Αρνείται η Α. Διαμαντοπούλου ότι υπάρχει πρόβλημα ασιτίας…

Κάνει πως δεν καταλαβαίνει η υπουργός Παιδείας ότι το μαρτύριο της πείνας βασανίζει ήδη πολλά παιδιά στα σχολεία της χώρας. Χθες, η εφημερίδα μας έγινε δέκτης τηλεφώνων, εκπαιδευτικών, γονιών, αλλά και τοπικών εκπροσώπων που δημοσιοποιούσαν περιστατικά παιδιών που έρχονται ξενηστικωμένα στα σχολεία και ζητούσαν πληροφορίες για το πώς μπορούν να ενταχθούν σε προγράμματα σίτισης. Τα τηλέφωνα ήταν και από τον Νέο Κόσμο, περιοχή του Δήμου Αθηναίων, αλλά και από τη μακρινή Σάμο και από την Πάτρα…

Όμως η υπουργός Παιδείας δεν αναγνωρίζει το πρόβλημα. Μιλώντας χθες στο Σκάι, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κανένα περιστατικό. Τις λέξεις ασιτία, πείνα, ξενηστίκωμα, δεν τις γνωρίζει και δεν τις χρησιμοποιεί. Το μόνο θέμα που αναγνωρίζει είναι την πτώση των πωλήσεων των κυλικείων. «Δεν έχουμε περιστατικό παιδιού, υπάρχουν όμως προβλήματα. Έχουμε πολύ μεγάλη μείωση στην κίνηση των κυλικείων», δήλωσε η κ. Διαμαντοπούλου, όταν επισήμως η ίδια η πρόεδρος του Βρεφοκομείου Αθηνών αποκάλυψε ότι πληθαίνουν τα κρούσματα υποσιτισμού.

Επιπλέον, η υπουργός Παιδείας άδειασε την υφυπουργό της, που μίλησε για μικρογεύματα σε 300 σχολεία, δηλώνοντας ότι «αυτά που ακούστηκαν περί συσσιτίων δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=657901

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *