ΙΣΑ.Στέλνει την συμπαράστασή του στους εργαζόμενους της Χαλυβουργίας Ελλάδος

Αθήνα, 13-12-2011

Με απόφαση του Δ.Σ. του Ι.Σ.Α. στις 29-11-2011, ο Ι.Σ.Α. στέλνει τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους της Χαλυβουργίας Ελλάδος και εκδίδει το κάτωθι ψήφισμα.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη στήριξη μας στον αγώνα των εργατών της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, που για τρίτη εβδομάδα συνεχίζουν την απεργία ενάντια στην απόφαση της εργοδοσίας να απολύσει 34 εργάτες, να τους εκβιάσει να δεχθούν εκ περιτροπής εργασία με ελαστικό ωράριο και μείωση αποδοχών κατά 40%.
Η παραγωγή στην ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ αυξήθηκε από 196.000 τόνους το 2009 στους 266.000 τόνους φέτος. Τα κέρδη της εργοδοσίας αυξήθηκαν, συνεχίζει όμως να εκβιάζει τους εργάτες, ότι αν δεν σκύψουν το κεφάλι, θα απολύσει συνολικά 180 εργάτες.
Η εργοδοσία της Ελληνικής Χαλυβουργίας λειτουργεί σαν λαγός των βιομηχάνων. Αξιοποιεί τους αντεργατικούς νόμους και την πολιτική ΕΕ – ΔΝΤ για να εκβιάζει, να τρομοκρατεί και να απολύει εργάτες.
Οι 400 χαλυβουργοί δεν σκύβουν το κεφάλι! Δίνουν περήφανη απάντηση. Με ομόφωνες αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων απεργούν πάνω από 16 ημέρες και συνεχίζουν. Απαιτούν να γυρίσουν στην δουλειά οι 34 απολυμένοι εργάτες.
Ο αγώνας τους είναι και δικός μας.
Η νίκη τους θα είναι νίκη όλων των εργαζομένων.
Ενώνουμε τη φωνή μας με τα δεκάδες σωματεία και φορείς, που συμπαραστέκονται στον αγών των απεργών χαλυβουργών και απαιτούμε την ανάκληση όλων των απολύσεων.
Σαν ένδειξη έμπρακτης αλληλεγγύης, προσφέρουμε το ποσό των 500 ευρώ στο σωματείο των εργαζομένων της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ για να δοθεί στις οικογένειες των απεργών.

Για το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                                                          ΕΥΣΤΑΘΙΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *