ΕΦΕΤ: «Μαύρη λίστα» για τους παραβάτες των υγειονομικών διατάξεων

Ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Γιάννης Μίχας ανακοίνωσε επίσης ότι θα εισηγηθεί και στη Βουλή οι επιχειρήσεις αυτές να μην μπορούν να μετέχουν σε δημόσιους διαγωνισμούς.

Το 2011 αυξήθηκαν σημαντικά οι παραβιάσεις των επιχειρήσεων, σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ. Καταγράφηκαν 1.232 παραβάσεις 529 επιχειρήσεων, οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούσαν στην ποιότητα των τροφίμων και με τη μη καταλληλότητα τους.

Ο αριθμός των ελέγχων είναι 7.720 και εκτιμάται ότι θα φτάσει περίπου τους 9.200 στο τέλος του χρόνου, αυξημένος κατά 23% από την περσινή περίοδο.

Συνολικά υπεβλήθησαν 487 πρόστιμα ύψους 3.813.000.000 ευρώ και έχει κατατεθεί στον ΕΦΕΤ το 55% με 60% για τα προηγούμενα χρόνια.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, είπε ο κ. Μίχας, έχει επιβληθεί στην πολυεθνική επιχείρηση Carrefour μισό 500.000 ευρώ πρόστιμο. Πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί ποτέ, σύμφωνα με τον ίδιο. Επίσης, έπειτα από ελέγχους ανεστάλη η λειτουργία δυο επιχειρήσεων και ακολουθεί μια τρίτη.

Όσον αφορά τους εργαστηριακούς ελέγχους, εκτελέστηκε το 75% από τους 3.500 που είχαν προγραμματιστεί και έως το τέλος του χρόνου θα έχουν ολοκληρωθεί. “Το σημαντικό που βγαίνει από εδώ είναι ότι το πρόβλημα παρουσιάζεται στα εμφιαλωμένα νερά και σε ποσοστό 15% της παραβατικότητας και το άλλο είναι σε ανίχνευση αλλεργιογόνων ουσιών σε ποσοστό 12,5%”, είπε ο κ. Μίχας.

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=330656

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *