Επεκτείνεται η συνεργασία ΠΑΓΝΗ-Νοσοκομείου Λεμεσού

Επεκτείνεται η συνεργασία μεταξύ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ηρακλείου της Κρήτης και του Νοσοκομείου της Λεμεσού, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Ελλάδας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Μετά την επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο της Λεμεσού, ο Έλληνας υπουργός αναφέρθηκε στη συνεργασία, που αναπτύχθηκε μεταξύ του ίδιου και του προηγούμενου Κύπριου υπουργού Υγείας κ. Πατσαλίδη, η οποία και συνεχίζεται πλέον με τον νέο Κύπριο υπουργό Υγείας κ. Μαλά.

Πρωτίστως, κατά τον Έλληνα υπουργό Υγείας, προωθείται ο σχεδιασμός ενός “ενιαίου ιατρικού” χώρου Ελλάδας και Κύπρου.

“Ανάγεται η Ελλάδα ως πρώτος ιατρικός προορισμός, δηλαδή ο προσανατολισμός των Κύπριων ασθενών να γίνεται προς τα νοσοκομεία της Αθήνας αλλά και της Κρήτης”, είπε ο κ. Λοβέρδος, χαρακτηρίζοντας ως πολύ θετική αυτή την εξέλιξη.

“Με δική του επιλογή”, είπε ο Έλληνας υπουργός, “αδελφοποιήθηκε το Νοσοκομείο της Λεμεσού με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου, του οποίου το οφθαλμολογικό του τμήμα θεωρείται παγκοσμίως ένα από τα καλύτερα. Η συνεργασία αυτή προχωράει, πέρα της οφθαλμολογικής και στη χειρουργική και στην εντατική, ενώ υπάρχει η διάθεση να γίνει συνεργασία και να επεκταθεί και στα 21 τμήματα και τις κλινικές του νοσοκομείου της Λεμεσού”.

Όπως παρατήρησε ο κ. Λοβέρδος η συνεργασία θα αναπτύσσεται σε δύο κατευθύνσεις, “που είναι η ενημέρωση που ορισμένες φορές θα γίνεται on-line ορισμένες φορές είναι διαδικτυακή και η δεύτερη, η ανταλλαγή και η ζωντανή παρουσία και από τις δυο πλευρές”.

ΑΜΠΕ

http://cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *