Ψήφισμα συγκέντρωσης της 18/12/11 Ιατρικών Συλλόγων και κλαδικών φορέων στα γραφεία του Ι.Σ.Α.

Καταγγέλλουμε τις παλαιοκομματικής τακτικής μεθοδεύσεις του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που ευρισκόμενα σε αδιέξοδο με ευθύνη τους, με πράξη Νομοθετικού περιεχομένου της 16/12/2011 Φ.Ε.Κ.262, επιχειρούν να εγκλωβίσουν τον ιατρικό κόσμο, καλώντας να γίνει «Δηλωσίας», προκειμένου να επιβιώσει ο θνησιγενής Ε.Ο.Π.Υ,Υ. υποβαθμίζοντας την Περίθαλψη των ασφαλισμένων πολιτών.

Καλούμε τους ΄Ελληνες Γιατρούς αν θέλουν να υπάρξει αύριο, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μη γίνουν συνένοχοι στην επιχείρηση ισοπέδωσης της Λαϊκής Υγείας και εξαθλίωσης του ΄Ελληνα γιατρού, γιατί αυτό επιβάλλει η επιστημονική και επαγγελματική αξιοπρέπεια των Λειτουργών της Υγείας.

Ενωμένοι καλούμεθα καθολικά να δώσουμε την απάντηση, αρνούμενοι Πανελλαδικά να υποβάλλουμε εντός 10ημέρου δήλωση, ότι για τη μεταβατική περίοδο ώσπου να σταθεί στα πόδια του ο παραπαίων Ε.Ο.Π.Υ.Υ., θα συνεχίσουμε να δεχόμεθα ασθενείς με αμοιβή μικτή 10 ευρώ ανά επίσκεψη.

Μόνη ορθόδοξη λύση και πάγια θέση μας, η σύναψη Συλλογικής Σύμβασης με αξιοπρεπή αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση.

Ας μη μας διαφεύγει ότι η απόφαση αυτή αποτελεί ένα ακόμα πλήγμα στις εξευτελιστικές ιατρικές αμοιβές. Εν μια νυκτί η απλή επίσκεψη (20 ευρώ)υποτιμάται κάτω του 50%, διότι  συμπεριλαμβάνονται στην τιμή που δίδεται  και  κάποιες παρακλινικές εξετάσεις.

Η ιατρική επίσκεψη επανέρχεται στο επίπεδο του 1993 (6,48 ευρώ) αφού σ’ αυτή δεν συμπεριλαμβάνονταν παρακλινικές εξετάσεις π.χ. ηλεκτροκαρδιογράφημα,τονομετρήσεις, ρινοσκοπήσεις κ.λ.π. που συμπεριλαμβάνονται στη σημερινή. Επομένως αν το αποδεχτούμε, νομοτελειακά υποβαθμίζουμε τη ιατρική επίσκεψη και πράξη.

Για τον ιατρικό κόσμο αποτελεί κόκκινη γραμμή, ο αποκλεισμός της δυνατότητας συνταγογράφησης και παραπεμπτικογραφίας από τους μη συμβεβλημένους ιατρούς.

Ομοίως είμαστε κάθετα αντίθετοι στην παράδοση της άσκησης της ιατρικής στα επιχειρηματικά συμφέροντα και στους εργολάβους της ιατρικής  εργασίας.

Δεν υπάρχει καμία χρηματοοικονομική μελέτη για την εφαρμογή του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Απαξιώνει τις ιατρικές εργαστηριακές εξετάσεις με αιμοληπτήρια και άλλα μέτρα που δεν μπορούν να δώσουν απάντηση στην αναγκαιότητα της ύπαρξης των εργαστηρίων για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με τιμές από το 1991 και παρά το γεγονός ότι έχουμε δικαιωθεί από το ΣτΕ για ανακοστολόγηση των εργαστηριακών εξετάσεων.

Είμαστε υπέρ του ενιαίου Φορέα Υγείας μέχρις όμως να δοθεί η δυνατότητα διελεύκανσης των Νομοθετικών ρυθμίσεων εφαρμογής του ΕΟΠΥΥ (Π.Δ., Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων), πρέπει να ανασταλεί η εφαρμογή του και να συνεχιστεί η λειτουργία των Κλάδων Υγείας των Ασφαλιστικών Ταμείων

Δεν πρόκειται πλέον να ανεχθούμε την πρακτική της Κυβέρνησης του «Αποφασίζουμε και Διατάζουμε», ερήμην των Ιατρικών Συλλόγων και των Κοινωνικών Εταίρων και θα μας βρουν απέναντι στον κοινό αγώνα για ανατροπή της ασκούμενης αντιλαϊκής και ανθυγιεινής πολιτικής, δίπλα και μαζί με το Λαό.

Στο τέλος της συγκέντρωσης αποφασίστηκε η δημιουργία Επιτροπής Συντονισμού Αγώνα.

One thought to “Ψήφισμα συγκέντρωσης της 18/12/11 Ιατρικών Συλλόγων και κλαδικών φορέων στα γραφεία του Ι.Σ.Α.”

  1. προτιμώ να εξετάζω δωρεάν τους ασθενείς μου κ όλους όσους έχουν πληγεί απο την μνημονιακή πολιτική .Τουλάχιστον θα διαφυλάξω την αξιοπρέπεια της τέχνης μου,τον όρκο μου,κ την αξιοπρέπεια μου. έτσι απλα !!! μόνο οι κρατούντες να γνωρίζουν ότι θα με συναντήσουν στούς δρόμους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *