαι.

Χαμογελάτε

– Γιατρέ, πάσχω από αμνησία.

– Τότε θα πληρώσετε προκαταβολικά.

– Γιατρέ, δε μπορώ να σταματήσω να λέω ψέματα.

– Και περιμένετε να σας πιστέψω;

One thought to “Νέα από Αρκαδία. Όλα για την υγεία”

  1. Μα, καλα …

    Αυτος που υπογραφει αυτο το αρθρο (ποιος ειναι τελικα 😉 δεν καταλαβε οτι το 25- ευρω δεν καταργηθηκε !;!;!;!
    Οτι απλως μετατεθηκε η εφαρμογη του μετρου και εκτος αυτου επιβληθηκε και ενας ακομη φορος ;;;
    Αυτος στα τσιγαρα ;;;

    Και γραφει διθυραμβους για το οτι δεν παιζουμε με την Υγεια των πολιτων, για τα αυτονοητα, τα υποζυγια και την εξευρεση λυσης κατοπιν… ωριμου σκεψεως ;;;
    Δηλαδη αν του βαλεις αλλου τον φορο σταματα να ειναι υποζυγιο ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    Καλα, τι σοϊ δημοσιογραφια ειναι αυτη ;;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *