Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας . Ομόφωνα όχι στον ΕΟΠΥΥ

Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου στις 31 Δεκεμβρίου 2011 λύονται μονομερώς από το κράτος οι συμβάσεις  των  γιατρών με τα ασφαλιστικά ταμεία.
Οι γιατροί του  Ιατρικού Συλλόγου  Αρκαδίας σε έκτακτη γενική συνέλευση αποφάσισαν ομόφωνα να μην συμμετάσχουν στον ΕΟΠΥΥ, (Ενιαίος Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας), έως ότου αποσαφηνιστούν πλήρως και οριστικοποιηθούν οι κανόνες που θα διέπουν την λειτουργία του φορέα και τις συμβάσεις του με τους γιατρούς. Διαπιστώνεται ότι  είναι καθολική η ασάφεια που αφορά τον τρόπο και το πλαίσιο λειτουργίας του νέου Υπερταμείου, χωρίς να είναι γνωστοί οι όροι της σύμβασης, ο τρόπος εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων που υπεισέρχονται στο ταμείο, το χρονοδιάγραμμα της αποπληρωμής των δεδουλευμένων, το σχεδιάγραμμα των πληρωμών και άλλα βασικότατα ερωτήματα που προς το παρόν δεν έχουν απαντηθεί.
Κατόπιν όλων αυτών, ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας καλεί τους ελευθεροεπαγγελματίες ιατρούς να σεβαστούν την απόφαση του Συλλόγου και να  ακολουθήσουν τις οδηγίες του ΠΙΣ. Επίσης καλούμε την ύστατη αυτή ώρα την κυβέρνηση να αναλογιστή τις επιπτώσεις της αλλοπρόσαλλης  πολιτικής της στα ασφαλιστικά ταμεία που  θέτει σε άμεσο κίνδυνο την υγεία όλων των πολιτών.
Ο Πρόεδρος                                         Ο Γραμματέας
Παπασταματάκης Γεώργιος               Πίτσας Χρίστος

2 thoughts to “Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας . Ομόφωνα όχι στον ΕΟΠΥΥ”

  1. Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία ζητούν ιατρούς

    Πολλά νοσοκομεία στη Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία εκφράζουν ενδιαφέρον για να προσλάβουν Έλληνες επιστήμονες οι οποίοι όμως υποχρεούνται να γνωρίζουν γερμανικά.

    Εγώ με τη σειρά μου στο πλαίσιο αυτών των απαιτήσεων φροντίζω να ενημερώνομαι καθημερινά μέσω διαδικτύου και δημοσιοποιώ κατά καιρούς αγγελίες στα νοσοκομεία συνεργαζόμενη με γερμανικά, αυστριακά και ελβετικά νοσοκομεία, κλινικές και ιατρεία.

    Παίρνω πληροφορίες για τον αριθμό των ιατρών και γενικά των υπαλλήλων που επιθυμούν να προσλάβουν. Oποιος ενδιαφερόμενος επιθυμεί να διδαχθεί τη γλώσσα καθώς και να έρθει σε επαφή με τα νοσοκομεία αυτά για να πάρει πληροφορίες και να καταθέσει αιτήσεις, μπορεί να έρθει σε επικοινωνία μαζί μου για περαιτέρω πληροφορίες και τυχών διευκρινίσεις.

    Τα νοσοκομεία,τα ιατρικά κέντρα, οι κλινικές και τα ιατρεία απαιτούν καλές γνώσεις της γερμανικής στο γραπτό και προφορικό λόγο.(Β2) Αν οι ιατροί δεν μιλούν τη γλώσσα
    έχουν τη δυνατότητα να τη διδαχτούν μαζί μου μέχρι το επίπεδο Β2 σε 4,5- 5 μήνες. Έρχομαι σε επαφή με το νοσοκομείο και στέλνω μία βεβαίωση ότι διδάσκονται τη γλώσσα , ώστε να κρατηθεί η θέση κενή.

    Μετά τιμής

    Ζηνοβία Λουϊζάκη
    Καθηγήτρια γερμανικών
    Τηλ.6976307990
    E-Mail:sina.luisaki@gmail.com

  2. Προεδρε ,απορω .

    Αυτοι οι 11 – 12 του Ι.Σ.Αρκαδιας ,που εκαναν μονομερη συμβαση ( απο μονοι τους ! ) με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ ,αισθανονται καλα ;
    Δηλαδη ,εννοω ,ειναι καλα στην υγεια τους ;
    Θελω να πω τους εχει δει κανενας ιατρος ή οχι ;

    Γιατι υποψιαζομαι οτι κατι τρεχει με το ” ρετιρε ” τους …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *