Άδειο πουκάμισο ο ΕΟΠΠΥ

Επικρίσεις κατά των υπουργείων Υγείας και Εργασίας για την «ταλαιπωρία ασφαλισμένων και συνταξιούχων», διατύπωσε ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, Ν. Νικολόπουλος, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας .

«Οι συναρμόδιοι υπουργοί Υγείας και Εργασίας δεν κατάφεραν ακόμη να οργανώσουν στοιχειωδώς τον ΕΟΠΠΥ. Ο Οργανισμός εξακολουθεί να είναι άδειο πουκάμισο», σχολίασε ο κ. Νικολόπουλος. Το αποτέλεσμα όλων αυτών, πρόσθεσε, «είναι από σήμερα η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων να χτυπήσει κόκκινο», καθώς «οι λίστες αναμονής μακραίνουν».

«Ραντεβού σε κρίσιμες ειδικότητες όπως οι παθολόγοι κλείνονται για μετά από 50 ημέρες», συνέχισε, τονίζοντας παράλληλα ότι « επιπλέον σε όλα τα ιατρικά αναλώσιμα από την 1η του έτους επιβάλλεται αδιακρίτως συμμετοχή 15%».

«Η συνεννόηση και συνεργασία με τους γιατρούς, η επιτάχυνση των διαδικασιών ουσιαστικής λειτουργίας του ΕΟΠΠΥ είναι κρίσιμες προτεραιότητες για τα Υπουργεία Υγείας και Εργασίας και δεν πρέπει να αφεθούν στον αυτόματο πιλότο. 9,5 εκατομμύρια ασφαλισμένοι ταλαιπωρούνται και αγωνιούν», κατέληξε ο βουλευτής της ΝΔ.

Επιμέλεια: Παύλος Διονυσόπουλος

http://www.zougla.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *