Μανώλης Πολυζόπουλος.«Οι κινητοποιήσεις μας δεν άγγιξαν καθ’ οιονδήποτε τρόπο τους Κυβερνώντες”

Προσωπικά διαφωνώ ότι «οι κινητοποιήσεις μας θορύβησαν» τον οποιονδήποτε. Ούτε οι κινητοποιήσεις του Συντάγματος, ούτε οι αυθόρμητες εκδηλώσεις της 28ης Οκτώβρη άγγιξαν καθ’ οιονδήποτε τρόπο τους Κυβερνώντες, εκτός του φόβου πλέον να κυκλοφορούν στους δρόμους. Ούτε για την επανεκλογή τους ενδιαφέρονται – είναι εξασφαλισμένοι μέχρι τα δισέγγονα. Επίσης βρήκαν την ευκαιρία να εξαντλήσουν τα ληγμένα χημικά και να αγοράσουν άλλα, όπως και το «ποτιστήρι»!

Τόσα χρόνια στο κουρμπέτι έπρεπε να ξέρουμε τον τρόπο που πολιτεύονται πολιτικοί, αλλά και συνδικαλιστές. Η τακτική είναι μια με μικροδιαφορές στην πρακτική:
– Μέθοδος «τρομοκράτηση» με καταιγισμό τρομακτικών μέτρων που πανικοβάλλουν τους πολίτες, διαποτισμένα με την απαραίτητη καταστροφολογία αν αυτά δεν εφαρμοστούν ΑΜΕΣΑ
– «Αντιδράσεις» από πολιτικούς του ίδιου του κυβερνώντος κόμματος ή της «Αντιπολίτευσης»
– «Καρότο και μαστίγιο» εναλλάξ ή και ταυτόχρονα. Αυτονόητα αλλά και ξένα προς την υπόθεση θέματα, τίθεται επί τάπητος προμηνύοντας τον Αρμαγεδδώνα, για να «αρθούν» μετά από λίγο, λόγω «ευαισθησίας» των Κυβερνώντων ή εξαιτίας του «αγώνα» των συνδικαλιστών.
– Όποτε χρειάζεται βάζουμε και την ΤΡΟΪΚΑ να «απαιτεί» συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία όμως αποφάσισαν οι Κυβερνώντες μήνες πριν και χρησιμοποιούν κάθε βίζιτα της ΤΡΟΪΚΑ, την Μέρκελ, τον Φούκτοστον κλπ κλπ για να μας πουν περίλυποι «πόσο πονούν» για τα μέτρα που «πρέπει να (ξανα)πάρουμε»
– Ακόμα και τα πρακτικά της Βουλής καταδεικνύουν το θέατρο που δεν ήμαστε απλώς θεατές, αλλά πρωταγωνιστές. Τυχαία είναι η αναφορά Λομβέρδου για τις καταλήψεις και την επαπειλούμενη τότε (20στή από τότε που έγινε υπουργός;) παραίτηση του, «εξαιτίας της σφοδρότητας των αντιδράσεων των γιατρών»;

Απλώς μας δουλεύουν γιατί ήμαστε βλάκες!

Οι 5 νόμοι της βλακείας, σύμφωνα με τον ιστορικό Carlo Chipolla…
1. Καθένας μας υποτιμά, τον αριθμό των ηλιθίων που κυκλοφορούν ανάμεσά μας…
2. Η πιθανότητα να είναι κάποιος βλάκας, δε σχετίζεται με τη μόρφωση ή το περιβάλλον που ζει.
3. Βλάκας είναι όποιος προκαλεί βλάβη στους άλλους, χωρίς ο ίδιος να επωφελείται. Αντιθέτως, μπορεί να υποστεί και ζημιά!
4. Ο μη βλάκας, υποτιμά τη βλαπτική δράση του βλάκα και μοιραία η συναναστροφή με τους βλάκες αποβαίνει ακριβοπληρωμένο λάθος.
5. Ο βλάκας, είναι το πιο επικίνδυνο άτομο που υπάρχει.

http://www.facebook.com/emmanuel.polyzopoulos

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *