Αρκαδία. Νέα.«Θέατρο» και δημοτικό συμβούλιο

«Θέατρο» και  δημοτικό συμβούλιο

Έχει το δημοτικό συμβούλιο  στοιχεία έντονα θεατρικότητας, όπως και η πολιτική εξάλλου. Η αίθουσα όπου συνεδριάζουν οι αντιπρόσωποι του δήμου δεν είναι πάντοτε εργαστήριο αναπτύξεως ιδεών, αλλά κατά κανόνα χώρος οξείας αντιπαράθεσης  πολιτικών σχηματισμών, με στόχο των εντυπωσιασμό των τηλεθεατών ή των αναγνωστών εφημερίδων. Το ζήτημα  με τα εκτός ημερησίας διατάξεως  θέματα που εισάγονται κάθε φορά στο ΔΣ για συζήτηση και ψήφιση έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, με αποτέλεσμα να μονοπωλεί τη συζήτηση και να είναι σε βάρος όλων των άλλων θεμάτων που έχουν προκαθοριστεί για συζήτηση και επικύρωση.

Η μακροσκελής ανάπτυξή τους, οι φλυαρίες που αναπτύσσονται και καταναλώνονται καθ υπερβολήν, ξεπερνούν τα εσκαμμένα και καταλήγουν σε μια κακόγουστη παράσταση, με θεατρικό δρώμενο κάποιο ελάσσονος  σημασίας πολλές φορές θέμα του δήμου.  Γι αυτό και η πρόταση που ήλθε από πλευράς Δελφάκη για συντόμευση των διαδικασιών σε εκτός ημερησίας διατάξεως θέματα, μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους.

Αντί, λοιπόν, οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης  να φλυαρούν και να σαχλαμαρίζουν, ρητορεύοντας  περί ανέμων και υδάτων, πάντως όχι επί του συγκεκριμένου θέματος, ίσως θα έπρεπε να συνειδητοποιήσουν ότι ήρθε ο καιρός να αρθρώσουν πραγματικό δημοτικό  λόγο. Να πουν με σαφήνεια τη γνώμη τους και το δέον γενέσθαι, σε σύντομο χρόνο. Χωρίς υπερβολές και ακρότητες.  Η φλυαρία  από μόνη της δεν εντυπωσιάζει, ούτε ασφαλώς ελκύει ψηφοφόρους.

Η κοινωνική συνείδηση διαμορφώνεται στην βάση μιας συγκεκριμένης μορφής παρουσίασης  των τοπικών γεγονότων, που αναδεικνύονται με σωστή αξιολόγηση και πρόταση επίλυσής τους.

Η μετάλλαξη του αυτοδιοικητικού  οικοδομήματος που πολλοί επιδιώκουν,  δεν είναι εφικτή από τοπικούς εκλεγμένους συμβούλους  που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο δυϊλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο, των ουσιαστικών προβλημάτων.

Τα προβλήματα του δήμου είναι πολλά και μεγάλα, που οδηγούν πολλάκις σε  τέτοιο  αδιέξοδο ώστε δεν είναι δυνατόν να υπερκερασθεί με θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς.

 

 

 

 

Καταδικάζουν

Η θέση του Ιατρικού Συλλάγου Αρκαδίας αναφορικά με τη σύλληψη γιατρού για δωροδοκία, όπως εκφράστηκε με χθεσινή ανακοίνωση που υπογράφει ο Πρόεδρός του κ. Παπασταματάκης έχει ως εξής:

«Σχετικά με το δελτίο τύπου της Αστυνομικής Δ/νσης Αρκαδίας που αναφέρεται στην σύλληψη Γιατρού του Παναρκαδικού Νοσοκομείου για παράνομο χρηματισμό από ασθενή, σας επισημαίνουμε ότι: «Σύμφωνα με τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας και το Β.Δ.11.10/7.11.1957 το άρθρο 58 παράγραφος 2. Ο αρμόδιος εισαγγελέας υποχρεούται να ανακοινοί αμελλητί εις τον πρόεδρο του οικείου Ιατρικού Συλλόγου παν κατά ιατρών Βούλευμα και πάσαν καταδικαστικήν ή απαλλακτική απόφασιν. Στην δε παράγραφο 3. Ο γραμματεύς παντός πολιτικού ή ποινικού δικαστηρίου υποχρεούται να αποστέλλη προς τον οικείον Ιατρικόν Σύλλογον αντίγραφα των σχετικών βουλευμάτων ή αποφάσεων εντός 10 ημερών από της εκδόσεως των. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τον χρηματισμό (φακελάκι) γιατρών Δημοσίων Νοσοκομείων.  Θα πράξει δε τα δέοντα μετά την απόφαση της δικαιοσύνης».

Η Διοίκηση του νοσοκομείου

Καταδικάζει με ανακοίνωσή της και η  διοικήτρια  του Παναρκαδικού  Νοσοκομείου κ. Ελένη Σιουρούνη « με τον πλέον απερίφραστο τρόπο κάθε περιστατικό παράβασης καθήκοντος και παθητικής δωροδοκίας μέλους του ιατρικού ή λοιπού προσωπικού, το οποίο εκτρέπεται των υποχρεώσεων που αναλαμβάνουν απέναντι στους χρήστες των δημοσίων υπηρεσιών υγείας και έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το σκοπό και την αποστολή του Νοσηλευτικού Ιδρύματος…».  Και «διαβεβαιώνει  με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την κοινωνία της Τρίπολης αλλά και ολόκληρης της Περιφέρειας Πελοποννήσου ότι το Νοσοκομείο, έχοντας διέλθει επιτυχώς από πολύ δύσκολες συνθήκες οι οποίες απείλησαν ακόμα και αυτή την ίδια τη βιωσιμότητά του, ανταποκρίνεται με περισσή επιτυχία και συνέπεια στον κεντρικό, περιφερειακό του χαρακτήρα, παρέχει εξαιρετικές υπηρεσίες υγείας στο νοσηλευόμενο κοινό και, όπως ανέκαθεν πράττει, θα απομονώσει και θα καταστείλει κάθε μεμονωμένη αντιδεοντολογική συμπεριφορά που υπονομεύει το έργο αυτό». 

«Τιμή και δόξα..»

Ο ένας μετά τον άλλο οι Μητροπολίτες της Ελλαδικής εκκλησίας εκπέμπουν μηνύματα συμπαράστασης στο ηγούμενο Εφραίμ, που από χθες είναι έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού, σε σημείο που να αγγίζουν τα όρια της αγιοποίησής του. Μεταξύ αυτών και ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει:

Εκφράζω την έντονη αγανάκτησή μου, αλλά και την αγανάκτηση του κλήρου και του ευσεβούς λαού της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, δια την ανεπίτρεπτη επίθεση που έγινε κατά της Εκκλησίας γενικώς και του Μοναχισμού ιδιαίτερα με την σύλληψη του εναρέτου και ευπαιδεύτου Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους πατρός Εφραίμ, ημέρα μάλιστα της Μητροπόλεως των εορτών, της  Σαρκώσεως του Υιού του Θεού. Θεωρούμε την απόφαση αυτή ως ανεπίτρεπτη για την ορθόδοξη πατρίδα μας και ως αγνωμοσύνη του Κράτους μας κατά της Μητρός Εκκλησίας,  εις την οποίαν αυτό οφείλει την ζωή του με την θυσία μυριάδων Αρχιερέων, Ιερέων και Μοναχών για την απελευθέρωσή του… Τιμή και δόξα δια τον σεβαστό μας Γέροντα Πατέρα Εφραίμ, διότι ετιμήθη από τον  Θεό να υποστεί αυτό το μαρτύριο, χαιρόμεθα δια την αντοχή του σ᾽ αυτό, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι η ψυχή του είναι γεμάτη από την Χάρη του Θεού, και του δηλώνουμε ότι θα τον ευλαβούμεθα ως μάρτυρα Χριστού».

Προσφορές

Από το δήμο Νότιας Κυνουρίας ανακοινώνεται πως: «μετά τον ανοικτό διαγωνισμό της 03/11/2011 για την «μεταφορά μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δήμου Νότιας Κυνουρίας για το σχολικό έτος 2011 – 2012 » (Προϋπολογισμού  290.218,13 €) στον οποίο δεν προσήλθε κανείς διαγωνιζόμενος, πρόκειται να προβεί σε ανάθεση της παραπάνω μεταφοράς με απευθείας διαπραγμάτευση, σύμφωνα με την 438 /2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Εφόσον σας ενδιαφέρει, παρακαλούμε να προσέλθετε στο Δήμο, την Πέμπτη 29/12/2011 και ώρα 11.00 έως 12.00 π.μ. προκειμένου να υποβάλλετε προφορικές προσφορές, με ποσοστό εκπτώσεως σε ακέραιες μονάδες επί τοις εκατό, άνευ ορίου, επί του προϋπολογισμού έκαστου δρομολογίου, σύμφωνα με τον συνημμένο συγκεντρωτικό πίνακα δρομολογίων».

Χαμογελάτε

Συνθήματα από «εφημερίδες του τοίχου»:

Απαγορεύεται το Απαγορεύεται
Μην στηρίζεις τα όνειρά σου στ άστρα, γιατί αυτά δεν στηρίζονται πουθενά
Οι νόμοι και τα διατάγματα καταργούνται στα οδοφράγματα
Ξεκουμπώστε το μυαλό σας τόσο συχνά όσο ξεκουμπώνεται το παντελόνι σας
Οι μπάτσοι χτυπάνε στο ψαχνό, η TV στο μυαλό
Λευτεριά στους εξωγήινους αγωνιστές (Αστεροσκοπείο Α.Π.Θ.)
Μην τα περιμένετε όλα απ την αστυνομία. Χτυπηθείτε μόνοι σας
Ο κόσμος θα καταστραφεί αύριο. Πορεία διαμαρτυρίας την ερχόμενη Τρίτη
Λιοντάρια Vs Χριστιανοί 7-0
Έξω οι βάσεις από τα μαθήματα
Κάτω τα κόμματα, ζήτω οι τελείες
Κάτω τα ζήτω, Ζήτω τα κάτω

Παπαμήτρος Ιωάννης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *