Νοσοκομείο Καλαμάτας: Το καλύτερο δημόσιο περιβαλλοντικό έργο του 2013

καλαματα νοσοκΤο νοσοκομείο της Καλαμάτας βραβεύεται ως το καλύτερο δημόσιο περιβαλλοντικό έργο για το 2013- Εκσυγχρονίζονται μέσω ΕΣΠΑ μονάδες υγείας στη Μεσσηνία

Το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας βραβεύεται στον διαγωνισμό των Enviromental Awards 2014 (Επιβράβευση καλών πρακτικών για το περιβάλλον και την αειφορία), την προσεχή Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, σε εκδήλωση που θα διεξαχθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Πρόκειται για έναν πανελλήνιο διαγωνισμό στον οποίο βραβεύεται το καλύτερο δημόσιο έργο που ολοκληρώθηκε μέσα στο έτος, στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας και της οικονομίας πόρων.

Συγκεκριμένα, το νοσοκομείο Καλαμάτας βραβεύεται, γιατί εκτέλεσε το καλύτερο δημόσιο έργο της χρονιάς κι αυτό, είναι η μεγάλη παρέμβαση της ηλιοθερμικής εγκατάστασης και καινοτομίας, που ολοκληρώθηκε πριν λίγο καιρό και λειτουργεί με πολλαπλά οφέλη για το νοσοκομείο Καλαμάτας, όπως η δωρεάν παροχή ζεστού νερού χρήσης, αλλά και θέρμανσης στους χώρους του νοσοκομείου, μειώνοντας την προμήθεια πετρελαίου τουλάχιστον κατά 50%, που οικονομικά μεταφράζεται σε εξοικονόμηση πόρων κατά 350.000 ευρώ τον χρόνο.

Επίσης, με θετική αξιολόγηση από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Πελοποννήσου, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η προμήθεια του ιατροτεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού των τριών νέων υπό κατασκευή Περιφερειακών Ιατρείων Μεθώνης, Βλαχόπουλου και Πεταλιδίου Μεσσηνίας συνολικού προϋπολογισμού 90.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι, τα περιφερειακά ιατρεία στη Μεθώνη και το Βλαχόπουλο βρίσκονται στο στάδιο της συμβασιοποίησης για την κατασκευή τους, ενώ αυτό του Πεταλιδίου δημοπρατείται στις 21 Ιανουαρίου.

Επιπλέον, στις 7 Ιανουαρίου 2014 δημοπρατείται και το έργο της αναδιαρρύθμισης στο ισόγειο του νοσοκομείου Κυπαρισσίας, που περιλαμβάνει εξωτερικά ιατρεία και τους χώρους της διοίκησης συνολικού προϋπολογισμού 1.250.000 ευρώ.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *