Δύο νεκροί από πυροβολισμούς σε γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο

φουντουληςΣύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, την ώρα των πυροβολισμών στο σημείο ήταν συγκεντρωμένοι οπαδοί της Χρυσής Αυγής.

Υπάρχουν επίσης αναφορές ότι ακόμη ένα άτομο έχει τραυματιστεί σοβαρά και έχει ήδη διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Ενας από τους νεκρούς φέρεται να είναι ο γραμματέας της τοπικής οργάνωσης της ΧΑ, ο δέυτερος μέλος της οργάνωσης καθώς και ο τραυματίας.

Στο χώρο του γεγονότος έχουν μεταβεί αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και ισχυρές δυνάμεις από άλλες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ, ενώ έχει εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών.

Σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό σταθμό Star ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης επιβεβαίωσε ότι οι δύο νεκροί είναι μέλη της Χρυσής Αυγής, νεαροί στην ηλικία, 22 με 23 ετών, και πρόσθεσε ότι βρίσκονταν μπροστά στα γραφεία της οργάνωσης, τα οποία εκείνη την ώρα δεν ήταν κλειστά.

«Ήταν άριστα σχεδιασμένο. Είναι οι γνωστοί τρομοκράτες που τους έχει αφήσει ελεύθερους ο Σαμαράς και ο Δένδιας», πρόσθεσε.

 http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63912194

Θύμα των άγνωστων εκτελεστών που άνοιξαν πυρ έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στο Νέο Ηράκλειο ήταν ο 26χρονος Γιώργος Φουντούλης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, εργαζόταν σε καφετέρια της περιοχής.

Στο προφίλ που διατηρεί ο αδικοχαμένος νεαρός σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, οι φίλοι του, συγκλονισμένοι, δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που συνέβη. «Είναι κρίμα, τόσο νέο παιδί». «Καλό ταξίδι Γιωργάκη, φίλε μου». «Θα είσαι πάντα στις καρδιές μας». «Καλό ταξίδι  συναγωνιστή». Μερικά από τα σχόλια που έχουν αναρτήσει στη σελίδα του.

Ο Γιώργος Φουντούλης είχε τελειώσει το 5ο Γυμνάσιο Ηρακλείου.

Ο δεύτερος νεκρός είναι ο 22χρονος Μανώλης Καπελώνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τραυματίας της επίθεσης, ο 29χρονος Αλέξανδρος Γέροντας είναι γιος τοπικής συμβούλου στο Δήμο Κηφισιάς και πατέρας ενός μικρού παιδιού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *