Αναστάσιος Βασιάδης. Κατάληψη της ΥΠΑΔ Ημαθίας από καθηγητές της ΕΛΜΕ

ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ  ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΑΔ

Γράφει ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Μέλος ΔΣ του ΠΙΣ

Η  κοινωνικές   αντιδράσεις  από  την αναστολή των ιατρικών  συμβάσεων με τον ΟΠΑΔ  άρχισαν ήδη να εκδηλώνονται  με  τις  έμπρακτες διαμαρτυρίες  των  ίδιων των  ασφαλισμένων.
Στην Βέροια  οι  αντιδράσεις  ξεκίνησαν με τους εκπαιδευτικούς  της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι οποίοι μετά από απόφαση της εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ Ημαθίας, προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη της τοπικής ΥΠΑΔ.  Επίσης εξέδωσαν ψήφισμα με το οποίο απαιτούν την άμεση επίλυση του θέματος  και την επανενεργοποίηση των ιατρικών συμβάσεων με όλες τις ειδικότητες.
Είναι εμφανές οτι  οι αναστολές των συμβάσεων ενεργοποιούν πλέον τους  ασφαλισμένους  οι οποίοι υφίστανται  άμεσα τις συνέπειες από την εφαρμοζόμενη πολιτική στον χώρο της Υγείας. Συγκλίνουσες  δε  εκτιμήσεις   επιβεβαιώνουν οτι οι ασφαλισμένοι    παρά την ταλαιπωρία που υφίστανται, αναγνωρίζουν το δίκαιο του αγώνα των ιατρών και εκφράζουν την συμπαράστασή τους.
Είναι πλέον εμφανές ότι το όλο ζήτημα έχει ξεπεράσει τα όρια της συνδικαλιστικής ιατρικής κινητοποίησης  και αποκτά χαρακτήρα κοινωνικής κρίσης.   Η περαιτέρω κλιμάκωση των αντιδράσεων από τους Φορείς εκπροσώπησης των ασφαλισμένων του Δημοσίου, με αναμενόμενες τις  παρεμβάσεις των  πανελλαδικής εμβέλειας Οργανώσεων, θα προσδώσουν την αναγκαία περαιτέρω δυναμική στις διεκδικήσεις της Ιατρικής Κοινότητας για την ΑΜΕΣΗ εξόφληση,  μέσω της αναγκαίας νομοθετικής ρύθμισης, ΟΛΩΝ των οφειλομένων ποσών από τον ΟΠΑΔ προς τους δικαιούχους ιατρούς, καθώς και για την καθιέρωση Γενικής Συλλογικής Σύμβασης του ΕΟΠΥΥ με τον ΠΙΣ, μετά από επίσημη διαπραγμάτευση, που θα καθορίζει όλα τα ζητήματα απασχόλησης, ασφάλισης, αμοιβής και ελέγχου, η οποία θα δίδει τη δυνατότητα σε όλους τους ιατρούς που επιθυμούν, να συμβάλλονται αμοιβόμενοι  κατά πράξη και περίπτωση, ενώ θα δίνεται η δυνατότητα της  ελεύθερης συνταγογράφηση και παραπεμπτικογραφίας, για όσους ιατρούς επιλέξουν να μη συμβληθούν.
Απαραίτητη προϋπόθεση για να ενεργοποιηθεί πλήρως ο κοινωνικός παράγων και να δρομολογηθούν οι  διεκδικούμενες εξελίξεις, είναι να επισπευστεί και να ολοκληρωθεί η κατάθεση των αναστολών των ιατρικών συμβάσεων με τον ΟΠΑΔ από όλους τους Ιατρούς που υπολείπονται. Σε αυτήν την κρίσιμη καμπή των ιατρικών κινητοποιήσεων οι Ιατρικοί Σύλλογοι έχουν τον πρώτο λόγο και την καθοριστική ευθύνη.

Το ψήφισμα της ΕΛΜΕ Ημαθίας

«Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Ημαθίας, εκφράζοντας την αγανάκτηση των καθηγητών για τη διακοπή της Σύμβασης των γιατρών με τους ασφαλισμένους του Δημοσίου, αποφάσισε και πραγματοποιεί σήμερα 8-12-2011, ημέρα Πέμπτη, συμβολική κατάληψη στα γραφεία του ΟΠΑΔ στη Βέροια.

Απαιτούμε:

1. Την άμεση επίλυση του θέματος με την επανενεργοποίηση της Σύμβασης.

2. Την άμεση επίσης ενεργοποίηση των Συμβάσεων με τους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων που εδώ και κάποια χρόνια έχουν διακοπεί.

3. Την ουσιαστική στελέχωση του ΟΠΑΔ Ημαθίας με επιπλέον άκρως απαραίτητο προσωπικό για την ομαλή λειτουργία του και την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Ο Πρόεδροςτης ΕΛΜΕ Ημαθίας

Μπέκης Νίκος»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *