Της ζήτησε 1300 ευρώ για να της κάνει καισαρική

Γυναικολόγος με διατριβή στα… φακελάκια συνελήφθη σήμερα από την αστυνομία, η οποία αντιμετωπίζει κατηγορίες για απόπειρα εκβίασης και παθητική δωροδοκία.

Πρόκειται για την 62χρονη διευθύντρια της Β’ Μαιευτικής Κλινικής (δημόσιου) του Μαιευτικού Γυναικολογικού Κέντρου «Έλενα» στην Αθήνα,Ελευθερία Γεωργιάδου, η οποία είχε ζητήσει, σύμφωνα με τις καταγγελίες, το ποσό των 1300 ευρώ προκειμένου να προβεί σε καισαρική επέμβαση 24χρονης εγκυμονούσας. Το ποσό αυτό απαίτησε η γιατρός επιπλέον των 1.700 ευρώ που ήταν τα νόμιμα έξοδα νοσηλείας στο Δημόσιο Νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία της 24χρονης (εγκυμονούσας κατά το χρόνο της καταγγελίας), η γυναικολόγος – μαιευτήρας, της είχε ζητήσει το χρηματικό ποσό των 1.300 ευρώ, ως επιπλέον αμοιβή δική της και του αναισθησιολόγου που θα συνέδραμε στη διαδικασία της καισαρικής επέμβασης. Επιπλέον, είχε ενημερώσει την καταγγέλλουσα ότι σε περίπτωση που δεν διέθετε τα χρήματα αυτά, η γιατρός δεν θα την αναλάμβανε, αλλά την επέμβαση του τοκετού θα πραγματοποιούσε ο εφημερεύων ιατρός του Νοσοκομείου.

Σήμερα, ημέρα εξόδου της καταγγέλλουσας από το νοσοκομείο, λίγες ημέρες μετά την καισαρική της επέμβαση, ο σύζυγος της παρέδωσε στη γιατρό, σε προκαθορισμένο ραντεβού, το ποσό των 1.000 ευρώ, που αποτελούσε προκαταβολή του συνολικού ποσού των 1.300 ευρώ που είχε ζητήσει.
Αστυνομικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων που είχαν προσημειώσει τα χρήματα συνέλαβαν τη γιατρό στο γραφείο της με τα προσημειωμένα χρήματα στην τσάντα της.

Η συλληφθείσα γιατρός θα οδηγηθεί αύριο στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

http://www.zougla.gr

9 thoughts to “Της ζήτησε 1300 ευρώ για να της κάνει καισαρική”

  1. Η 24χρονη… “κακομοίρα” γιατί δεν παρακολουθούνταν στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία του Έλενα?Και γιατί δεν δέχτηκε να γεννήσει με τον εφημερεύοντα γυναικολόγο?Γιατί θέλησε να την παρακολουθεί και να την ξεγεννήσει η διευθύντρια υποχρεωτικά?Και γιατί δεν αρνήθηκε από την αρχή να πληρώσει όπως υποστηρίζει ότι της ζήτηθηκε?
    Γιατί πρόκειται περί κλασικής αλητείας, όπου επί 9 μήνες ήθελε να την παρακολουθεί μια διευθύντρια και να το διατυμπανιζει (“εμένα με παρακολουθει η καλύτερη γυναικολόγος του Έλενα!!”), να γεννήσει, να εξυπηρετηθεί και αυτή και άντρας της αποφάσισαν να βγάλουν και κανένα φράγκο από την ιστορία.Και από ποιόν θα βγάλουν?Από τον γιατρό που “έχει”.Ξέρεις πόσο κοστίζει να μεγαλώνεις ένα παιδί σήμερα?
    Λες κι αν γεννούσε στην εφημερία, δεν θα την ξεγεννούσε γυναικολόγος.Θα την ξεγεννούσε ο…υδραυλικός.

  2. Εμένα η ίδια γιατρός με ξεγέννησε και δε μου ζήτησε τίποτα απολύτως.

    Φυσικά δεν της είχα ανοίξει και ποτέ σχετική συζήτηση και είναι βασικό αυτό, γιατί πολλά ζευγάρια, μέσα στη δικαιολογημένη ανασφάλειά τους, θέλουν να ξέρουν πόσα και πώς και “ωθούν” το γιατρό στο “αμάρτημα”, ενώ πραγματικά δε χρειάζεται να γίνονται τέτοιες συζητήσεις. Είναι αυτονόητο ότι στο δημόσιο ΔΕΝ πληρώνεις, ή, μάλλον, θα έπρεπε να είναι.

    Η κα Γεωργιάδου είναι μια πολύ αξιόλογη επιστήμων και είναι πολύ κρίμα που πιάσανε εκείνη που ήταν τουλάχιστον διακριτική, ενώ στο Ελενα γίνεται της κολάσεως από φακελλάκια. Εννοείται ότι στην επόμενη εγκυμοσύνη αλλάζω νοσοκομείο, εφόσον η κα Γεωργιάδου δεν εργάζεται πλέον εκεί.

  3. Η ολη αφηγηση ταιριαζει γαντι με τα εκβιαστικα λεγομενα των “αθωων ” νοσοκομειακων ιατρων ( οχι ολων ,βεβαιως ) στους ασθενεις ,γι’αυτο μην διαρηγνυετε τα ιματια σας για την διευθυντρια !
    Στο κατω – κατω πως και βρεθηκαν τα χαρτονομισματα στην τσαντα της ;
    Γιατι δεν φωναξε την ασφαλεια του νοσ/μειου ;
    Γιατι η φραση ¨:” αν δεν θελεις ( να λαδωσεις ,εννοειται ) ,τοτε θα σε ξεγεννησει ο εφημερευων ” ,μου φαινεται ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΗ :::
    Και γιατι περιμενω να την ακουσω απο διευθυντες και υποδιευθυντες ,κατα κορον ;;;

    Το οτι βρωμαει το Ε.Σ.Υ δεν θα το μαθουμε τωρα .Σε μια χωρα που η ρεμουλα ,το λαδωμα και η διαφθορα ειναι δευτερη φυση ,αυτο ακριβως περιμενεις απο τους δημοσιους λειτουργους του ,δυστυχως !

    Για να περιμενουμε και τη γνωμη του εισαγγελεα …

  4. Λυπάμαι για το σχόλιο και το θράσος της Σίσυ…σε ποια χώρα του ανεπτυγμένου κόσμου βασιλεύουν τα φακελάκια?? δεν ντρέπονται να λένε ότι είναι Ιατροί τέτοια άτομα… δηλαδή εμείς που δουλευουμε στον ιδωτικό τομέα όταν κάνουμε καλά τη δουλειά μας παίρνουμε φακελάκι??

    Σαν δεν ντρέπονται…σε τέτοια άτομα δήμευση της προσωπικής τους περιουσίας θα έπρεπε να επιβάλλεται….

  5. Λυπάμαι γιατί γενικά οριμένοι Ιατροί το έχουν παραξηλώσει…χρόνια τώρα….καιρός για κάθαρση…

  6. Δεν είμαι αντίθετος στο φακελάκι, παρότι παράνομο. Παρόλα αυτά αν πάει κάτι στραβά πρέπει να έχει υπόψιν ο γιατρός πως οι συνέπειες που θα αναγκαστεί να πληρώσει θα είναι κι αυτές εκτός νόμιμης οδού. Και θα είναι πολύ βαρύτερες από τις νόμιμες.

  7. Εγώ πήγαινα και στηνόμουν στην ουρά ώρες γιατί είχα μόνο 3 ευρώ για να δίνω να με παρακολουθεί. Αυτή τη γιατρό τη διάβασα ως καλή σε ένα φόρουμ, ήμουν 20 και δεν ήξερα τίποτα σχετικά με τα νοσοκομεία.
    Σε συζητήσεις μας πριν τη γέννα δε μας είπε τίποτα για φακελάκι κι ας τη ρωτήσαμε
    Στη γέννα ήταν ελάχιστα παρούσα ακόμα και στις ωθήσεις.
    Και παρόλα αυτά ζήτησε από ζευγάρι χωρίς πόρους 1000 ευρώ.
    της πετάξαμε όσα μας έδωσαν φίλοι και γνωστοί για το νέο μωρό(600 ευρώ για να πάρουμε κούνια, καρότσι κτλ.) και χάρηκα πραγματικά που τιμωρήθηκε!!!

  8. Εγώ στο πρώτο μου παιδί άλλαξα δυο γιατρούς στο Έλενα και τελικά γέννησα με άλλον σε ιδιωτικό νοσοκομείο.
    Είχα κάποιον άλλο διευθυντή, που μου έπαιρνε 30 ευρώ (κάτω από το τραπέζι) για την επίσκεψη, ή θα έπρεπε να κόβω παράβολο 75 ευρώ. Πήγα σε εκείνον όχι επειδή ήταν διευθυντής, αλλά γιατί μου τον πρότειναν. Κάθε μήνα εννοείται πως πήγαινα για υπέρηχο και εξετάσεις σε εξωτερικό γιατρό γιατί εκείνος δεν είχε καν μηχάνημα. Όταν ήμουν 5,5 μηνών τον κάλεσα για να κλείσω ραντεβού να με δει και μου απάντησε ότι θα έπρεπε πρώτα να δει τους δικούς του και μετά, αν έβρισκε χρόνο, θα έβλεπε κι εμένα. Εκείνη τη στιγμή αποφάσισα πως δεν θα μπορούσε αυτός ο γιατρός να με αγγίξει όταν θα ερχόταν η ώρα.
    Πήγα σε έναν άλλο, ο οποίος ήταν γνωστός της οικογένειας μιας και είχε παρακολουθήσει τη μητέρα μου παλιότερα. Εκείνος τα έβλεπε όλα ωραία και καλά, με πίεζε να κάνω καισαρική από όταν με πρωτοείδε (γιατί είχα λέει στενή λεκάνη και κάτι άλλες παρόμοιες μπαρούφες), μου έβγαλε και το κουστούμι για εκείνον και τον αναισθησιολόγο, αλλά ευτυχώς δεν ζητούσε λεφτά για επίσκεψη. Ήταν πολύ απότομος και μιλούσε άσχημα γενικότερα στις ασθενείς του. Όταν ήμουν στην 38η εβδομάδα πήγα στο Έλενα να με δει. Ημέρα Παρασκευή και είχε εφημερία. (μόνο σε εφημερίες με έβλεπε ο συγκεκριμένος) Τον κάλεσα στο κινητό του να του πω ότι έφτασα κι η απάντηση του ήταν “και τι να σου κάνω? γίνεται χαμός, σήκω και φύγε και τα λέμε άλλη μέρα που θα έχω κενό”.
    Την επόμενη Τετάρτη γέννησα φυσιολογικότατα(!!!!) με τον εξωτερικό γιατρό τελικά σε ιδιωτικό μαιευτήριο.
    Οι γιατροί στο Έλενα έχουν πολλή δουλειά και αντίστοιχα πίεση και πολλές φορές δεν φέρονται σωστά. Οι έγκυες έχουμε το άγχος μας, θέλουμε να νιώθουμε ασφάλεια και ότι μας προσέχουν και αυτό είναι πολύ δύσκολο. Ελάχιστοι εκεί μέσα κάνουν το λειτούργημα του γιατρού, πολλοί το βλέπουν σαν τη δουλειά που θα τους αποφέρει πολύ χρήμα.
    Καλά έκαναν και την τσάκωσαν την κυρία. Μακάρι να έβρισκαν όλες το θάρρος να καταγγείλουν το γιατρό που ζήτησε φακελάκι, όμως τότε θα μένανε τα νοσοκομεία χωρίς γιατρούς!!!

  9. εισαστε απλα μακραν νυχτωμενοι….η πλειοψηφια στο ”Ελενα”τα παιρνει..γνωριζω προσωπα και πραγματα γιατι ειχα ενα γιατρο γκομενο (μου γυρισε το ματι)…ο συγκεκριμενος εκληθει απο το ΣΔΟΕ να καταθεσει..σκεφτομαι να δωσω και τους αλλους..αν το ανοιξω θα γινει πανικος…μια φορα το ανοιξα και για το ”ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ” και κατι ξηλωθηκε..μεγαλυτερο μπουρδελο απο την ελλαδα …ΟΥΓΚΑΝΤΑ..γελαστε γιατι τα πραγματα ειναι πολυ σοβαρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *