«Λουκέτο» σε φαρμακεία και ιατρεία. Απαγορεύεται να αρρωστήσετε με τη νέα χρονιά!

Με κλειστά τα φαρμακεία αλλά και τα ιδιωτικά ιατρεία θα μας  βρει το νέο έτος καθώς φαρμακοποιοί και ο ελεύθεροι επαγγελματίες γιατροί της Αθήνας έχουν εξαγγείλει πανελλάδικές απεργίες από τις 2 Ιανουαρίου του 2012.
Συγκεκριμένα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες γιατροί της πρωτεύουσας διαμαρτυρόμενοι για τον τρόπο λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, προκήρυξαν τετραήμερη απεργιακή κινητοποίηση, από τις 2 έως τις 5 Ιανουαρίου.

«Για τον ιατρικό κόσμο αποτελεί κόκκινη γραμμή, ο αποκλεισμός της δυνατότητας συνταγογράφησης και παραπεμπτικογραφίας από τους μη συμβεβλημένους γιατρούς με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.», αναφέρει ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, καθώς οι γιατροί αντιδρούν «στην επιχειρούμενη πρόχειρη και επικίνδυνη εφαρμογή του Ε.Ο.Π.Υ.Υ» και ζητούν αναστολή της λειτουργίας του για ένα τουλάχιστον τετράμηνο μέχρι να καθοριστούν οι κανόνες λειτουργίας του.

Οι γιατροί απαιτούν επίσης, «την άμεση εξόφληση των οφειλών του Ο.Π.Α.Δ, ύψους 350 εκατομμυρίων ευρώ, στους συμβεβλημένους με το ταμείο γιατρούς που εκκρεμούν εδώ και δύο χρόνια, για τις οποίες ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ετοιμάζει μηνυτήριες αναφορές και αγωγές».

Την ίδια ώρα, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος εξήγγειλε 48ωρη πανελλαδική απεργία στις 2 και 3 Ιανουαρίου καθώς και την αναστολή πίστωσης σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία από την 1η Ιανουαρίου 2012.

Οι φαρμακοποιοί ζητούν «κλαδική Συμφωνία για σταθερό πλαίσιο φαρμακευτική πολιτική καθώς και να σταματήσει ο διωγμός των φαρμακείων».

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρεται ότι: «Δεν δίνεται συγκεκριμένη λύση στις πληρωμές των ασφαλιστικών ταμείων, δεν αντιμετωπίζεται η ασφυξία και η έλλειψη ρευστότητας των φαρμακείων, ανακοινώνονται μέτρα χωρίς διάλογο, συνεχίζει να υποβαθμίζεται η φαρμακευτική περίθαλψη και επιπλέον οι φαρμακοποιοί “τιμωρούνται” με μείωση του ποσοστού κέρδους στα ήδη πενιχρά εισοδήματα τους».

Τέλος οι φαρμακοποιοί σημειώνουν ότι σε νέα συνεδρίαση την επόμενη εβδομάδα θα γίνει εκτίμηση της κατάστασης και θα ληφθούν νέες αποφάσεις.

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=168296

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *