Επτά στους δέκα γιατρούς του ΕΟΠΥΥ απεργούν στην Αρκαδία – Φόβος για απολύσεις (vd)

eopyy giatroi 2013Πάνω από 70% είναι το ποσοστό απεργίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ Αρκαδίας, ποσοστό που αναμένεται να φτάσει στο 90%!

Από τις 25 Νοεμβρίου μέχρι και τις 3 Δεκεμβρίου οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ έχουν ανακοινώσει ότι θα απεργήσουν, με σκοπό να διεκδικήσουν αναβάθμιση του οργανισμού υγείας και όχι απολύσεις, που όπως προβλέπεται πρόκειται να φτάσουν στις 2,500 πανελλαδικά και σε αυτές θα ανήκουν ειδικότητες που σύμφωνα με το Υπουργείο δεν θα χρειάζονται στην νέα δομή της πρωτοβάθμιας περίθαλψης!

Για το λόγο αυτό συνέντευξη παραχώρησε η πρόεδρος Κουρέτα Παναγιώτα με την ταμία Παπαγεωργάκη Σταυρούλα, τονίζοντας ιδιαίτερα το σημαντικό έργο του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ), καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που προλαβαίνει επείγοντα περιστατικά ώστε να μην φτάσουν στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο.

Εκτός από αυτό η πρόεδρος αναφέρθηκε σε μια σειρά από υπηρεσίες που προσφέρει η συγκεκριμένη δομή, όπως τις επιτροπές αναπηρίας, τον προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο, τους εμβολιασμούς και γενικότερα διοικητικό και ιατρικό καθημερινό έργο. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση του Υπουργού Υγείας αλλά αυτά που διαρρέουν από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν φέρει σε σύγχυση τόσο τους ασθενείς όσο και τους επαγγελματίες υγείας, καθώς δημοσιεύματα κάνουν λόγο για κλείσιμο μονάδων υγείας και απολύσεις.

Οι γιατροί της Αρκαδίας που συμμετέχουν στην απεργία ζητούν αναβάθμιση των υπηρεσιών! Επίσης ζητούν να γίνονται στον ΕΟΠΥΥ (στο πρώην ΙΚΑ) μικροβιολογικές εξετάσεις και να υπάρξει και ακτινολόγος σε μόνιμη βάση, πράγμα που μέχρι τώρα δεν γινόταν, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι ασθενείς. Επίσης οι δύο γιατροί αναφέρθηκαν στην έλλειψη των αναλώσιμων, ειδικά των οδοντιατρικών υλικών, που πραγματικά δίδονται με το σταγονόμετρο!

Επίσης η κα Παπαγεωργάκη ενημέρωσε ότι οι οδοντοτεχνίτες που έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ έχουν να πληρωθούν ένα χρόνο! Αναρωτήθηκαν τι θα γίνει αν καταργηθεί η συγκεκριμένη μονάδα, θα συσσωρεύονται όλοι οι ασθενείς στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου; Και τι περίθαλψη θα παρέχεται με προϋπολογισμό 60 εκατομμύρια που θα δοθεί για την υγεία; Βέβαια ενημέρωσαν ότι προσωπικό ασφαλείας υπάρχει καθημερινά, κατά τις πρωινές ώρες και συγκεκριμένα υπάρχει παθολόγος, καρδιολόγος, παιδίατρος και οδοντίατρος.

Όσον αφορά στην ταλαιπωρία που περνούν πολλοί ασθενείς με τα ραντεβού, η κα Κουρέτα είπε ότι δέχονται έκτακτα περιστατικά ακόμα και αν το ραντεβού είναι μετά από ένα μήνα και ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο να κλείνονται τα ραντεβού όπως παλιά και να αποφευχθούν οι τηλεφωνικές εταιρίες που δυσκόλευαν και οικονομικά τους πολίτες. Οι γιατροί σε αυτή τη φάση βρίσκονται εν’ αναμονή της πρότασης του Υπουργείου Υγείας, ώστε να την εξετάσουν και να προχωρήσουν σε επόμενες κινήσεις.

Β.Π.

http://kalimera-arkadia.gr/ygeia/34919-epta-stous-deka-giatroys-tou-eopyy-apergoyn-stin-arkadia-fovos-gia-apolyseis-vd

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.