Ιατρικός Σύλλογος Χανίων: Aπάντηση του στην επιστολή του κ. Βουδουρη

κλικ στην εικόνα

Πριν από λίγο δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο μια επιστολή του προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Βουδούρη. Μια επιστολή που δείχνει έκδηλα την απόγνωση και τα τρομερά αδιέξοδα που βιώνει τελευταία ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ.

Βεβαίως δεν θα σταθούμε καθόλου στον κωμική αρχική παράγραφο, η οποία αναφέρει ότι υπάρχει τόσο μεγάλη κίνηση στις αιτήσεις συναδέλφων για την εφήμερη συνεργασία τους με τον ΕΟΠΥΥ που προστέθηκαν και άλλες τηλεφωνικές γραμμές για να προλαβαίνουν τα fax !!

Αλλά να εξετάσουμε τι πραγματικά μας λέει αυτό το κείμενο.

1: Ο κ. Βουδούρης προσπαθεί να εκβιάσει και να εκφοβίσει με ωμό και αναίσχυντο τρόπο τους συναδέλφους του γιατρούς σε όλη τη χώρα λέγοντάς τους με διαφορετικά λόγια κάτι που νομικά απλά ισχύει ακόμη. Ότι δηλαδή σύμφωνα με τις ισχύουσες έως σήμερα διατάξεις η συνταγογράφηση δεν είναι ακόμη ελεύθερη. Βεβαίως ξεχνά ότι ο ίδιος έχει βεβαιώσει αναρίθμητες φορές τον Ιατρικό κόσμο για την αλλαγή αυτού του καθεστώτος. Τελευταία φορά το είχε πει προ εβδομάδος στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, στη συζήτηση περί ΕΟΠΥΥ. Τελικά πόσο ανακόλουθος με τα λόγια και τις πράξεις του μπορεί να είναι ένας πρόεδρος Δημόσιου Οργανισμού; Τι βαθμό αναξιοπιστίας πρέπει να κουβαλά κάποιος για να είναι αρεστός στους ανωτέρους του και για να «τελειώσει τη δουλειά»;

2: Αναφέρει ότι οι γιατροί που θα συνεργαστούν με τον ΕΟΠΥΥ για το επόμενο δίμηνο, τρίμηνο, θα χρεώνουν τις ιατρικές πράξεις που θα εκτελούν σύμφωνα με το κρατικό τιμολόγιο. Εδώ κανείς βλέπει το μέγεθος της απελπισίας του κ. Βουδούρη. Ο πρόεδρος ενός Ταμείου ανακοινώνει έτσι ξαφνικά τιμολογιακή πολιτική. Με ποιά λεφτά ακριβώς θα γίνει αυτό; Υπάρχει συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών ή το Υγείας; Υπάρχει εγγεγραμμένος κωδικός πληρωμών για ιατρικές πράξεις στον ΕΟΠΥΥ και δεν το ξέραμε; Μήπως πληρωθήκαμε τα χρέη του ΟΠΑΔ του 2011, για τα οποία ακόμη δεν υπάρχει νομοθετική ρύθμιση για την αποπληρωμή τους, και δεν το ξέραμε; Και φανταστείτε ότι μιλάμε για τον ΕΟΠΥΥ που ξεκινά με ήδη αρνητικό προϋπολογισμό. Τίποτα δεν υπάρχει. Το μόνο που υπάρχει είναι αυτή η φτηνή και απέλπιδα προσπάθεια να λειτουργήσει το εξάμβλωμα που λέγεται ΕΟΠΥΥ. Όπως, όπως και για μετά βλέπουμε.

Συνάδελφοι, μην πέφτετε θύματα στις παλιομοδίτικες τακτικές του (δυστυχώς) συναδέλφου κ. Βουδούρη. Η απάντηση του Ιατρικού Σώματος πρέπει να είναι απλή και συνάμα κατανοητή σε έναν υπηρέτη του Συστήματος. Η άρνηση του γιατρού να συναινέσει στην τραγική συνεργασία του με τον ΕΟΠΥΥ είναι η μόνη εφικτή λύση για να δοθεί η ελεύθερη συνταγογράφηση, για να λειτουργήσει ο γιατρός ως επιστήμονας και όχι ως συνταγογράφος, για να αλλάξει η λειτουργία του ΕΟΠΥΥ προς όφελος των ασφαλισμένων του. Όσο είμαστε υποχωρητικοί τόσο και οι διασπαστικές και εκβιαστικές ενέργειες, όπως αυτή της τελευταίας επιστολής, θα πολλαπλασιάζονται.

Εάν παραμείνουμε ενωμένοι, ο κ. Βουδούρης και ο κάθε κ. Βουδούρης, δεν θα καταφέρει να διαλύσει εντελώς την Υγεία στη χώρα μας.

Για το Δ/Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο Γραμματέας   Μ.ΜΑΡΚΑΤΟΣ

Μ . ΚΑΣΤΑΝΑΚΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *