ΙΣΑ. Αίτηση ακυρώσεως της εγκυκλίου για την απελευθέρωση του ιατρικού επαγγέλματος.

Εξαιρετικά επείγον

Προς τους Προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων και   Ιατρικών  Φορέων  της Χώρας .

Αθήνα 27-12-2011

Θέμα: Αίτηση ακυρώσεως  της εγκυκλίου  για την απελευθέρωση του ιατρικού επαγγέλματος και Συνέντευξη Τύπου των Προέδρων  των Ιατρικών Συλλόγων και Φορέων της χώρας .

Αγαπητέ συνάδελφε, ο  Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών προτίθεται να καταθέσει αύριο στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακυρώσεως, και αίτηση αναστολής εκτελέσεως με αίτημα την έκδοση προσωρινής διαταγής αναστολής εκτελέσεως κατά της με Αριθ. Πρωτ.: Υ3β/Γ.Π./οικ.141282/21-12-2011 Εγκυκλίου με θέμα «Εφαρμογή του Ν. 3919/2011 (ΦΕΚ Α’32)», η οποία εισάγει νέες κανονιστικές ρυθμίσεις και απευθύνεται προς τις Περιφέρειες της Χώρας προς εκτέλεση, ως ανυπόστατης επειδή δεν δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, αλλά και αντίθετης στις διατάξεις του ν.3919/2011 (ΦΕΚ Α’ 32), του ν. 4025/2011 (ΦΕΚ  Α 228), στις διατάξεις του άρθρου 21 παρ. 3, 5 και 25 του Συντάγματος, αλλά και ως αντίθετης στις αρχές του κράτους δικαίου και της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης.
Όσοι εκ των λοιπών Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, (ήδη έχουν συμπεριληφθεί ο Ι.Σ.Θ.  και  ο Ι.Σ.Π.),  επιθυμούν να συμπεριληφθούν στους αιτούντες την ακύρωση και αναστολή εκτελέσεως της εγκυκλίου αυτής, παρακαλούμε να μας ενημερώσουν άμεσα, το αργότερο έως αύριο στις 10.00πμ, με email  ή fax.

Τη Τετάρτη 04-01-2012 και ώρα 12 π.μ. προσκαλούνται όλοι οι πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας  και κλαδικοί φορείς σε κοινή συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ»  με θέμα τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και την απελευθέρωση του ιατρικού επαγγέλματος , δράσεις και αντιδράσεις ιατρικών φορέων , παρακαλούμε όπως  μας ενημερώσετε και για την κοινή κατάθεση της ανάκλησης της εγκυκλίου  αλλά και για συμμετοχή σας στην κοινή συνέντευξη τύπου.

Για το ΔΣ του ΙΣΑ
Ο Πρόεδρος                                                                      Ο Γεν Γραμματέας]

Γιώργος Πατούλης                                                          Στάθης Τσούλκαλος

3 thoughts to “ΙΣΑ. Αίτηση ακυρώσεως της εγκυκλίου για την απελευθέρωση του ιατρικού επαγγέλματος.”

  1. Ένα μικρό σχόλιο για την απελευθέρωση του ιατρικού επαγγέλματος. Σε καμμιά ευρωπαική χώρα η λογική των συνδικαλιστών δεν επικρατεί της κοινής λογικής και αυτή υπαγορεύει το δικαίωμα και σε ασθενείς που έχουν την ατυχία να βρίσκονται σε γεωγραφικά διαμερίσματα όπου ενδημούν οι αδιάβαστοι ξεφτιλογιατροί να βρίσκουν και Ιατρούς που μπορούν να δώσουν λύση στο πρόβλημα τους.

  2. Κε Σπανουδάκη , υβριστή του γιατρού που θα επισκεφτείς αύριο και θα τον εκλιπαρείς να σε σώσει,μάθε ότι σε καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν ασκείται πλανοδιακή ιατρική του άρπα κόλα.
    Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας πλέον θα βρείς τον γιατρό που θα του εμπιστευθείς το πρόβλημά σου και θα σου δώσει την λύση του.
    Δεν θα βρείς λύσεις στα προβλήματά σου απο γιατρούς που σαν φτηνό θεατρικό μπουλούκι θα έρχονται να κάνουν την αρπαχτή άπαξ της εβδομάδας.

  3. Αγαπητέ Λέων όταν εσύ αρρωστήσεις μη ψαξεις να με βρεις. Σου προτείνω να απευθυνθείς στους ιατρούς της περιφερειας σου που δεν κανουν αρπαχτές αλλα ρήμαξαν με πρακτικές κακοποιών τα ασφαλιστικά ταμεία. Σου προτείνω δε να αυξήσεις , με κόπο δεν λέω, την ιατρική σου ικανότητα και τότε οι ασθενείς θα σε βρούν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *