Π.Ο.Σ.Ε.Υ.Π.Ι.Κ.Α. Πανελλαδική απεργία από 2-5 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Απεργούμε , αντιδρώντας στην επικίνδυνη πολιτική που ασκείται στο χώρο της Υγείας, την πολιτική της προχειρότητας και των αυτοσχεδιασμών.
Αντιδρούμε στη λειτουργία του «μορφώματος», Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από την 1/1/2012 χωρίς να υπάρχει σοβαρός σχεδιασμός. χωρίς να γνωρίζει ο ασφαλισμένος από 1/1/2012 ποιος γιατρός θα τον περιθάλπει στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., με τις μεγάλες περικοπές που θα υποστεί στην περίθαλψη και στις παροχές του.
Απορρίπτουμε συνολικά την πρόταση των Υπουργείων Υγείας- Εργασίας για τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., με τις απαξιωτικές και εξαθλιωτικές συμβάσεις των γιατρών.
Είμαστε αντίθετοι στην παράδοση της ΠΦΥ στις εμπορικές επιχειρήσεις Υγείας, στο κλείσιμο του μικρού και μεσαίου ιδιωτικού ιατρείου και τη χωρίς όρους απελευθέρωση του ιατρικού επαγγέλματος.
Ζητούμε να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις για δυνατότητα συνταγογράφησης και παρακλινικών εξετάσεων σε όλους τους γιατρούς, συμβεβλημένους ή μη με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για να αποφευχθεί επιτέλους η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και να μπορεί να λειτουργεί ο κάθε γιατρός.
Οι ανέξοδες υποσχέσεις, που μας δίδονται συνεχώς, χωρίς να υλοποιούνται (έκδοση ΚΥΑ), πέραν της πρόκλησης, μας καθιστούν ανυποχώρητους στον αγώνα, για αξιοπρεπή αμοιβή του κάθε γιατρού και ανθρώπινη περίθαλψη του κάθε ασφαλισμένου.
Οι γιατροί του ΙΚΑ λέμε ΟΧΙ στα φιλοδωρήματα, της χορήγησης κάποιων επισκέψεων και στους γιατρούς του ΙΚΑ, θέλοντας έμπρακτα να αντιδράσουμε στην απαξίωση, στον ευτελισμό αλλά και να πούμε ΝΑΙ στη στήριξη κάθε αυτοαπασχολούμενου γιατρού σε μικρό και μεσαίο ιατρείο.
ΟΧΙ λοιπόν στην ισοπέδωση του γιατρού, ΟΧΙ στην υποβάθμιση και τις περικοπές Υγείας, ΟΧΙ στην ταλαιπωρία  των ασφαλισμένων,  ΟΧΙ στη συκοφάντηση και στο διασυρμό των γιατρών.
ΝΑΙ στη συλλογική προσπάθεια για ενέργειες και δράσεις που θα αναβαθμίζουν την περίθαλψη.
Όλος ο ιατρικός κόσμος πρέπει σήμερα να δείξει με αξιοπρέπεια, ενότητα  αλλά και αγωνιστική δυναμική, ότι αγωνιά για το μέλλον της περίθαλψης, που περιλαμβάνει  λειτουργούς Υγείας και ασφαλισμένους.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

και ευχές να είναι το 2012 έτος ελπίδας για την κοινωνία και την περίθαλψη

Για την Εκτελεστική Γραμματεία
Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιατρών ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ)

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                 Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Μ. ΒΛΑΣΤΑΡΑΚΟΣ                                                                        Χ. ΜΠΟΝΑΝΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *