Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά. Στον αέρα η λειτουργία των εργαστηρίων του ΙΚΑ


 

Επανερχόμενοι σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας (στις 1-11-2011) επί της οποίας ουδεμία απάντηση είχαμε,  επισημαίνουμε ότι η κατάσταση στα εργαστήρια του ΙΚΑ ουδόλως βελτιώθηκε,  αντιθέτως  έχουν μείνει χωρίς αναλώσιμα υλικά.  Βιοχημικοί και αιματολογικοί αναλυτές ή «έκλεισαν» ή «κλείνουν» εντός των αμέσως επομένων ημερών λόγω ελλείψεων των αναλωσίμων τους.
Η Πολιτική Ηγεσία του ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ σιωπά ;  Αυτό σε συνάρτηση με το ότι στον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών του ΕΟΠΥΥ οι εργαστηριακοί ιατροί δεν αναφέρονται επαρκώς,  ενισχύει την υποψία και τώρα πια καταγγελία μας ότι οι εργαστηριακές εξετάσεις της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας περίθαλψης έχουν δοθεί σε εξωιατρικά επιχειρηματικά συμφέροντα,  αφαιρώντας  από την επιστημονική κοινότητα των εργαστηριακών ιατρών και το αντικείμενο και τη δυνατότητα εργασίας !!
Ζητάμε από τις Πολιτικές Ηγεσίες του Υπουργείου Υγείας,  Εργασίας και  του ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ να μας διαψεύσουν,  απαντώντας και στην σημερινή μας ανακοίνωση και σε αυτή της 1ης-11-2011.
Πρέπει όλοι να κατανοήσουν ότι η Υγεία είναι ένα ποιοτικό αγαθό που έχει μεν κόστος,   όμως ο περιορισμός των εξόδων μπορεί να προέλθει από την ορθή διαχείριση και όχι από την κατάργηση δομών υγείας.
Καλούμε τις πολιτικές ηγεσίες των κομμάτων να πάρουν άμεσα θέση, ώστε να σταματήσουν οι πειραματισμοί στο χώρο της Υγείας και της Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των Πολιτών.

Πειραιάς, 1-11-2011

 


 

 

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά ζητά την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Εργασίας και της Διοίκησης του ΙΚΑ- ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να διασφαλιστεί η λειτουργία των εργαστηρίων του ΙΚΑ και να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων πολιτών.

Παρατηρείται έλλειψη αναλωσίμων (και τα ελάχιστα αποθέματα που έχουν απομείνει εξαντλούνται εντός της εβδομάδας)με αποτέλεσμα εκατοντάδες – χιλιάδες ασθενείς να ταλαιπωρούνται και θα ταλαιπωρηθούν.

 

Μήπως οι υποψίες και οι καταγγελίες μας για παράδοση της περίθαλψης σε επιχειρηματίες  επαληθεύονται;

 

Η απάντηση σας θέλουμε να είναι άμεση, γιατί έχετε υποχρέωση όχι προς εμάς, αλλά προς τους  ασφαλισμένους πολίτες.

 

 

Επιτέλους δώστε λύση!

Η Υγεία δεν είναι επιχείρηση!

Ζητάμε άμεση ενημέρωση  (διάψευση ή μη) επί της πληροφορίας που εδόθη από την Διεύθυνση της Νομαρχιακής Μονάδας Αθηνών του ΙΚΑ,  ότι τα Κυτταρολογικά εργαστήρια του Ιδρύματος κλείνουν στις 31-12-2011 και εντάσσονται στο ΕΣΥ και αυτό να γνωστοποιηθεί στους ιατρούς.

Αυτό αποτελεί το 3ο  μας έγγραφο !   Επιτέλους απαντήστε μας,  διότι έχει δημιουργηθεί μεγάλη αναστάτωση και αναταραχή τόσο στους ασφαλισμένους,  όσο και στους υπηρετούντες εργαζόμενους και ιατρούς.

Έχετε υποχρέωση να μας ενημερώνετε και όχι να αγνοείτε τα έγγραφά μας !

Πειραιάς, 9-12-2011

 

 

Α  Ν  Α  Κ  Ο  Ι  Ν  Ω  Σ  Η

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά  (μετά την αποστολή τριών εγγράφων για τη λειτουργία και τα αναλώσιμα των εργαστηρίων του ΙΚΑ)  καταγγέλλει τη Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ και ζητά την άμεση παρέμβαση της Πολιτικής Ηγεσίας των Υπουργείων Υγείας & Εργασίας,  διότι ενώ επικαλούνται οικονομική δυσπραγία,  σπεύδουν να αλλάξουν τις επιγραφές στις Τοπικές Μονάδες Υγείας  (ενοικιαζόμενες και ιδιόκτητες)  με νέες φωτιζόμενες.

 

Ζητάμε να μάθουμε το κόστος της αλλαγής,  διότι προκύπτει το εύλογο ερώτημα     « πόσες μονάδες θα κάλυπταν τα έξοδα για τα εργαστηριακά τους αναλώσιμα αν χρησιμοποιούσαν τα χρήματα αυτά ; »   Επιτέλους θα πρέπει να πείτε την αλήθεια !   Υπάρχει ή δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα ;   Θέλετε ή δεν θέλετε να εξυπηρετηθούν οι πολίτες ;   Ποιόν και σε τί θα ωφελήσει η αντικατάσταση των επιγραφών και μάλιστα με φωτιζόμενες,  οι οποίες επιπροσθέτως επιβαρύνουν και τον λογαριασμό της ΔΕΗ ;

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ ΒΑΡΒΑΡΑ                                                                ΣΑΡΩΦ  ΠΑΥΛΟΣ

 

 

Κοινοποίηση:

 

  • Υπουργό Υγείας & ΚΑ
  • Υπουργό Εργασίας & ΚΑ
  • Διοίκηση ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ
  • Βουλευτές Ελλην. Κοινοβουλίου
  • ΤΜΥ ΙΚΑ
  • Ιατρικοί Σύλλογοι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *