“Συναδελφικά” μαχαιρώματα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

«Συναδελφικά» μαχαιρώματα Πανεπιστημιακού επιπέδου πέφτουν κατά συρροή εδώ και μήνες στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, με αποκορύφωμα την αγωγή που κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Οδυσσέας Ζώρας.  κατά της καθηγήτριας Φυσιολογίας του Ιατρικού Τμήματος Ελένης Σαββάκη, διεκδικώντας την αποζημίωση ποσού ύψους 150.000 ευρώ για προσβολή της προσωπικότητάς του.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε η ίδια η κ. Σαββάκη στην επίσημη ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Κρήτης, την οποία είχε χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν για να ασκήσει δημόσια κριτική στον κ. Ζώρα παραπλανώντας, σύμφωνα με τα λεγόμενα του τελευταίου, το εκλεκτορικό σώμα, με τελικό αποτέλεσμα την μη εκλογή του στη θέση του Πρύτανη του Ιδρύματος.  Για την ακρίβεια στις πρυτανικές εκλογές ο κ. Στεφάνου, αναδείχθηκε νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου με ποσοστό 50,24% και ο κ. Οδυσσέας Ζώρας  δεν κατάφερε να εκλεγεί με μικρή διαφορά, αφού πήρε ποσοστό 49,76%.

Μόλις γνωστοποιήθηκε η αγωγή στην κ. Σαββάκη, η ίδια έστειλε επιστολή σε συναδέλφους της κάνοντας έμμεσα λόγω για προσπάθεια λογοκρισίας των πεπραγμένων της Διοίκησης του Πανεπιστήμίου.

Στην επιστολή που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου διαβάζουμε

Αγαπητοί συνάδελφοι,

σας ενημερώνω ότι ο κ. Ο. Ζώρας μού έκανε αγωγή απαιτώντας 150.000 ευρώ επειδή με θεωρεί υπεύθυνη για το γεγονός ότι δεν εξελέγη στις τελευταίες πρυτανικές εκλογές. Συγκεκριμένα, ισχυριζόμενος ότι κατόρθωσα να παραπλανήσω το εκλεκτορικό σώμα του Π.Κ. για το έργο του ως πρόεδρος του Ιατρικού Τμήματος και έτσι δεν εξελέγη πρύτανης για ελάχιστες ψήφους.

Πέρα από το σοβαρό ερώτημα, εάν η γενίκευση της πρακτικής των μηνύσεων και αγωγών (ήδη ιδιαίτερα διαδεδομένης στο Ιατρικό Τμήμα) αποτελεί σωστή επιλογή, η συγκεκριμένη αγωγή σημαίνει επιπρόσθετα ότι ο κ. Ζώρας θεωρεί ότι όποιος αναφέρεται σε πεπραγμένα της Διοίκησης και εκφράζει ελεύθερα τη γνώμη του εντός του Πανεπιστημίου επιδιώκει (και μάλιστα τα καταφέρνει) να παραπλανήσει τους συναδέλφους του.

Να σημειωθεί ότι η κ. Σαββάκη  στις 11 Μαΐου είχε αναρτήσει στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου την επίμαχη επιστολή στην οποία ασκούσε δριμεία κριτική στην θητεία του κ. Ζώρα ως προέδρου του Ιατρικού Τμήματος καταλήγοντας ότι τα πεπραγμένα της προεδρίας Ζώρα «καθιστούν προφανή την ανάγκη ύπαρξης άλλων υποψήφιων πρυτανικών σχημάτων».

http://www.flashnews.gr/page.ashx?pid=3&aid=50450&cid=3

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *