Χωρίς φαρμακεία την Τετάρτη

Σε εικοσιτετράωρη προειδοποιητική απεργία προχωρούν την ερχόμενη Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου οι φαρμακοποιοί, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση της φαρμακευτικής περίθαλψης και την «οικονομική ασφυξία στην οποία έχουν περιέλθει τα φαρμακεία.

Όπως ανακοίνωσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, οι κινητοποιήσεις του κλάδου θα ενταθούν μάλιστα με πανελλαδική αναστολή της πίστωσης προς όλα τα ασφαλιστικά ταμεία από 1η Ιανουαρίου 2012 ή και νωρίτερα, λόγω της αδυναμίας λειτουργίας των φαρμακείων που συνθλίβονται ανάμεσα στην διακοπή πιστώσεων από τους προμηθευτές και την μη καταβολή των οφειλομένων από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Θ. Αμπατζόγλου δήλωσε: «Τα φαρμακεία επιθυμούν να συνεχίσουν να στηρίζουν το σύστημα φαρμακευτικής περίθαλψης και τον ασφαλισμένο , τον ασθενή τον ηλικιωμένο. Ομως βρισκόμαστε σε κατάσταση οικονομικής ασφυξίας».

Ο κ. Αμπατζόγλου ανακοίνωσε μάλιστα πως θα συνεδριάσει το δ.σ. του Συλλόγου προκειμένου να αποφασίσει το μέλλον των κινητοποιήσεων τους.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

http://www.zougla.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *