Προσλήψεις επικουρικού προσωπικού και προσωπικού ορισμένου χρόνου

Έως τις 15 Ιανουαρίου δημοσιεύεται στο ΦΕΚ ο νέος οργανισμός του νοσοκομείου
Θετικές εξελίξεις για το νοσοκομείο Ρεθύμνου δρομολογούνται μετά τις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος άναψε το πράσινο φως για προσλήψεις επτακοσίων ατόμων επικουρικού προσωπικού και τριακοσίων ατόμων με σύμβαση ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ) στα νοσοκομειακά ιδρύματα της χώρας.
Αν και ο αριθμός δεν είναι μεγάλος ωστόσο το νοσοκομείο Ρεθύμνου αισιοδοξεί να προσλάβει το δυνατόν περισσότερα άτομα, προκειμένου να στελεχωθεί το ίδρυμα, το οποίο κυριολεκτικά θα έχει αποδυναμωθεί στις αρχές του Φεβρουαρίου μετά τις αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης αλλά κυρίως λόγω της λήξης των συμβάσεων του ανθρώπινου δυναμικού που είχε προσληφθεί την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, προκειμένου να καταστεί εφικτή η λειτουργία της νέας πτέρυγας του ιδρύματος.

Η διοίκηση του νοσοκομείου έχει ζητήσει δεκαπέντε άτομα επικουρικό προσωπικό (νοσηλευτές-εργαζόμενους-διοικητικούς και παραϊατρικό προσωπικό), για τους όποιους έχει διαβεβαιώσει ότι θα καλύψει την μισθοδοσία τους, ενώ έχει ζητήσει και δεκαεννέα θέσεις προσωπικού ιδιωτικού δικαίου (ΙΔΟΧ).

Χθες το βράδυ στην συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας θα γινόταν η κατανομή του προσωπικού ανά υγειονομική περιφέρεια, ενώ σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα μεταξύ των διοικητών του νησιού θα αποφασιστεί η κατανομή του προσωπικού ανά νοσοκομείο.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Ρεθύμνου Γιώργος Μοσχοβάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το άνοιγμα των προσλήψεων επικουρικού προσωπικού και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το νοσηλευτικό ίδρυμα θα εξασφαλίσει ικανοποιητικό αριθμό ανθρώπινου δυναμικού για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες. Το μεγάλο στοίχημα ωστόσο, όπως ο ίδιος είπε, είναι το πότε θα γίνουν αυτές οι προσλήψεις αφού το νοσοκομείο του Ρεθύμνου θα έρθει αντιμέτωπο με τεράστια προβλήματα έλλειψης προσωπικού το Φεβρουάριο.

«Εγκρίθηκαν οι προσλήψεις επικουρικού προσωπικού για όλη τη χώρα. Αυτό σημαίνει ότι τελικά οι επικουρικοί που απελπισμένα ζητάμε θα εγκριθούν, ωστόσο ο αγώνας δρόμου και το μεγάλο στοίχημα για εμάς είναι το πότε θα γίνουν οι προσλήψεις αυτές, καθώς το νοσοκομείο αρχές Φεβρουαρίου «απογυμνώνεται» και θα αντιμετωπίσει μεγάλο πρόβλημα. Εμείς έχουμε ζητήσει 15 άτομα επικουρικό προσωπικό και 19 άτομα ΙΔΟΧ» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στα «Ρ.Ν.» ο Γιώργος Μοσχοβάκης.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με τον διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος ο νέος οργανισμός του νοσοκομείου θα έχει δημοσιευτεί σε ΦΕΚ μέχρι τις 15 Ιανουαρίου του 2012. Η αισιοδοξία για την έγκριση του σχεδίου που είχε κατατεθεί με αυξημένο προσωπικό, νομιμοποίηση υπάρχοντων τμημάτων όπως είναι η ΜΕΘ και η δημιουργία Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας μεταξύ άλλων είναι διάχυτη.

Ειδικότερα το πλάνο που επεξεργάστηκε η διοίκηση του νοσοκομείου με στόχο την αποτελεσματική λειτουργία του ιδρύματος και την ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των ασθενών αφορά επί της ουσίας σε μια μικρή αύξηση των υπάρχουσων κλινών από 190 σε 200 αλλά κυρίως περιλαμβάνει τη δημιουργία νέων δομών, όπως είναι η μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, το παθολογοανατομικό και κυτταρολογικό εργαστήριο, ενώ στο σχέδιο του οργανισμού περιλαμβάνονται και οι μονάδες που ήδη λειτουργούν χωρίς να περιλαμβάνονται στον οργανισμό του 1986, δηλαδή το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Το σχέδιο αυτό με τα τμήματα που περιλαμβάνει δίδει ταυτόχρονα στο νοσοκομείο τη δυνατότητα να προκηρύξει θέσεις προσωπικού για τα τμήματα που θα περιλαμβάνονται στον οργανισμό του. Επιπλέον, σύμφωνα με το νέο σχέδιο προβλέπονται 603 άτομα προσωπικό από 530 που είναι σήμερα.
Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011 – Της ΕΛΠΙΔΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ

http://www.rethnea.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *