ΙΣΑ. Νέος Απεργοσπαστικός Μηχανισμός ΕΟΠΥΥ – ΠΑΣΙΔΙΚ

Αθήνα, 3-1-2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες του πανικού που διακατέχει τους ιθύνοντες του ΥΥΚΑ και του ΕΟΠΥΥ για την ανεπιτυχή προσπάθειά τους να ξεκινήσει όπως-όπως η λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, ένα χρόνο μετά τη νομοθέτησή του και σχεδόν 6 μήνες μετά τη νομοθετική τους υποχρέωση να βρίσκεται σε λειτουργία.
Ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει διοικητική υποστήριξη (υπαλλήλους), δεν έχει καμία σύμβαση με γιατρούς, δεν έχει συγκεκριμένο προϋπολογισμό και κουβαλάει όλα τα χρέη των Ασφαλιστικών Οργανισμών που τον απαρτίζουν.
Η ανευθυνότητα και η προχειρότητα με την οποία εργάστηκαν γι αυτόν οι αρμόδιοι κρατικοί λειτουργοί είναι παροιμιώδεις. Ούτε οι ασφαλισμένοι γνωρίζουν που να απευθύνονται ώστε να βρουν την υγεία τους, ούτε οι λειτουργοί γνωρίζουν ποιοι τελικά βρίσκονται μέσα σε αυτόν.
Η σύγχυση είναι ΑΠΟΛΥΤΗ.
Το μόνο που είναι γεγονός, είναι η διαχρονική προσπάθεια των διοικήσεων του ΙΚΑ και του ΕΟΠΥΥ να δημιουργούν απεργοσπαστικούς μηχανισμούς για να πετύχουν τους πρόχειρους σχεδιασμούς τους. Δυστυχώς, βρίσκουν συμμάχους, είτε αφελείς είτε κάποιους που κυριαρχούνται, όχι από αγωνιστικά φρονήματα, αλλά από ιδιοτέλεια.

·    Καταγγέλλουμε, ως ΔΣ του ΙΣΑ, τον τελευταίο απεργοσπαστικό μηχανισμό που δημιουργείται μεταξύ του κου Βουγιούκα, προέδρου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ) και του κου Βουδούρη προέδρου του ΕΟΠΥΥ και τους προειδοποιούμε ότι όλος ο Ιατρικός Κόσμος θα είναι απέναντι σε τέτοιες αντιδεοντολογικές συμπεριφορές.
·    Καλούμε τους γιατρούς που εργάζονται στα εργαστήρια του ΠΑΣΙΔΙΚ να αγνοήσουν τις πιέσεις των ιδιοκτητών και να υπερασπιστούν την αξιοπρέπεια στη δουλειά τους με όλους τους άλλους γιατρούς που απεργούν μέχρι τις 5 Ιανουαρίου 2012.
·

Για το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                                       ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

***Επισυνάπτεται το έγγραφο της ΠΑΣΙΔΙΚ

ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΑΣΙΔΙΚ κλίκ εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *