Ενας πλαστικός χειρουργός στην πίστα!

Το πρωί κρατάει νυστέρι και χαρίζει ομορφιά, ενώ το βράδυ πιάνει το μικρόφωνο και τραγουδάει «Τέλεια»! Ο Ιωακείμ Φωκάς είναι ίσως ο μοναδικός Ελληνας τραγουδιστής που έχει τελειώσει την Ιατρική και την υπηρετεί ταυτόχρονα με την άλλη μεγάλη του αγάπη, τη μουσική. Η «Espresso» τον συνάντησε λίγο μετά τη βάρδιά του στο νοσοκομείο όπου κάνει την ειδικότητά του ως πλαστικός χειρουργός.

«Ασχολούμαι με τη μουσική από τότε που ήμουν δέκα ετών. Δεν ήθελα να μάθω κάποιο όργανο, αλλά να ασχοληθώ με τη βυζαντινή μουσική» λέει ο Ιωακείμ και αποκαλύπτει γελώντας: «Να φανταστείς, ήμουν από τους μικρότερους δεξιούς ψάλτες στις ενορίες της Αθήνας».

Μεγαλώνοντας ο Ιωακείμ ανακάλυψε πως ήθελε να ασχοληθεί με την Ιατρική. Ετσι, μόλις αποφοίτησε από το λύκειο, αποφάσισε να φύγει για τη Σουηδία προκειμένου να σπουδάσει: «Εκεί τα πράγματα ήταν λιγάκι δύσκολα. Επρεπε να βρω μια δουλειά για να έχω επιπλέον χαρτζιλίκι. Ξεκίνησα με το σκεπτικό ότι θα ψάλλω στην ελληνική χριστιανική εκκλησία της Σουηδίας, αλλά τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα ήθελα».

Μέχρι τότε ο Ιωακείμ δεν ήθελε να ακούσει κουβέντα για το λαϊκό τραγούδι και τα μπουζούκια, ωστόσο τα ραντεβού με τη ζωή τα κλείνει η μοίρα: «Ψάχνοντας για δουλειά μού είπε ένας φίλος να τραγουδήσω στα ελληνικά μπουζούκια της Σουηδίας. Αρχικά ξίνισα, αλλά τα λεφτά ήταν καλά κι έτσι ξεκίνησα». Η αρχή είχε γίνει, όμως ο Ιωακείμ κατάλαβε πως αν έμενε στη Σουηδία, δεν θα αποφοιτούσε ποτέ, οπότε επέλεξε ννα πάει στη Ρουμανία: «Εκεί έφτιαξα μια μπάντα και τα βράδια δουλεύαμε. Τελικά αποφοίτησα κανονικά, στα έξι χρόνια. Ηρθα στην Ελλάδα και έδωσα εξετάσεις στο ΔΙΚΑΤΣΑ, ενώ παράλληλα τραγουδούσα σε διάφορα μαγαζιά».

Η αρχή της τραγουδιστικής του καριέρας στην Αθήνα έγινε όταν επιχειρηματίας τού πρότεινε να τραγουδήσει σε βραδινό μαγαζί: «Δεν με είχε ακούσει ποτέ, αλλά του είχαν πει για εμένα. Πήγα, του άρεσα και ξεκίνησα. Τόσο απλά» λέει γελώντας.

Πριν από δύο χρόνια έγινε και η γνωριμία του Ιωακείμ Φωκά με τον Φοίβο: «Δεν το φανταζόμουν ποτέ. Ειλικρινά, ήταν δώρο Θεού. Μετά το “Τέλεια” που ακούστηκε πολύ, τώρα έχουμε κάνει μια καινούργια δουλειά, σε μουσική του Φοίβου και στίχους της Ελένης Γιανατσούλια, με τίτλο “Δικά μου τα δικά σου”».

Οσο για το πώς καταφέρνει να συνδυάζει την Ιατρική με το τραγούδι: «Είναι και τα δύο κομμάτια του εαυτού μου. Προς το παρόν το τραγούδι δεν επηρεάζει την Ιατρική, αφού δουλεύουμε μόνο Παρασκευή και Σάββατο, οπότε δεν έχω χειρουργεία. Αν τύχει καμία εφημερία, κάνω αλλαγές με τους συναδέλφους που με ανέχονται ακόμη» λέει γελώντας και ξεκαθαρίζει:

«Οσο κι αν ακούγεται περίεργο, στο νοσοκομείο είμαι άλλος άνθρωπος. Ξεχνάω τον τραγουδιστή στο σπίτι. Εχει τύχει να με αναγνωρίσουν αρκετές φορές και δεν σου κρύβω πως είμαι λίγο μαζεμένος. Στο χειρουργείο έχεις να κάνεις με ζωές, οπότε δεν υπάρχει περιθώριο λάθους ή επιπολαιότητας».

Πάντως ο Ιωακείμ είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος, αφού, όπως είπε, κουβαλάει πάντα μαζί του το μικρό βαλιτσάκι του με τα σύνεργα πρώτων βοηθειών.

http://www.real.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *