Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας.Ανεπαίσχυντη η ατομική σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Βόλος 23/12/11
Ο ΙΣΜ θεωρεί ότι η ανεπαίσχυντη ατομική σύμβαση που καλούνται οι γιατροί να υπογράψουν με τον ΕΟΠΥΥ είναι εμπαιγμός για τους ίδιους αλλά και για τους ασθενείς. Με την ευτελή αμοιβή των 6.5 ευρώ ανά ασθενή καθαρά, ουσιαστικά μετακυλύει το κόστος υγείας  στον ήδη εξαθλιωμένο λαό μας. Η διάρκεια αυτής της σύμβασης είναι σαφής, όσο σας χρειαζόμαστε για το μεταβατικό στάδιο, πιστεύουμε ότι δείχνει την πραγματική αλαζονεία του υπουργείου υγείας και της τροικανής πολιτικής της κυβέρνησης, στον ευαίσθητο τομέα της υγείας.
Καλούμε τους γιατρούς της Μαγνησίας να αντιταχθούν επιδεικτικά στην κατεδάφιση της  αξιοπρέπειας του έλληνα γιατρού και στην δραματική υποβάθμιση της παρεχόμενης περίθαλψης.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους, από όλους τους επαγγελματικούς χώρους σε ετοιμότητα για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων γιατί βρισκόμαστε μέσα σε καταιγίδα μέτρων που ξεπερνούν κάθε όριο φαντασίας και αυταρχικότητας. Απελευθέρωση ιατρικού επαγγέλματος, επέλαση μεγάλου ιδιωτικού κεφαλαίου στην υγεία, πλήρης προλεταριοποίηση των γιατρών, κλείσιμο του μεσαίου ιδιωτικού ιατρείου, αληθής πτώχευση γιατρών του ΕΣΥ, ξεπούλημα των νοσοκομείων είναι η μνημονιακή πολιτική υγείας.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να αντισταθούν στο αντίδωρο των 6.5 ΕΥ που αγγίζει τα όρια της φαιδρότητας.
Ο Πρόεδρος                                                             Ο Γραμματέας.
Ματθαίος Δραμητινός                                        Χρήστος Πανάγος

One thought to “Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας.Ανεπαίσχυντη η ατομική σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ”

  1. Ουδεμία αμφιβολία υπάρχει ότι η εκ μέρους του Κράτους απαξίωσις της ιατρικης περιθάλψεως θά καλλιεργήση τό έδαφος διά τήν εκμετάλλευσιν των ασθενων. Ως γνωστόν η διαφθορά εις τό ΕΣΥ καί τό ΙΚΑ εχουν αναδειχθη ως σημα κατατεθέν της χώρας.

    Εάν λοιπόν προσδοκία των ιατρων της Μαγνησίας ειναι η αξιοπρέπεια του επαγγέλματος, τότε ως ένδειξις ομοψυχίας του σώματος ν᾽ αποστασιοποιηθουν οι ιατροί από τά διαφθορεια του ΕΣΥ καἴ του ΙΚΑ παραιτούμενοι εκ των θέσεών των. Τότε μόνον η προτροπή πρός μή υπογραφήν της συμβάσεως μετά του νέου οργανισμου θά ἐχη νόημα.

    Ειρήσθω εν παρόδω ότι δέν ειναι η πρώτη φορά κατά τήν οποίαν η Εξουσία επετέθη κατά των ιατρων. Οταν ο Αδης παρεπονέθη εις τόν Δία διά τήν αποτελεσματικότητα των θεραπειων του Ασκληπιου, εκεινος τόν κατεκεραύνωσε. Υπενθυμίζεται επίσης οτι ο ευεργέτης της ανθρωπότητος Προμηθεύς, καθηλώθη επί του βράχου του Καυκάσου υπό δύο τεράτων, του Κράτους καί της Βίας.

    Ειναι γεγονός αναμφισβήτητον ότι τό σύγχρονον Κράτος πνέει τά λοίσθια. Αποτελει συνεπῶς καθηκον της ιατρικης κοινότητος νά προσδιορίση τά περί του πρακτέου: νά τιμηθη τό Κράτος διά καθιερωμένης κηδείας, ή νά εγκαταληφθη ως βορά εις τά όρνεα; Επίσης πρέπει νά ληφθη αμέσως απόφασις περί της φύσεως του νεοτεχθέντος ΕΟΠΥΥ: πρόκειται περί φυσιολογικου όντος ή περί εκτρωματικου τέρατος; ειναι βιώσιμον ή μή; αξίζει προστασίας καί συμπαραστάσεως ή ευθανασίας;

    Επειδή αι αποφάσεις αφορουν τό μέλλον πάντων ημων, οφείλουν ν᾽ αποτελέσουν θέμα πρός συζήτησιν ενώπιον της γενικης συνελεύσεως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *