Η εφεδρεία στο επίκεντρο του υπουργικού

Το θέμα της εφεδρείας κυριάρχησε στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που διήρκεσε περίπου 2,5 ώρες, χωρίς να λείψουν αντεγκλήσεις μεταξύ των υπουργών.

Ο Δ. Ρέππας είπε στους υπουργούς ότι ο αριθμός των υπαλλήλων που θα φύγουν με εφεδρεία ανέρχεται σε περίπου 10.000+, καθώς δεν υπάρχει άλλη “δεξαμενή” και ότι το τι μέλλει γενέσθαι θα εξαρτηθεί από τη στάση που θα τηρήσει η τρόικα στο θέμα αυτό, καθώς ο αριθμός των υπαλλήλων που ζητηθηκε να φύγουν μέχρι τέλους του έτους είναι 30.000.

Ο Ντίνος Ρόβλιας είπε ότι μέχρι το 2015 υπολογίζεται οτι θα συνταξιοδοτηθούν από το Δημόσιο 150.000 υπάλληλοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί υπουργοί -μεταξύ των οποίων οι κ.κ. Λοβέρδος, Παπαϊωάννου, Βορίδης, Διαμαντοπούλου, Αβραμόπουλος και Δήμας- εξέφρασαν επιφυλάξεις για το μέτρο και κατά πόσον μπορεί να αποδωσει.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι η επιτυχία του μέτρου της εφεδρείας δεν είναι υπόθεση ενός υπουργού, πρόσθεσε οτι θα πρέπει οι υπουργοί να ενεργοποιήσουν την επιτροπή αξιολόγησης υπαλλήλων στα υπουργεία τους ενώ άσκησε κριτική στην απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων, λέγοντας οτι δεν απέδωσε αυτά που έπρεπε.

http://www.megatv.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *