ΠΑΓΝΗ. Πανεπιστημιακός κατηγορείται για δωροδοκία! (5500 ευρώ το πιστοποιητικό)

toxikomanis__mainΣύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Cretalive, ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική έρευνα με αφορμή τα όσα αποκαλύφθηκαν από τις συνομιλίες της «μαφίας των ναρκωτικών», που εξαρθρώθηκε τον Νοέμβριο του 2012 Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της προκαταρκτικής έρευνας που είχε διατάξει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ανατολικής Κρήτης για την διερεύνηση του καθεστώτος χορήγησης πιστοποιητικών τοξικομανίας με αφορμή τα όσα είχαν αναφερθεί στις καταγεγραμμένες από την ΕΛ.ΑΣ συνομιλίες εμπλεκομένων στο αποκαλούμενο κύκλωμα της «μαφίας των ναρκωτικών», το οποίο εξαρθρώθηκε τον Νοέμβριο του 2012 μετά από πολύμηνη έρευνα των διωκτικών Αρχών.

ποσα κοστιζε τπο πιστοποιητικό τοξικομανίας   κλικ εδώ

 

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του Cretalive, η προκαταρκτική έρευνα ολοκληρώθηκε και με βάση το πόρισμα της προέκυψε η άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος τριών προσώπων για τις κατηγορίες της παθητικής δωροδοκίας και της ψευδούς ανωμοτί γνωμοδότησης πραγματογνώμονα ανά περίπτωση. Η ποινική δίωξη στρέφεται εναντίον ενός πανεπιστημιακού, ενός δικηγόρου και ενός υπαλλήλου του ΠΑΓΝΗ.

 

Σύμφωνα με τα όσα είχαν αναφερθεί την περίοδο εκείνη από την Αστυνομία, στις μεταξύ τους συνομιλίες, εμπλεκόμενοι στην εγκληματική οργάνωση συζητούν για το πώς μπορούν να εξασφαλίσουν πιστοποιητικό τοξικομανίας έναντι χρημάτων προκειμένου να έχουν ευνοϊκή ποινική μεταχείριση στο δικαστήριο. Η ογκώδης δικογραφία για την πολυμελή εγκληματική οργάνωση διαβιβάζεται στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λασιθίου, ενώ για το επίμαχο σκέλος της υπόθεσης, δηλαδή σε σχέση με τα πιστοποιητικά τοξικομανίας, η υπόθεση διαχωρίζεται καθώς δίνεται παραγγελία για την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, την οποία αναλαμβάνει ο αντεισαγγελέας Εφετών Ανατολικής Κρήτης, Νίκος Μαρκάκης.

 

Ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός προχωρά σε στοχευμένες έρευνες με στόχο την άμεση κατάσχεση δειγμάτων ούρων και σάλιου εμπλεκόμενου στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης. Η πρώτη έρευνα γίνεται στο εργαστήριο Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ενώ στην συνέχεια επισκέπτεται φυλακές για την λήψη βιολογικού υλικού και από άλλους κρατούμενους.

 

Τα δείγματα αποστέλλονται στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ για ανάλυση προκειμένου να ξεκαθαριστεί αν πράγματι πρόκειται για χρήστες. Το πρώτο αποτέλεσμα που διαβιβάζεται στην διάθεση της Εισαγγελίας Εφετών Ανατολικής Κρήτης αφορά σε κρατούμενο, ο οποίος είχε χαρακτηριστεί χρήστης κοκαίνης. Ωστόσο το αποτέλεσμα της ΕΛ.ΑΣ τον βγάζει «καθαρό», δηλαδή αρνητικό. Πάντως οι ελεγχόμενοι στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας αρνούνται τις αποδιδόμενες κατηγορίες και εκφράζουν την βεβαιότητα τους ότι θα καταρριφθούν πανηγυρικά στην πορεία της ποινικής προδικασίας.

http://www.cretalive.gr/crete/view/panepisthmiakos-kathgoreitai-gia-dwrodokia/110577

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *