Συνταξιούχος αστυνομικός «ντύθηκε» πολύτεκνος για να …αυξήσει τη σύνταξή του

Ο 54χρονος συνταξιούχος αστυνομικός συνελήφθη στα γραφεία του ΟΑΕΔ στη Νίκαια, από εν ενεργεία συναδέλφους, όταν διαπιστώθηκε ότι τα έγγραφα που χρησιμοποιούσε για να παίρνει επιδόματα ήταν πλαστά.

Οπως προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών, που τον συνέλαβαν, ο 54χρονος είχε καταρτίσει πλαστά έγγραφα (ληξιαρχικές πράξεις γέννησης, πιστοποιητικά διαφορών υπηρεσιών, πιστοποιητικά εργοδοτών, πλαστές σφραγίδες κ.ά.) προκειμένου να εμφανίζεται ως πατέρας 19 παιδιών και να παίρνει επιδόματα από ταμεία του ΙΚΑ και του ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, χρησιμοποιώντας τα ίδια πλαστογραφημένα έγγραφα είχε καταφέρει να εφοδιαστεί με δύο βιβλιάρια του ΙΚΑ (ένα ατομικό και ένα οικογενειακό), αλλά και ένα ατομικό βιβλιάριο της Διεύθυνσης Υγείας της Νομαρχίας Αθηνών.

Με τη μέθοδο του …πολύτεκνου, ο συνταξιούχος αστυνομικός είχε καταφέρει να αποσπάσει 50.000 ευρώ. Ο 54χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα κατηγορούμενος για “απάτη”, “πλαστογραφία” και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Μετά από έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν στην κατοχή του: 55 σφραγίδες διαφόρων υπηρεσιών, ένα πιστόλι κρότου λάμψης και πλήθος αυτοσχέδιων εγγράφων δημόσιων υπηρεσιών.

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=332209

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *