Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης.Απάντηση σε επιστολή του ΠΙΣ για την πορεία της αναστολής των συμβάσεων με τον ΟΠΑΔ.

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

Προς:

Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο

Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας

 

Απάντηση σε επιστολή του ΠΙΣ για την πορεία της αναστολής των συμβάσεων με τον ΟΠΑΔ.

 

Κε Πρόεδρε και μέλη του Δ.Σ. του Π.Ι.Σ,

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 

Μας εξέπληξε ευχάριστα, εκεί στην από 12 – 09 – 11 μοναξιά του πρωτοπόρου,  η απόφαση του Π.Ι.Σ της 06 – 11 – 11, για την αναστολή -επίσχεση των συμβάσεων με τον ΟΠΑΔ.

Η έστω και αργοπορημένη υιοθέτηση της πρωτοβουλίας μας (αναστολή των συμβάσεων από την 12 – 09 – 11) από τον Π.Ι.Σ. έδειξε ότι η κίνησή μας εμπεριείχε τα απαραίτητα στοιχεία προσωπικής και επιστημονικής αξιοπρέπειας, τα οποία είναι απαραίτητα για την καταξίωση των μελών του ιατρικού σώματος, ως αξιόπιστες και αξιοσέβαστες μονάδες του κοινωνικού συνόλου.

Πρέπει, επίσης, να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Π.Ι.Σ. που με την ανακοίνωσή τους της 15 – 09 – 11, μας προσέφεραν την απαραίτητη ηθική στήριξη, για να αγωνισθούμε και να ανατρέψουμε το κλίμα αμφιβολίας και αναξιοπιστίας που αντιμετωπίσαμε τόσο από μέλη του Συλλόγου μας όσο και από άλλους Συλλόγους.

Εκφράζουμε την ευχή, όλοι οι συνάδελφοι, τα Δ. Σ. Συλλόγων αλλά και τα μέλη τους, να συνειδητοποιήσουν την μαζική επίθεση που έχουν εξαπολύσει στον κλάδο μας και συνολικά στην Ελληνική κοινωνία, οι κατ` ευφημισμό επονομαζόμενες «αγορές», μέσω των εγχώριων εκπροσώπων τους, και να συνασπιστούν σε κοινό μέτωπο, αφήνοντας κατά μέρος τα προσωπικά μικροσυμφέροντα και την ικανοποίηση φιλοδοξιών, διεκδικώντας την εξασφάλιση ποιοτικών υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας από λειτουργούς υγείας καταξιωμένους και αναγνωρισμένους επιστημονικά και ατομικά.

 

Για την ενημέρωση του Δ.Σ. του Π.Ι.Σ.

Η αναστολή – επίσχεση των επί πιστώσει υπηρεσιών μας, ξεκίνησε, όπως προαναφέραμε την 12 – 09 – 11.

Από τους συναδέλφους που είχαν σύμβαση με τον ΟΠΑΔ, η συντριπτική πλειοψηφία αυτών ανέστειλαν τις συμβάσεις τους, ενώ μια τραγική μειοψηφία παρ` όλες τις προσπάθειές μας αρνήθηκαν κατηγορηματικά να συμμετέχουν στην κοινή προσπάθεια.

Οι εργαστηριακοί γιατροί, εξέφρασαν συνολικά την επιθυμία να εξαιρεθούν της κοινής προσπάθειας, λόγω της ύπαρξης διαγνωστικών κέντρων, στα οποία δεν μπορούσαν να επιβληθούν οι αποφάσεις της Γ.Σ. και του Δ.Σ του ιατρικού Συλλόγου, με αποτέλεσμα η αναστολή των συμβάσεών τους να ισοδυναμεί στην ουσία με αναστολή της λειτουργίας των ιατρείων τους.

Οι γιατροί που αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στην αναστολή των συμβάσεων παραπέμφθηκαν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας και ήμαστε εν αναμονή της εκδίκασης της υπόθεσης.

Για την ενημέρωση των ασφαλισμένων, προβήκαμε στη δημοσίευση δελτίων τύπου, σε συνεντεύξεις στα τοπικά ΜΜΕ, καθώς και σε ενημερωτικές συναντήσεις με τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών φορέων των ασφαλισμένων του Δημοσίου, στις οποίες συμμετείχαν και εκπρόσωποι της τοπικής ΑΔΕΔΥ.

Τα προαναφερόμενα διαδραματίσθηκαν κατά το διάστημα Σεπτέμβριος, αρχές Οκτωβρίου.

Στην παρούσα φάση, βρισκόμαστε στο στάδιο συλλογής αιτήσεων δικαστικής διεκδίκησης των οφειλομένων από τον ΟΠΑΔ δεδουλευμένων μας.

 

Για το ΔΣ

 

Ο Πρόεδρος                                             Ο Γραμματέας

 

Βασίλειος Βασιλακόπουλος                           Αγάπιος Γαβριηλίδης

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *