48ωρη απεργία στο Ωνάσειο

Οι εργαζόμενοι ζητούν την απόσυρση του σχεδίου τροποποίησης του Οργανισμού

«Μετά την απόρριψη του σχεδίου τροποποίησης του Οργανισμού από τη γενική συνέλευση, ζητάμε την απόσυρσή του», τονίζει ο πρόεδρος Δημήτρης Τσιάπρας. «Ζητάμε, επίσης, σε ενδεχόμενο υποβολής νέου σχεδίου, να υιοθετηθούν οι ήδη επιδοθείσες στο Δ.Σ. του ΩΚΚ προτάσεις του Δ.Σ. της ΕΕΙΩΚΚ. Επιδιώκουμε την ομαλή και μετά από αυστηρή αξιολόγηση (με βάση τα κριτήρια της επιστημονικής επιτροπής) εξέλιξη στην ιεραρχία όλου του ιατρικού προσωπικού σε όλες τις βαθμίδες. Θελουμε οι τομεάρχες να είναι αιρετοί και με συγκεκριμένη θητεία. Ζητάμε την πρόβλεψη δευτεροβάθμιου οργάνου κρίσεων και να υπάρχει σαφής καθορισμός σύνθεσης και καθηκόντων του γραφείου εσωτερικού ελέγχου».

Η πλειονότητα των γιατρών του Ωνασείου αντιδρούν και απορρίπτουν, όπως τονίζουν, «μονομερείς και αυθαίρετες τροποποιήσεις συμβάσεων και μειώσεις αποδοχών. Οι ιατροί του ΩΚΚ στηρίζουν τον κοινωφελή χαρακτήρα του νοσοκομείου, όπως αυτός ορίζεται από τον ιδρυτικό νόμο και την αυτονομία, την αυτοδιοίκηση και την οικονομική αυτοτέλειά του. Από ιδρύσεώς του, στο ΩΚΚ το ιατρικό σώμα απασχολείται με συμβασιακό καθεστώς ιδιωτικού δικαίου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, χωρίς εξασφάλιση καμιάς μονιμότητας, παρά μόνο αυτής που προκύπτει από το υψηλό επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών. Συγχρόνως οι αμοιβές, όπως αυτές πάντα προτάθηκαν από τη διοίκηση του κέντρου, είναι άμεσα εξαρτώμενες από την παραγωγικότητά μας. Θα πρέπει επίσης να τονιστεί ότι ουδέποτε υπήρξαν αυξήσεις αμοιβών για το ιατρικό σώμα, αντίθετα μάλιστα οι ιατροί υπέστησαν τρεις σημαντικές μειώσεις των απολαβών τους, με σκοπό τη στήριξη των οικονομικών του νοσοκομείου. Είναι φανερή η προσπάθεια της διοίκησης να επιλύσει τις γνωστές οικονομικές δυσχέρειες του Κέντρου πλήττοντας το ιατρικό σώμα, ως ευκολότερο στόχο, χωρίς καν να υλοποιήσει εισηγήσεις περί μείωσης του κόστους μισθοδοσίας διά της απομάκρυνσης εργαζομένων με ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα ή ακόμα και συνταξιούχων. Το ιατρικό σώμα δηλώνει αποφασισμένο να προχωρήσει σε κάθε νόμιμο μέσο για τη διαφύλαξη της αξιοπρέπειάς του».

Σύμφωνα με τη γραμματέα, Ανδρονίκη Τασούλη, «απαιτούμε την ανανέωση των συμβάσεων με βάση αντικειμενική, αυστηρή και αδέκαστη αξιολόγηση. Η προκήρυξη των θέσεων εργασίας τακτικού ιατρικού προσωπικού έχει νόημα μόνον επί αρνητικής κρίσεως. Το ιατρικό σώμα ουδέποτε αναζήτησε την όξυνση και την ένταση στο χώρο του νοσοκομείου με παράλογα θεσμικά ή οικονομικά αιτήματα. Το γεγονός ότι καταφεύγουμε σε κινητοποιήσεις τέτοιου τύπου (οι οποίες θεωρούμε ότι ταλαιπωρούν τον Ελληνα ασφαλισμένο) μόνο σκοπό έχει τη διαφύλαξη των συνθηκών και των υποδομών που κατέστησαν αυτό το ίδρυμα πρότυπο κέντρο παροχής υπηρεσιών υγείας».
Γ.Α.Κ.

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=331778

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *