Κε Υπουργέ Υγείας “Τρεία πουλάκια κάθοταν και φύγανε τα δύο”

τρεις λαλουνΜόλις νωρίτερα το μεσημέρι ο Υπουργός Υγείας κος Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε στους εκπροσώπους των Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και της Ομοσπονδίας Ιατρών ΕΟΠΥΥ πως “δεν ισχύουν οι απολύσεις ιατρών του ΕΟΠΥΥ που προβλήθηκαν από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τις προηγούμενες ημέρες και πως το οποιοδήποτε Σχέδιο που θα εφαρμοστεί θα συζητηθεί πρωτίστως με τα θεσμικά όργανα του ιατρικού κλάδου».

Λίγες ώρες μετά την σαφή αυτή δήλωση, είδαμε με έκπληξή μας πως αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο στο μέλλον να απολυθούν ιατροί του ΕΟΠΥΥ μετά την διαδικασία αξιολόγησης των Μονάδων Υγείας του Οργανισμού.

Είναι τουλάχιστον οδυνηρό να μην αντιλαμβάνεται ο κος Υπουργός, πως, με τις σημερινές του δηλώσεις – δηλώσεις που αναιρούν δεσμεύσεις τις οποίες είχε αναλάβει προ ολίγων εβδομάδων στους εκπροσώπους του ΠΙΣ λέγοντας τότε χαρακτηριστικά πως “κανείς ιατρός δεν πρόκειται να απολυθεί και καμία μονάδα του ΕΟΠΥΥ δεν θα κλείσει», προκαλεί σύγχιση σε ιατρούς και ασθενείς και δημιουργεί την αίσθηση μίας ηγεσίας χωρίς φερεγγυότητα, χωρίς πρόγραμμα και με μόνη επιδίωξη να είναι η ικανοποίηση των αριθμών που οι δανειστές μας επιβάλλουν.»«Το μόνο που καταλαβαίνει ο υπουργός Υγείας είναι τα νούμερα που του υποδεικνύουν η τρόικα και οι μνημονιακές πολιτικές» αναφέρουν οι Γιάννης Μπασκόζος, α’ αντιπρόεδρος του ΠΙΣ και Δημήτρης Βαρνάβας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), προσθέτοντας ότι «ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης τον έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα, επιβεβαιώνοντας σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα τις επικείμενες διαθεσιμότητες 5.000 γιατρών του ΕΟΠΥΥ από τους οποίους 1.200 θα απολυθούν, ενώ ο υπουργός Υγείας αρνείται να διαψεύσει ρητά ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις στον ΕΟΠΥΥ».

2 thoughts to “Κε Υπουργέ Υγείας “Τρεία πουλάκια κάθοταν και φύγανε τα δύο””

  1. Να διαλεξουν οι ΙΚΑτζηδες επιτελους κ να παψει κ ο αθεμιτος ανταγωνισμος. Οχι να ψαρευουμε ασθενεις το πρωι για το ιατρειο το απογευμα. Να δουμε κ ποσοι απο τους εκβιαζομενους ασθενεις θα τους ακολουθησουν.

  2. Πρώτα πρέπει να διαλέξει ο φερόμενος ως Υ.Υγείας τι θα κάνει.Θα απολύσει ιατρικό κόσμο ή όχι.Γιατί άλλα δηλώνει στον Πατούλη και άλλα στους δημοσιογράφους!
    Και βέβαια γιά να καταπολεμηθεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός και το ψάρεμα ασθενών που δεν αφορά μόνο τους ΙΚΑτζήδες αλλά και τους νυν ΕΟΠΠΥίτες (εις βάρος των υπολοίπων ιδιωτών) καλό θα ήταν να υπάρχει και έλεγχος αν είναι κλεισμένα τα 10 ραντεβού της λίστας τους ή επικαλούνται τάχα ότι συμπλήρωσαν γιά να μαζεύουν από τους δύστυχους τους ασθενείς ευρώπουλα!!
    Ακου σύστημα υγείας!!!Στους δέκα τζάμπα.Ο 11ος και ούτω καθεξής πληρώνει γιά να βρεί την υγειά του.Και βέβαια είναι να μην αρρωστήσεις οξέως! Αποκλείεται να βρεις γιατρό του ΕΟΠΠΥ την ίδια μέρα εκτός αν σκάσεις…. την ανάλογη αμοιβή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *