Ηλίας Μόσιαλος. «Ανάδελφο» το ΕΣΥ

«Ανάδελφο» χαρακτήρισε το Εθνικό Σύστημα Υγείας στη χώρα μας, ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας στο LSE και βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Ηλίας Μόσιαλος, μιλώντας απόψε σε εκδήλωση, στη Θεσσαλονίκη, με θέμα «Το ΕΣΥ στη δίνη της οικονομικής κρίσης! Μεταρρύθμιση ή διάλυση;».

Ο κ. Μόσιαλος, αφού διευκρίνισε ότι μιλά με την ιδιότητα τού επιστήμονα, αναφέρθηκε στις «ιδιαιτερότητες» του Εθνικού Συστήματος Υγείας και επισήμανε ότι η χώρα μας δεν διαθέτει ένα οργανωμένο πρωτοβάθμιο σύστημα Υγείας. Τόνισε ότι δεν υπάρχει «κάρτα υγείας», ενώ έκανε λόγο για «πληθωρισμό» ιατρικών εξετάσεων. «Έχουμε τετραπλάσιο αριθμό αξονικών τομογράφων απ’ ότι έχουν άλλες χώρες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μόσιαλος αναφέρθηκε, επίσης, στη χρηματοδότηση του ΕΣΥ, στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, στις ασφαλιστικές εισφορές και στα λεγόμενα «ευγενή» ταμεία.

Από την πλευρά του, ο αρχίατρος του ΕΔΟΕΑΠ Θεσσαλονίκης, ειδικός παθολόγος Κώστας Κουτσομητέλης, κατέθεσε τις προτάσεις του για τη βελτίωση της πρωτοβάθμιας και επείγουσας προνοσοκομειακής περίθαλψης.

Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης, ο καθηγητής Ιατρικής του ΑΠΘ, Αστέριος Κατσαμούρης και ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, ιατρός Δημήτριος Τσάμης.

Την εκδήλωση, που έγινε στο Κέντρο Ιστορίας του δήμου Θεσσαλονίκης, διοργάνωσε η ομάδα «Πολίτες για το Αύριο» της Θεσσαλονίκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *