«Από την τσέπη μας» τα φάρμακα από 1η Ιανουαρίου

Σε αναστολή της πίστωσης στα ασφαλιστικά ταμεία προχωρούν από την 1η Ιανουαρίου οι φαρμακοποιοί, μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ). Παράλληλα, ξεκινούν γενικές συνελεύσεις σε όλους τους συλλόγους της χώρας, προκειμένου να προγραμματιστούν κινητοποιήσεις διαρκείας.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) ανακοίνωσε τη σχετική απόφαση σήμερα, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων, τονίζοντας ότι οι φαρμακοποιοί αντιμετωπίζουν πολύ άσχημες οικονομικές συνθήκες που έχουν καταστήσει αδύνατη τη λειτουργία των καταστημάτων τους.
«Από την τσέπη μας» τα φάρμακα από 1η Ιανουαρίου

Παράλληλα, ο πρόεδρός του, Θεόδωρος Αμπατζόγλου ανέφερε ότι τα χρέη των Ταμείων προς τους φαρμακοποιούς της χώρας ξεπερνούν τα 400 εκατ. ευρώ. Οι προμηθευτές ζητούν από τους φαρμακοποιούς άμεση εξόφληση ή μεγάλες προκαταβολές και 800 φαρμακεία οδηγούνται σε κλείσιμο το επόμενο διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι οι φαρμακοποιοί ζητούν:
* Να υλοποιηθούν άμεσα οι κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για αποπληρωμή των πολύμηνων καθυστερήσεων και να ξεκαθαριστούν οι ημερομηνίες πληρωμών, όπως προβλέπει η ελληνική και η κοινοτική νομοθεσία.

* Να παρέμβει η κυβέρνηση, έτσι ώστε να αρθεί η πιστωτική ασφυξία η οποία οδηγεί τα φαρμακεία σε οικονομική αδυναμία λειτουργίας, καθώς οι προμηθευτές συντονισμένα έχουν σταματήσει την πίστωση.

Να στηριχθεί η αποστολή και ο κοινωνικός ρόλος του φαρμακείου και να σταματήσει το συνεχές κλίμα αβεβαιότητας που πλήττει φαρμακοποιούς και ασφαλισμένους.

Σημειώνεται ότι αντίστοιχη απόφαση είχε ληφθεί και στις αρχές Οκτωβρίου με ημερομηνία εφαρμογής την 1η Νοεμβρίου, ως μέσο πίεσης στην κόντρα με την κυβέρνηση για την απελευθέρωση του κλάδου και του ωραρίου λειτουργίας.

http://www.ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *