Γεράσιμος Βουδούρης. Προς τους εργαζόμενους του ΟΑΕΕ

Αγαπητοί συνεργάτες,

Με την εκπνοή της χρονιάς ολοκληρώνεται η θητεία μου ως Διοικητή του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών. Γνωρίζετε ότι από μηνών έχω αναλάβει τη βαριά ευθύνη συγκρότησης και λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ.

Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό θα ήθελα να επισημάνω ότι σε πολύ βραχύ αλλά και κρίσιμο χρονικό διάστημα κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε όχι μόνο το χρόνιο πρόβλημα της οικονομικής εξυγίανσης του ΟΑΕΕ, προκειμένου να επιτευχθεί η βιωσιμότητα του Ταμείου, αλλά και ένα σύστημα πλήρους αποσύνθεσης με σημαντικές ελλείψεις και δυσλειτουργίες.

Παρά την κλιμακούμενη οικονομική ύφεση, που γονατίζει εδώ και καιρό τους επαγγελματίες, καταφέραμε να έχουμε για πρώτη φορά ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, ενώ κινηθήκαμε στα όρια της προϋπολογισθείσας κρατικής ενίσχυσης εξασφαλίζοντας την απρόσκοπτη καταβολή μισθών και συντάξεων.

Με κύριο γνώμονα την εξυγίανση και την αποκατάσταση της αξιοπιστίας του Ταμείου, επιχειρήσαμε να αντιμετωπίσουμε το μείζον πρόβλημα της εισφοροδιαφυγής, προωθώντας ελκυστικές ρυθμίσεις οφειλών, επιβραβεύοντας τους συνεπείς ασφαλισμένους και δίνοντας ιατροφαρμακευτική υποστήριξη σε όσους πραγματικά αντιμετωπίζουν οικονομική δυσχέρεια.

Εξάλλου, δώσαμε σημαντική έμφαση στην προσπάθεια εξορθολογισμού των δαπανών και επιδιώξαμε την περιστολή κάθε σπατάλης. Στο πλαίσιο αυτό ήμασταν το πρώτο Ταμείο που από τις 18/10/2010 εφαρμόσαμε την μεταρρυθμιστική τομή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης περιορίζοντας σημαντικά τις φαρμακευτικές δαπάνες και δίνοντας το έναυσμα για επέκταση της εφαρμογής στα υπόλοιπα Ταμεία, και τώρα στον ΕΟΠΥΥ. Υπήρξαν βεβαίως και άλλες πολλές σε ποσότητα και αλλά και ποιότητα αποφάσεις που αφορούσαν τον εκσυγχρονισμό και την ανασυγκρότηση του ΟΑΕΕ όπως το επιχειρησιακό σχέδιο, οι υπηρεσίες μιας στάσης, το πιλοτικό τμήμα της Ομόνοιας, το ΚΕΠ στην Αγ. Κωνσταντίνου και η συγχώνευση των υπηρεσιών.

Βεβαίως, πρωταρχική προτεραιότητα ήταν ο σεβασμός προς τους ασφαλισμένους και η υπευθυνότητα απέναντι στα χρήματα των πολιτών και γι’ αυτό επιχειρήσαμε την οργανωτική αναδιάρθρωση του ΟΑΕΕ και την αξιοποίηση του προσωπικού για σύγχρονες, πιο καλές και περισσότερο ποιοτικές υπηρεσίες.

Ο εργαζόμενος στον ΟΑΕΕ υπήρξε για μένα ο στυλοβάτης αυτής της προσπάθειας. Η συνεργασία μου με τα στελέχη του Οργανισμού αλλά και όλους εσάς υπήρξε άψογη.

Θέλω λοιπόν να σας ευχαριστήσω για την συνεργασία μας, το υψηλό αίσθημα ευθύνης καθώς και το επαγγελματικό φρόνημα που επιδείξατε, προκειμένου ο Οργανισμός να αντιμετωπίσει τις όποιες αντιξοότητες ώστε να τεθούν οι προϋποθέσεις για την καλύτερη λειτουργία του. Ακόμη, θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη του ΔΣ καθώς και τους συνδικαλιστικούς φορείς για τη στήριξη και συμπαράστασή τους.

Η νέα χρονιά θα είναι δυσκολότερη και κρισιμότερη για όλη τη χώρα, οφείλουμε όμως όλοι μαζί, ο καθένας από το πόστο του, να δώσουμε τη μάχη για να βγούμε από το τέλμα προκειμένου να ξαναδούμε το μέλλον με αισιοδοξία.

Εύχομαι σε εσάς και τις οικογένειές σας ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ και καλή δύναμη στη συνέχιση των προσπαθειών σας και στην ευόδωση των προσδοκιών σας.

Στη νέα Διοίκηση εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο της.

Διοικητής ΟΑΕΕ

Γεράσιμος Βουδούρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *