Ανακοίνωση Σωματείου ελευθεροεπαγγελματιών παιδιάτρων Ν. Θεσσαλονίκης.

Στην εκπνοή του 2011 και λίγες ημέρες προ της υποτιθέμενης επίσημης πρώτης του ΕΟΠΥΥ, το υπουργείο υγείας εξακολουθεί να μας εμπαίζει:

Η ελεύθερη συνταγογράφηση για όλους τους ιατρούς δεν έχει διασφαλιστεί με κανένα επίσημο έγγραφο, παρά μόνο με προφορικές δεσμεύσεις παραγόντων της κυβέρνησης – οι οποίες τυγχάνει να αναιρούνται κατά περίπτωση ανάλογα με το κοινό του αμφιθεάτρου που παρακολουθεί.

Οι νέοι γιατροί εξακολουθούν να είναι αποκλεισμένοι από την εργασία, καθώς ούτε σύμβαση με τα υπάρχοντα ταμεία μπορούν να συνάψουν, ούτε να συνταγογραφήσουν. Η αδιαφορία των ιατρικών φορέων για τα νεότερα μέλη τους κινδυνεύει να αποβεί η αχίλλειος πτέρνα των ιατρικών διεκδικήσεων, καθώς οι συνάδελφοί μας είναι εδώ και μήνες άεργοι και αβοήθητοι.

Οι αμοιβές των ιατρών που θα συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ, είτε κατά τη μεταβατική περίοδο (10 Ε ανά ασθενή με πλαφόν 200 ασθενών το μήνα), είτε αφού ολοκληρωθεί η λειτουργία του (με αντιμισθία τύπου ΟΑΕΕ περί των 1000 Ε) είναι απαγορευτικές ακόμα και για τη συντήρηση ενός μέσου ιατρείου, πολλώ δε μάλλον για αξιοπρεπή διαβίωση.

Ο Σύλλογος Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Θεσσαλονίκης καλεί τα μέλη του:

Να μη συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ, επειδή η σύμβαση ισοδυναμεί με κήρυξη πτώχευσης του ιατρείου τους.

Να συνεχίσει την αναστολή με τα αναξιόπιστα ταμεία ως την εκπνοή του 2011.

Ο Σύλλογος Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Θεσσαλονίκης καλεί τον ΠΙΣ, τον ΙΣΘ και τους ιατρικούς συλλόγους των μεγάλων πόλεων να πάρουν θέση απέναντι στους όρους του ΕΟΠΥΥ που δημοσιεύτηκαν από την πολιτεία και να κατευθύνουν αντίστοιχα τα μέλη τους, ενεργοποιώντας αν χρειαστεί το άρθρο 35 του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας.

http://pediatroi-thessalonikis.blogspot.com/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *