Ιατρικός Σύλλογος Χανίων.Καταγγέλλει τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις των Υπουργείων Υγείας και Εργασίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
Ν.Π.Δ.Δ. ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Οδός: Σφακίων 32 – Χανιά Τ.Κ. 73134
Τηλ: 28210-56.295 φαξ 28210-56900
www. ishanion.gr – e-mail : isx@otenet.gr

Χανιά 20.12.2011
Αρ.Πρωτ.749
Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων συνήλθε σήμερα, στις 19 Δεκεμβρίου 2011, στα γραφεία του Συλλόγου και αφού συζήτησε την διαμορφούμενη κατάσταση με τον ΕΟΠΥΥ κατέληξε στα εξής:

1. Καταγγέλλει τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις των Υπουργείων Υγείας και Εργασίας, σχετικά με την διαδικασία επιβολής λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ. Η όλη προσέγγιση της έναρξης λειτουργίας του Συστήματος από 1/1/2012 είναι αίολη και αυθαίρετη. Ειδικά ο εξαναγκασμός των γιατρών σε απάντηση για την συμμετοχή τους στο Σύστημα σε διάστημα 5 εργάσιμων ημερών, χωρίς να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος επεξεργασίας των προτάσεων από τα συλλογικά τους όργανα, καταλύει κάθε έννοια δημοκρατικής συμμετοχής και κράτους δικαίου. Επιπλέον η πρόταση αποζημίωσης των γιατρών που θα συμμετέχουν με το ποσό των 10€ ανά επίσκεψη και με πλαφόν τις 200 επισκέψεις τον μήνα δεν στηρίζεται σε καμία οικονομική προσέγγιση. Χρησιμοποιώντας απλά μαθηματικά είναι εύκολο να καταλάβει κανείς ότι με τον προτεινόμενο τρόπο αποζημίωσης τους, ο ΕΟΠΥΥ δεν θα καταφέρει να πληρώσει τους γιατρούς του πέραν του πρώτου 4μήνου της λειτουργίας του. Τέλος δεν διασφαλίζεται η δυνατότητα ελεύθερης συνταγογράφησης από όλους τους γιατρούς, κομβικό σημείο διεκδίκησης του Ιατρικού Σώματος.
2. Καταγγέλλει τον πρόχειρο τρόπο με τον οποίον επιχειρείται η έναρξη λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με τον οποίο δεν γίνεται οποιαδήποτε αναφορά για την ένταξη των νέων γιατρών, αυτών για τους οποίους δήθεν κόπτονται οι υπουργοί, και οι οποίοι έχουν αποκλεισθεί από τις συμβάσεις του ΟΠΑΔ και ΟΑΕΕ από τον Σεπτέμβριο του 2011.
3. Καταγγέλλει τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις των Ιατρικών Συλλόγων Αθηνών, Πειραιά και Θεσσαλονίκης, οι οποίοι στο βωμό των μικροπολιτικών συμφερόντων των προέδρων τους, έχουν δημιουργήσει άτυπα παράκεντρα συνομιλιών και διαβουλεύσεων με τα Υπουργεία Υγείας και Εργασίας. Οι ενέργειες αυτές δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα περισσότερο από την αποδυνάμωση του ΠΙΣ και την φαλκίδευση των αγώνων του Ιατρικού Σώματος.
4. Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων θα παραστεί στην έκτακτη σύγκλιση του ΔΣ του ΠΙΣ, η οποία θα γίνει την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.
5. Το Διοικητικό Συμβούλιο, μετά και από τις αποφάσεις του έκτακτου ΔΣ του ΠΙΣ, θα συνέλθει την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, στις 9.00 μμ, στα γραφεία του Συλλόγου, για νέα έκτακτη συνεδρίαση.
6. Παρ’ ότι είναι γνωστό, επαναλαμβάνουμε ότι οι συνεδριάσεις του ΔΣ του ΙΣΧ είναι ανοικτές για τα μέλη του. Ειδικά για την έκτακτη συνεδρίαση της Πέμπτης θα ήταν θετική η παρουσία όσων μελών του Ιατρικού Συλλόγου θα το επιθυμούσαν, και ευπρόσδεκτη η άποψή τους. Επιπλέον θα ήταν ιδιαίτερα σημαντική και η παρουσία των προέδρων ή εκπροσώπων Συλλόγων ειδικοτήτων ή άλλων οργανισμών εκπροσώπησης των γιατρών στα Χανιά.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για το Δ/Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Μ . ΚΑΣΤΑΝΑΚΗΣ Μ.ΜΑΡΚΑΤΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *