Ανακοίνωση ΥΥΚΑ στην ανοικτή επιστολή του βουλευτή της Ν.Δ., κ. Γιάννη Μανώλη.

Σχετικά με την ανοικτή επιστολή που απέστειλε ο Γραμματέας Συνδικαλιστικών Φορέων της Ν.Δ., κ. Γ. Μανώλης στον υπουργό Υγείας με θέμα τη μετακίνηση για 2 φορές ανά μήνα ιατρού από την Πολυκλινική Αθηνών στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «Βοστάνειο», το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ενημερώνει για τα εξής :

i.            Ο μαστογράφος του νοσοκομείου Μυτιλήνης δεν λειτουργούσε για διάστημα 4 ετών λόγω αποχώρησης, του ειδικευμένου γιατρού με αποτέλεσμα οι γυναίκες του Νομού Λέσβου να απευθύνονται σε ιδιωτικές υπηρεσίες Υγείας και να επωμίζονται το ανάλογο κόστος. Η προηγούμενη διοίκηση του νοσοκομείου απέστειλε τον Αύγουστο του 2011 αίτημα προς τη 2η Δ.Υ.Πε. για τη μετακίνηση ειδικευμένου γιατρού από το κέντρο για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος.
ii.            Με κοινή απόφαση της 1ης και 2ης Δ.Υ.Πε., τοποθετήθηκε η ειδικευμένη γιατρός από την Πολυκλινική Αθηνών. Ήδη από την ανακοίνωση της κάλυψης της θέσης έχουν απευθυνθεί στο νοσοκομείο Μυτιλήνης 60 και πλέον γυναίκες για να εξυπηρετηθούν από το δημόσιο σύστημα Υγείας.
iii.            Η μετακίνηση της γιατρού – η οποία είναι σύζυγος του διοικητή του Γ. Ν. Μυτιλήνης – αποτελεί πλεονέκτημα για το Ε.Σ.Υ., μιας και από την αρχή  έχει παραιτηθεί από τα εκτός έδρας που δικαιούται, καθώς και από τα οδοιπορικά που η απόφαση των Δ.Υ.Πε. προέβλεπε να επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου Μυτιλήνης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *