Σύλλογος ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών νομού Ξάνθης

Ο ΣΕΙΞ θεωρεί ότι είναι τραγική η ατομική σύμβαση που καλούνται οι γιατροί να υπογράψουν με τον ΕΟΠΥΥ και καθαρός εμπαιγμός καθώς έχει προσωρινό χαρακτήρα. Με την εξεφτελιστική αμοιβή των 2000 ευρώ μικτά, ουσιαστικά μεταφέρει ένα μέρος από το κόστος υγείας στον ασθενή μας. Καθώς η διάρκεια αυτής της σύμβασης είναι «έωλη», και όσο μας «χρειάζονται» για ένα μεταβατικό στάδιο, πιστεύουμε ότι αποδεικνύει για πολλοστή φορά το μέγεθος της υποκρισίας του υπουργού Υγείας και της αμοραλιστικής πολιτικής της κυβέρνησης.
Καλούμε τους γιατρούς της Ξάνθης να αντισταθούν δυναμικά στην προσπάθεια υποβάθμισης της αξιοπρέπειας του ελευθεροεπαγγελματία γιατρού και στην –ουσιαστικά- επαγγελματική του απαξίωση.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους, όλων των ειδικοτήτων σε ετοιμότητα για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μας, καθώς βρισκόμαστε στο «μάτι του κυκλώνα», με μέτρα της μνημονιακής πολιτικής για την υγεία, που ξεπερνούν κάθε όριο σκληρότητας και αυταρχικότητας. Απελευθέρωση(???) ιατρικού επαγγέλματος, εκχώρηση της υγείας στο μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο, πλήρης «φτωχοποίηση» των γιατρών, τόσο του ΕΣΥ όσο και των ιδιωτών, με κλείσιμο του μικρομεσαίου ιδιωτικού ιατρείου και ξεπούλημα των νοσοκομείων και των υποδομών του παλιού ΕΣΥ.

Kαλούμε όλους τους συναδέλφους να αντισταθούν και να μην υπογράψουν τις δηλώσεις υποταγής και δουλείας στη «συμμορία» της Υγείας.
Kαλούμε όλους να συμπαραταχθούν στις αποφάσεις του ΠΙΣ και σθεναρά να αποδείξουν στην πράξη ,αυτό που δεν θα κουραστούμε να ισχυριζόμαστε μέχρι τέλους, ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ!!!
Kαλούμε τους ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς σε συνάντηση – ενημέρωση την Πέμπτη 29/12/2011 στις 20.45 στο MOTEL ΝΑΤΑΣΣΑ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *