Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας. Απάντηση σε ΠΙΣ σχετικά με την πορεία αναστολής- επίσχεσης ιατρικών συμβάσεων με ΟΠΑΔ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας μετά  την έκτακτη  Γενική Συνέλευση  του ΠΙΣ στις 6-11-2011, συγκάλεσε  Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 9-11-2011 όπου ψηφίστηκαν τα κάτωθι:
1) Αναστολή συμβάσεων με το ταμείο ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) από 1 Δεκεμβρίου  έως 31 Δεκεμβρίου 2011 όπου οι γιατροί θα δέχονται τους ασφαλισμένους του Δημοσίου αμειβόμενοι σύμφωνα με το κρατικό τιμολόγιο εκδίδοντας απόδειξη παροχής υπηρεσιών και χρησιμοποιώντας τις ηλεκτρονικές εφαρμογές συνταγογράφησης και αναγραφής εργαστηριακών εξετάσεων.
2) Αναστολή χορήγησης ιατρικών πιστοποιητικών ασφαλισμένων προς ασφαλιστικούς φορείς από 1 Δεκεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2011( Υγειονομικές επιτροπές, Κέντρα πιστοποίησης Αναπηρίας, κλπ).
3) Εμμένουμε στην απόφαση της προηγούμενης Γενικής  Συνέλευσης να μην υπογράψει κανένα μέλος του Συλλόγου μας σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ με αυτούς τους εξευτελιστικούς όρους που ανεπίσημα έχουν ανακοινωθεί.
Στα πλαίσια αυτής της απόφασης κανένας γιατρός συμβεβλημένος με ΟΠΑΔ – ΟΑΕΕ δεν θα αποδεχθεί εκβιαστικά διλήμματα για συμμετοχή του στον φορέα.
4) Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας συμφωνεί με το Γενικό Ψήφισμα της Έκτακτης Γενικής  Συνέλευσης του ΠΙΣ.
5)  Ζητείται η άμεση ανάκληση της εγκυκλίου του Υπουργείου Υγείας  που επιτρέπει την πλανοδιακή ιατρική και και  επιφέρει την υποβάθμιση της ιατρικής μέσω της άσκησης από εμπορικές επιχειρήσεις.

–  Στη συνέχεια ενημέρωσε τα μέλη του ( όσοι ιατροί έχουν σύμβαση με τον ΟΠΑΔ) για το θέμα αναστολής –  επίσχεσης των Ιατρικών Συμβάσεων με τον ΟΠΑΔ μέσου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ταχυδρομικής επιστολής στον κάθε έναν χωριστά και με κάθε λεπτομέρεια, για χρήση του κάθε εντύπου του ΠΙΣ.

-2-

– Οι κατά τόπους φορείς (ΥΠΑΔ Φθιώτιδας, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ΑΔΕΔΥ, Συνταξιούχοι  Δημοσίου) ενημερώθηκαν με ταχυδρομική επιστολή από τον Ιατρικό Σύλλογο Φθιώτιδας.

-Ο αριθμός των ιατρών επί  του συνόλου των συμβεβλημένων που αρνήθηκαν να καταθέσουν δηλώσεις  επίσχεσης – αναστολής είναι δέκα (10) εκ των οποίων η μία ιατρός  ασθενεί  και δεν λειτουργεί το ιατρείο της.
Ανά ειδικότητα :  Δερματολόγοι 2, Παιδίατρος 1, Μαευτήρας – Γυναικολόγος 1, ΩΡΛ 1, Βιοπαθολόγος 1, Οφθαλμίατρος 1, Γενικής Ιατρικής 1, Ακτινοδιαγνώστης 1.

– Ο αριθμός των ιατρών που κατέθεσαν δηλώσεις είναι εκατόν ογδόντα τρεις (184) έναντι των εκατόν ενενήντα τεσσάρων (194) που έχουν σύμβαση με τον ΟΠΑΔ με ποσοστό συμμετοχής 95%.

Ο  Πρόεδρος
Του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *