«Καμπανάκι» Λοβέρδου για τις κοινωνικές υποδομές

Τον κώδωνα του κινδύνου ότι αν εντός του το 2012 δεν υπάρξει ανάπτυξη, θα κλείσει η στρόφιγγα των παροχών σε κοινωνικές υποδομές, χτύπησε χθες στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των μελών της επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής, ο υπουργός τόνισε με έμφαση πως «αν στα τέλη του 2012 δεν έχει αντιστραφεί το κλίμα στην οικονομία και δεν υπάρξει ανάπτυξη, το 2013 όλοι οι υπουργοί που εποπτεύουμε τομείς με κοινωνικές υποδομές δεν θα μπορούμε να τις χρηματοδοτούμε».

Νωρίτερα ο κ. Λοβέρδος έστειλε αυστηρό μήνυμα στις φαρμακοβιομηχανίες ότι, αν δεν συμμορφωθούν με τις αναπροσαρμογές στις τιμές των φαρμάκων από τις πρώτες μέρες του 2012, θα προχωρήσει σε οριζόντιες μειώσεις των τιμών των φαρμάκων, λέγοντας «στόχος είναι το 2012 να μειωθούν κατά 1 δισ. ακόμα οι φαρμακευτικές δαπάνες, αν δεν συμμορφωθούν κάποιοι εγώ θα πάω σε «φλατ» μειώσεις και όσοι αντέξουν».

Η συγκεκριμένη αποστροφή προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ Θανάση Γιαννόπουλου, ο οποίος του καταλόγισε θρασύτητα.

Απάντηση
«Θρασύς είστε εσείς, όχι τραμπουκισμούς εδώ και μην υψώνετε τη φωνή για να σας φοβηθούμε. Εδώ δεν φοβηθήκαμε άλλους» ήταν η απάντηση σε έντονο ύφος του υπουργού Υγείας.

Ο Α. Λοβέρδος αναφέρθηκε και στον Εθνικό Οργανισμό Παροχών Υπηρεσιών Υγείας τονίζοντας ότι θα λειτουργεί από την 1η Ιανουαρίου του 2012 «κόντρα στις συντεχνίες», όπως είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι θα γίνει σχετική τροποποίηση ώστε δικαίωμα συνταγογράφησης να έχουν όλοι οι γιατροί.

Επιπρόσθετα ο υπουργός προανήγγειλε την υπογραφή πράξης νομοθετικού περιεχομένου, προκειμένου οι γιατροί του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ να έχουν το δικαίωμα να παραμένουν συμβεβλημένοι με τον οργανισμό, ενώ θα γίνει έναρξη νέας σχέσης του οργανισμού με 5.000 γιατρούς.

Γιώργος Πίκουλας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *