Νέα από Αρκαδία.Βήματα αισιοδοξίας

Βήματα  αισιοδοξίας

Είμαστε στο δεύτερο χρόνο της θητείας της τοπικής μας αυτοδιοίκησης. Και ακολουθούμε μια μεγάλη ανηφόρα. Η Τρίπολη έχει αποδειχθεί καλή στα σπριντ της τελευταίας στιγμής αλλά όχι και στους δρόμους μακρινών αποστάσεων, που απαιτούν οργάνωση, θέληση και συνέπεια. Στο τέλος του 2012 όταν θα έχουμε κλείσει τα δυο συνεχόμενα έτη της παρούσας δημαρχιακής θητείας, αν δεν έχουν δρομολογηθεί και ξεκινήσει όλα όσα έχουν προγραμματιστεί από την  προηγούμενη διοίκηση του δήμου, μαζί με το απαραίτητο λίπος θα έχει καεί και πολύτιμο ανθρώπινο κεφάλαιο από νέους συμβούλους στους οποίους επενδύσαμε και επενδύουμε πολλά.

Η παγίδα της μακροχρόνιας αεργίας που παρατηρείται στο Δήμο, η απαξίωση και το σβήσιμο των ονείρων που καλλιεργήθηκαν προεκλογικά, η αίσθηση της ακύρωσης, η καταβύθιση στο ψυχολογικό αδιέξοδο, ας μην δημιουργήσουν συνθήκες μιας χαμένης τετραετίας. Γι αυτό και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Οι οιωνοί στο παρόν δημοτικό συμβούλιο είναι καλοί. Χωρίς τις ακρότητες του παρελθόντος, θέματα ενδιαφέροντα συζητούνται εποικοδομητικά και ψηφίζονται ομόφωνα ή κατά πλειοψηφία, με σεβασμό στο δημότη και στα προβλήματά του. Πολλά από αυτά κινούνται στις ράγες τις υλοποίησης. Κάποια άλλα, όμως, αργούν απελπιστικά.

Η πάλη απαισιοδοξίας κι ελπίδας συνεχίζεται. Με την πρώτη να υπερτερεί στα σημεία.  Οι δημόσιοι χώροι εμφανίζουν εικόνα εξαθλίωσης, οι τοίχοι βρώμικοι με διάφορα ελεεινά συνθήματα, οι δρόμοι γεμάτοι σκουπίδια, η καθημερινή αθλιότητα της αυθαιρεσίας του πεζόδρομου ξεχειλίζει, χωρίς προοπτική επιβολής του νόμου και της τάξης, όπως οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου επιτάσσουν. Θα έλεγε κανείς ότι η πόλη  μας έχει παραιτηθεί από την αξίωση μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης. Κι όμως, έναν χρόνο πριν, οι Τριπολίτες  εξέλεξαν ανήσυχους, σκεπτόμενους, δημιουργικούς συμβούλους, έξω από τον κομματικό σωλήνα πολλοί από αυτούς. Η παρουσία τους δεν έπαυσε, παρόλα αυτά, να δημιουργεί ελπίδες.

Πολλά, πυκνά κι ασφυκτικά τα μαύρα σύννεφα. Στο βάθος όμως, αν θέλουμε, μπορούμε να διακρίνουμε κάποιες ασημένιες πινελιές.

Αποχαιρέτησε το 2012

Με  ένα  «ραδιομαραθώνιο» αποχαιρέτισε  η ΕΡΑ Τρίπολης τη χρονιά που έφυγε. Την προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς , από τις  8 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, το δημοσιογραφικό επιτελείο του σταθμού, με την υποστήριξη των μουσικών παραγωγών και των ηχοληπτών,  έκανε μια αναδρομή  στις πιο σημαντικές στιγμές του 2011 για την περιφέρεια της Πελοποννήσου ενώ παρεμβάσεις  έκαναν  συνάδελφοι  του γραπτού  τύπου  από  τους νομούς της Πελοποννήσου. Επίσης υπήρξε σύνδεση με  το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων,  με ελληνικό  ραδιοσταθμό του Λονδίνου  και το Ραδιοφωνικό ίδρυμα Κύπρου, ενώ τις ευχές τους έστειλαν ξεχωριστοί άνθρωποι της τέχνης όπως  ο Μίμης Πλέσσας, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, ο Λάκης  Παπαδόπουλος, ο Θοδωρής Γκόνης, η Ερωφίλη( Τρίφωνο)  η Πέννυ Ξενάκη,ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος, ο ηθοποιός Μάνος Παπαγιάννης   και άλλοι.

Πίτα Χορωδίας

Για μια ακόμη χρονιά,  26η  κατά σειρά,  η Χορωδία Τρίπολης έκοψε την πίττα της ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, στα εντευκτήριά της,  παρουσία πολλών φίλων της και εκπροσώπων της πόλης και του νομού μας.   Εκ μέρους της   Χορωδίας  καλωσόρισε  τους  παρευρισκομένους ο  αντιπρόεδρος κ. Ιωάννης Σάσαλος,  ενώ ο μαέστρος κ Μιχάλης Γαργαλιώνης έκανε μια συνοπτική αναφορά στα πεπραγμένα και τις πολύ επιτυχημένες παρουσίες που έκανε η Χορωδία το έτος που πέρασε. Ευχές μετέφεραν προς τον κόσμο οι επίσημοι προσκεκλημένοι άρχοντες της πόλης  μας.
Το Μητροπολίτη  Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο, εκπροσώπησε ο Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Αθανασόπουλος Πρωτοσύγγελος της Μητρόπολης, ο οποίος  ευλόγησε την πίτα της Χορωδίας, ευχήθηκε δια το νέο έτος κάθε ευλογία και υγεία προσωπική και οικογενειακή, ενώ στον Πρόεδρο, στο Μαέστρο και στους Χορωδούς ευχήθηκε πάντα επιτυχίες συνεχίζοντας την μεγάλη ευθύνη της διάσωσης και διάδοσης  της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Εμφανείς αλλαγές

Αλλαγή προς το καλύτερο αντίκρισαν όσοι πέρασαν από το Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Βασιλείου με την ευκαιρία της εορτής του, καθώς με  ενέργειες του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου τοποθετήθηκαν  καινούργια καθίσματα, συντηρήθηκαν τα παλιά σκεύη, όπως καντήλια κλπ , ανακαινίστηκαν τα αναλόγια των Ιεροψαλτών και εκδόθηκε Ημερολόγιο  Τοίχου για το έτος 2012, αφιερωμένο στα Εξωκκλήσια της πόλης μας, το οποίο και διανέμεται δωρεάν,.

4η Μεραρχία

Την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012, στις 11 το πρωί, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 100 χρόνων της 4ης Μεραρχίας Πεζικού, θα πραγματοποιηθεί στο Στρατόπεδο «Στρατηγού Θ. Κολοκοτρώνη» στην Τρίπολη (11ο Σύνταγμα Πεζικού), εορτασμός για την ανάδειξη της ιστορικής διαδρομής της Μεραρχίας και για να τιμηθούν οι πεσόντες της. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο, ημερήσια διαταγή του διοικητή της Μεραρχίας, σύντομο χαιρετισμό από τιμώμενο πρόσωπο, ανάγνωση σύντομου ιστορικού της Μεραρχίας, παρέλαση στρατιωτικών τμημάτων και πολεμικών σημαιών, έκθεση φωτογραφίας, προβολή βίντεο και επίδοση αφιερώματος Μεραρχίας. Στις εκδηλώσεις θα παραστούν πολιτικές, θρησκευτικές, στρατιωτικές και τοπικές αρχές, καθώς και στελέχη της Φρουράς Τρίπολης.

Στηρίζει

Ο Γραμματέας της Πολιτικής επιτροπής της ΝΔ , Ανδρέας Λυκουρέτζος με δηλώσεις του στο ράδιο 9, μίλησε για την κυβέρνηση Παπαδήμου, λέγοντας πως η ΝΔ, στηρίζει αυτή την κυβέρνηση στον ειδικό σκοπό που έχει αναλάβει, χωρίς όμως να μπορεί το κόμμα του  να συμπράξει στα λάθη που έγιναν μέχρι χτες. Σχολιάζοντας δε , τις επικείμενες εκλογές και την αντίδραση του εκλογικού σώματος υποστήριξε πως είναι ώρα ευθύνης για το λαό.

«Η ώρα της ευθύνης δεν αφορά τους πολιτικούς και τα κόμματα, το εκλογικό σώμα καλείται στην κάλπη για να αποφασίσει. Η επόμενη μέρα, η Δευτέρα, δεν μπορεί να είναι χειρότερη από την Κυριακή και το Σάββατο. Ουδείς πολιτικός και ουδέν κόμμα είναι καταδικασμένο να σώσει έναν λαό αν ο λαός δεν το θέλει. Εμείς θα θέσουμε στον ελληνικό λαό το πρόγραμμά μας, αν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αποφασίσουν να μην μας ψηφίσουν, θα φταίμε εμείς που δεν μας ψήφισαν»;  Πηγή: parapolitika.gr

Χαμογελάτε

Ένας Αμερικανός βρίσκεται  στην λαϊκή:
– Τι είναι αυτό; ρωτάει τον μανάβη. – Πορτοκάλια, απαντά εκείνος.
– Α, στο Αμέρικα πιο μεγάλο! Τι είναι αυτό;
– Πεπόνια.
– Α, στο Αμέρικα πιο μεγάλο!
Ο μανάβης τα έχει πάρει στο κρανίο… Κοιτάζει ο Αμερικανός και τον πάγκο με τα καρπούζια.
– Και αυτό; Τι είναι αυτό;
– Αρακάς, ρε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *