Ι.Σ.Α. Προάσπιση των δικαιωμάτων των αδιόριστων γιατρών

 

Αθήνα, 20-12-2011

Παρόλη την ολοκλήρωση των κρίσεων του ΥΥΚΑ για θέσεις Επιμελητών του ΕΣΥ, 1200 αδιόριστοι γιατροί έχουν κριθεί επιτυχώς σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας και δεν έχουν διοριστεί ακόμη. Εκτός από αυτούς, περισσότεροι είχαν υποβάλλει αίτηση σε προκηρύξεις του ΥΥΚΑ που αρχικά είχαν δημοσιευθεί και στη συνέχεια «πάγωσαν». Το ΥΥΚΑ, για άλλη μία φορά, ανακαλώντας τη λειτουργία των εκλεκτορικών συμβουλίων, οδήγησε τους αδιόριστους συναδέλφους στην πολιτική αβεβαιότητα.

Ως ΙΣΑ καταγγέλλουμε την αφερέγγυα πολιτική του ΥΥΚΑ και απαιτούμε:

1)      Τη δημοσιοποίηση των ολοκληρωμένων κρίσεων με τα πλήρη στοιχεία τους και το ακριβές χρονοδιάγραμμα των διορισμών τους

2)      Την ανάκληση του παγώματος προκηρύξεων που δεν έχουν ολοκληρωθεί

3)      Τη γνωστοποίηση των κριτηρίων των ως τώρα διορισμών (αφού η εκ των υστέρων εκτίμηση των ΦΕΚ αποδεικνύει ότι δε βασίστηκαν στη χρονολογία προκήρυξης, στον αριθμό πρωτοκόλλου ούτε και στις ειδικές ανάγκες των μονάδων.

4)      Την αιτιολόγηση της καθυστέρησης διορισμού συναδέλφων που ήδη υπηρετούσαν σε άλλα νοσοκομεία του ΕΣΥ, οπότε ο νέος διορισμός τους δε θα επιβάρυνε τον κρατικό προϋπολογισμό.

Θεωρούμε ότι η συγκεχυμένη και αφερέγγυα στάση του ΥΥΚΑ απέναντι στους συναδέλφους που καταβάλουν αδιάκοπα κάθε δυνατή προσπάθεια να ασκήσουν το Ιατρικό Λειτούργημα προς όφελος όλων των πολιτών είναι απαράδεκτη τόσο για τους ίδιους όσο και για το βιοπορισμό των οικογενειών τους.

Για το ΔΣ του ΙΣΑ

Ο Πρόεδρος                Ο Γεν Γραμματέας

Γιώργος Πατούλης       Στάθης Τσούκαλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *