Π.Ο.Υ. Κατέληξε ο ασθενής από H5N1 στην Κίνα

    Κατέληξε σε νοσοκομείο του Χονγκ Κονγκ ο 39χρονος Κινέζος, ο οποίος ήταν θετικός στο ιό Η5Ν1. Ο άνδρας, ο οποίος ζούσε στην Σεντζέν κοντά στα σύνορα με το Χονγκ Κονγκ παρουσίασε τα πρώτα συμπτώματα στις 21 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Εισήχθη τελικά στο νοσοκομείο και κατέληξε από πνευμονία. Είναι το πρώτο θύμα που καταγράφεται μετά από 18 μήνες.
Τα τοπικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι 120 άνθρωποι που είχαν έρθει σε επαφή με τον 39χρονο δεν εμφανίζουν συμπτώματα της νόσου.

Περίπου πριν από 10 ημέρες, οι αρχές του Χονγκ Κονγκ θανάτωσαν 17.000 κοτόπουλα σε αγορά πουλερικών και απαγόρευσαν όλες τις εισαγωγές από την Κίνα για 21 ημέρες, όταν ένα κοτόπουλο βρέθηκε θετικό στον ιό Η5Ν1.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εξέφρασε τη «μεγάλη του ανησυχία» για τον τρόπο που διεξάγονται οι εργαστηριακές έρευνες που αφορούν σε μεταλλαγμένο ιό Η5Ν1 της γρίπης των πτηνών.

Ολλανδικό εργαστήριο με επικεφαλής τον Ρον Φουσιέ στο Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο Erasmus του Ρότερνταμ ανακοίνωσε το Σεπτέμβριο ότι δημιούργησε, για πρώτη φορά, μια μετάλλαξη του ιού Η5Ν1 η οποία μπορεί να μεταδοθεί εύκολα ανάμεσα στα θηλαστικά και κατά συνέπεια στον άνθρωπο.

Ανάλογη έρευνα πραγματοποίησε για τον συγκεκριμένο ιό και το πανεπιστήμιου του Ουισκόνσιν. Και οι δύο έρευνες χρηματοδοτήθηκαν από τα Εθνικά Κέντρα Υγείας των ΗΠΑ (ΝΙΗ).

Mάλιστα η αμερικανική κυβέρνηση κάλεσε τους επιστήμονες να μην δώσουν στη δημοσιότητα τα πλήρη στοιχεία από την έρευνα, προκειμένου να μην χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία βιολογικών όπλων, όπως έχει γράψει το defencenet.gr ήδη από τις 12-12 (βλ. κατηγορία ειδήσεων ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ).

«Ο ΠΟΥ επισημαίνει ότι οι ανακοινώσεις (των εργαστηρίων) προκαλούν ανησυχίες για πιθανούς κινδύνους και κακή χρήση που σχετίζονται με τις συγκεκριμένες έρευνες» υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του οργανισμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *